Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:12
itikad
Yönetici

Damarlarda Dolaşan Şeytan

Damarlarda Dolaşan Şeytan

muvaffak
Damarlarda Dolaşan Şeytan

Peygamber Efendimizin eşi Hz. Safiye şöyle anlatır:
Hz. Peygamber Ramazan ayında itikâfta iken akşam vakti yanına uğradım. Bir müddet konuştuk. Sonra geri dönmek üzere kalktım. Uğurlamak üzere de o kalktı. Kapıya kadar gelmişti ki Ensardan iki kişi oradan geçiyordu. Hz. Peygamber’i görünce hızlandılar. Rasulullah onlara ‘Biraz bekleyin yanımdaki eşim Safiyye’dir’ dedi.
Onlar: ‘SübhânAllah,’ dediler, ‘Bu da ne demek ey Allah’ın Resulu? (Sana su-i zanda mı bulunacağız?)’
Hz. Peygamber şöyle dedi: ‘Şeytan, damarlardaki kan gibi insanda dolaşır. Ben, onun kalplerinize bir kötülük atmasından korkarım.’ (Ebu Davut, Sünnet, 18)
Şeytanın insanın damarlarında dolaşması, onun insana yakınlığını ifade eder. Şeytan, pusudaki düşmana benzer, insanın en küçük hatasını da değerlendirmeye çalışır. Öyle ki Hz. Peygamber’in arkadaşlarına bile böyle bir olayda Acaba Peygamberin yanındaki kimdi? şeklinde bir vesvese verdirebilir.
Peygamber Efendimiz böyle bir olay vesilesiyle şeytana karşı daima uyanık olmak dersini vermiştir.
Yine bu olaydan öğreniyoruz ki insanlara su-i zanda bulunmamak bir esastır, ama su-i zanna yol açabilecek durumlara da açıklık getirmekte fayda vardır.

Okudunuz mu?  Kafir Aptal Cinden Yaşadıklarım

Cevap: Damarlarda Dolaşan Şeytan

berf
"Şüphesiz şeytan! insanoğlunun içinde, kanın damarlarda dolaşması gibi dolaşır; durur.”


Yanıt: Damarlarda Dolaşan Şeytan

ravza 2
Paylaşım için sağolasınız


Soru: Damarlarda Dolaşan Şeytan

Berât1
< Hz. Peygamber şöyle dedi: ‘Şeytan, damarlardaki kan gibi insanda dolaşır. Ben, onun kalplerinize bir kötülük atmasından korkarım.’” (Ebu Davut, Sünnet, 18) >
Allah hem görünen hemde görünmeyen şeytanın şerrelerinden korusun

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü

sofi ezel
ben bu hadisi duymuştum açıklamasını öğrenmeme siz vesile oldunuz ALLAH razı olsun. daha öğreneceğimiz şeytanın çok vesveseleri var şeytan da formüller alternatifler bitmez.


Ecrinim
ister istemez bağzen önyargı yahut su- i zanlarımız oluyor,Allah bu hastalıktan,şeytanın her türlü hilelerinden bizleri uzak eylesin..amin..

Okudunuz mu?  Oruç Kaza borcum var. Üç aylarda tutabilir miyim?

Kendinibulanadam
"el-Vesvas: İnsan doğunca şeytan ona sokulur, Allah zikredilince gider, Allah zikredilmezse kalbinde yerleşir kalır." Not: El Vesas şeytandır.


şeytan damarlarınızda, şeytan damarlarda dolaşır, şeytan damarlarda dolaşır ayet

Bu kategoride yer alan Cin musallatı ve cinin azap çekmesi ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Damarlarda Dolaşan Şeytan Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.