Anasayfa
28 Ocak 2024, 8:30
sizden0
Abone

İnce ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacakları

İnce ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacakları

Neşem
Sahih-i Müslim’de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette Peygamberimiz, giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. (Müslim, Libas.-125.) böyle bir yazı gördüm ve böyle bir şey biliyorum Allah a inanan herkes enn sonunda cennete gidecxektir diee . kafam karıştı


Cevap: arkadaşlar bir bakabilir misinz kafam karıştı ?

kibrit
Örtülü çıplaklar hadisi şerifine bakınız. Tesettürün önemini, ve kadının bozuk oldu mu toplumu nasıl bozduğuna örnek veriyor bu hadis. Tabi imanlı ölmüşse ve bu fesadı işlemişse Allah ona göre muamele edecektir. Cehennemde cezasını çektikten sonra imanlı gitmişse cennete tekrar girecektir, hadis-i şerif var çünkü. Bu hadis belki ilk yargılama zamanını kapsıyordur allah-u alem.


Cevap: arkadaşlar bir bakabilir misinz kafam karıştı ?

Neşem
teşekkür ettim Allah c.c razı olsun

Okudunuz mu?  Öğretmenlerin öğrencilere bakması

Cevap: arkadaşlar bir bakabilir misinz kafam karıştı ?

musab
neşem kardeş biz bir hadisi okuyup hüküm veremeyiz.öyle olsa müctehidlerimiz neden ihtilafa düştüler.çünkü bir konuyla ilgili çokça hadis var.bunları bazen cem etmek gerekebiliyor.hadis okuyup yorumlama ayrı bir iştir.bu işin ehli olan hadis alimleri vardır.
ehli sünnete göre imanlı ölen her müslüman cennete girecektir cezasını çektikten sonra.hadiste cehennemlik derken bu işin çok önemli olduğunu anlatılmak isteniyor olabilir.hadiste bahsedilen şekilde giyinen kadınlara karşı büyük tehdit söz konusu çünkü.acizane yorumum bu


şükrü_01
Gençler niye kendinizi avutuyorsunuz? Nİye kesin bir bilgi ile bilmediğiniz halde Allah’a iftira atıyosunuz. Ne biliyosunuz inanan kimselerin eninde sonunda cennete gireceğini. Yok böyle bir hüküm Kuranda. Hadiste var demeyin. Bende biliyorum hadiste olduğunu ama hadisin uydurulmuş olabileceğini göz önünde bulundurun. Hemde Kuran tam bunun zıttını söylüyorsa. İslamın temel , bozulmamış tek kaynağı kurandır arkadaşlar. Kuranla hadis asla çelişmez. Peki bu dediğiniz sözkonusu hadis kuranın BAKARA 80 ve ALİ İMRAN 24. ayetleri ile çelişiyo. Hatta ve hatta kuranda nerde cennet veya cehennem konusu geçse eğer süre belirtirse şöyle der : Orada Ebedidirler.. Haşa Allah Muhhammed ümmetine torpil mi yapacak.. Kendinizi sağlam bir kazığa bağlayın . İşinizi şansa bırakmayın arkadaşlar.. Selametle..

Okudunuz mu?  Yatak ve kıble

kibrit
Ne acı, tek tek ahir zaman alametlerini yaşıyoruz. Kendi kafasına göre kuran dan hüküm çıkartmak. Sen süper-beyinsin kuranı anlarsın devam et. Bunca müçtehidleri müceddidleri alimleri mollaları atalım bir kenara sana uyalım. Kaç sene hadis ilmi yaptın da hangisi hak hangisi batıl ayırıyorsun pes doğrusu… Bir taraftan şia bir taraftan yeni moda kurancılar bir taraftan uyuyan ümmet… Milletin işi zor valla.


musab
al birini vur ötekini.kardeşim senin benim haddime mi hadis uydurma diyebilmek.ehli sünnetten çıkarsın bu görüşte olursan.ben artık sizin gibilerle uğraşmayacağım.herkes kendi inandığı şeylerden sorumlu.biz sadece doğruyu anlatırız isteyen alimlerimize ehli sünnet hocalara inanır isteyen sapıtmış ve sapıttığı gibi başkalarını da sapıtmaya çalışan ilahiyat profesörlerine inanır.

Okudunuz mu?  Ölü gömülünceye kadar ruh bekler mi ?

kibrit
Öyle kopuk kopuk tek ayet verme ile olmaz bu işler arkadaşım;

78. Bunların bir de ümmî takımı vardır; Kitab’ı (Tevrat’ı) bilmezler. Onların bütün bildikleri bir sürü kuruntulardır. Onlar sadece zanda bulunurlar.

79. Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, "Bu, Allah’ın katındandır" derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline!

80. Bir de dediler ki: "Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır." Sen onlara de ki: "Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"

Şimdi 80.ayete bakıp Allah israiloğullarından bahsetmiyor diyebilecek beyin hücreleri ölmüş insanlar var mı orada?


şükrü_01
Arkadaşlar bir defa müslüman kırıcı olmamalıdır. Ne söylemek istiyorsanız hakaret etmeden sert uslup kullanmadan yumuşakça halletmeye çalışalım olayı. Öncelikle eğer ben Kurandan hüküm çıkaramayacaksam niye geldi bu peygamber niye geldi bu kuran ? İkincisi Allah hangi ayetinde bu kurandan hüküm çıakrmak isteyen varsa MOLLA , MÜCTEHİD olamk zorundadır diye buyuruyor? Tam aksine herkesin anlayabileceği şekilde gelmiştir Kuran ben demiyorum Allah diyor : Bkn : Kamer suresi 40. ayet. Ben hadisin uydurma olabileceğini ve sahih hadisin Kurana ters düşmeyeceğini söyledim ne var bunda ? İlla bir hadisi anlamak için MOLLLA olmak zorundamıyom ? Niye aklınızı kısıtlıyosunuz arakdaşlar? Yav niye anlamayayım ben kuran ben değil herhangi birisi niye anlamasın. Gerçekleri örtbas etmek isteyen kişiler (hocalar ,hacıalr) böyle söylerler. Niye anlayamayayımki ben kuranı hadisi.. Not : Ben ehli sünnet değilim, şiada değilim . Mutezilede değilim. .. Objektifim..

Okudunuz mu?  Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kibrit kardeşim. İsrailoğullarından bahsediyorsa bana ne. ne diye almış Allah bunu kurana . Hani kuran evrenseldi ? Hani mesajları bir topluluğa değil tüm insanlığa gelmişti. Ozmana kevser suresinde kurban kes diyor peygambere. ben niye kesiyorum.. KARDEŞİM KURANIN 3TE 2Sİ EH KİTAPTAN BAHSEDER O ZMAN OONLAR BİZİ İLGİLENDİRMİYO DE ÇIK KENARA VARMI BÖYLE SAÇMALIK. Allah size hidayet versin

Okudunuz mu?  Gayrimüslimlerle arkadaş olmak

kibrit
Amin kardeşim hidayet herkese lazım. Gene masonik düşünceler sardı etrafımızı

1) Benim aklım neden var
2) Ben kuranı anlamayacaksam neden geldi kuran
3) Alim olmak mı lazım kurandan yorum çıkarmak için
4)Ben ne şiayım ne ehli sünnet ben müslümanım, ben objektifim 🙂

Yeni nesil zımbırtı laflar. Hele son yazdığın mesaj ciddiye dahi alınacak laflar değil! Allah sana hidayet nasip etsin. Buraya yeni öğrenmeye gelen kardeşler bu yorumları okuyup özenecek diye üzülüyorum.


şükrü_01
Üzül kardeşim üzül . Ama ilk kendi haline üzül.Gerçekler özenilmeye layıktır saten.Bırak özensinler belki merak edip arastırıpda gerçeği anlarlar biiznillah. Sen kimsin bana masonik diyorsun ? Niye sende böyle bir karşındaki kişiyle konuşurken lağubali havası var ? Yorumumu beğenmemiş olabilirsin. Özellikle Cennet konusunda İşine gelmemiş olabilir. Şunu unutma Allahın yasasında değişme olmaz. Ehli kitapa nasıl muamele edilecekse kıyamette Allahın ADL sıfatı gereği müslümanlara da aynı muamele yapılacak. Bekleyin siz, Peygamberin torpilini bekleyin.Beklemeye bekleyin Ama karşındaki kişiyi hafife alıp alay etmemin luzumu yok. Sen ilk önce insanlığı öğren. Sonra dinini. Daha doğrusu sen ilk dinini öğren , eğer ,salih , takvalı, Kuranın çizdiği yoldan giden birilerini bulabilirsen onlar sana ahlakıda , insanlığıda öğretir. Vesselam.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken dalıp gitmeyi ve unutup şüpheye düşmeyi engellemenin bir yolu var mıdı

musab
kibrit kardeş,senin gibi bir ehli sünnet müslümanı daha gördüğüm için çok sevindim.çünkü insanların ekserisi profesörlere kanıp sapkınlık içine düşüyorlar.insanlara ehli sünneti öğretmeye çalışıyorsun.arkandayım kardeş.bu devirde şeytana fazla görev kalmıyor bu sapıtmış ve sapıtan hocalar yüzünden.hatta bir hadis vardı bu manada ama tam hatırlayamadım.ahir zamanda şeytanın görevini hocalar alacak diye.gerçi hadis ister buharide olsun inanacakmısınız.nasıl olsa siz sadece kurana inanırsınız gerisine inanmazsınız.islamyolu kardeşin imzasındaki hadis tam sizin gibilere göre ama gerçi o da hadis ona da inanmazsınız ki
sükrü kardeş yazdığın son mesajla tam sapkınlık içerisindesin.

Okudunuz mu?  Erkeklerin yanına oturunca gelen akıntı mezi mi meni mi

kibrit
@Şükrü

Masonik olan sen değilsin, senin aklını yıkayan düşünce sistemi 😉

Çok ilginçtir ki; şüpheli isimler (ehl-i sünnet dışı ilahiyatçılar proflar) hep aynı lafları geveliyorlar. Hepsi açmış kuranı öncekileri değil kendi kendilerine az ilimleriyle bataklığa düşüyorlar. Mason abduh, afgani vs. İslam düşmanı isimleri kendilerine rehber ediniyorlar.
Neden ve neden soruları akla geliyor. Neden 1400 yıllık geçmişin itilip yerine yenisini getirme çabaları? Neden hep aynı isimler?

Bunca senedir bu alimler neyin savaşını verdiler? Ne için kendilerini ilime adadılar? Sende çıkmışsın işkembeden bu hadis yanlış bu hadis doğru diye hadis ayıklayacaksın öyle mi? Sen ne kadar kuran ilmi aldın da ne kadar hadis ilmi aldın? Mustafa islamoğlu aldı da ne oldu sanki… Önemli olan doğru yerden ilim alabilmek! Gel vazgeç bu sevdadan, eski olana sağlam olana kanıtlı olana uy! Macera peşinde koşmayın, bazı derin güçlerin emellerine alet olmayın.

Okudunuz mu?  Müstehcen içeriğe bakmamak için ne yapmalıyım?

şükrü_01
Atın iftiraları Atın.. Sanki bu yazılanlardan Alalhın haberi yok. Sanki bu yazılanlardan hesaba çekilmeyeceğiz nasıl işinize geliyorsa öyle konuşun. Sizin işiniz bu saten, nerde ehli sünnet cemaatine ters bir görüş var onlara yobaz diyin, nerde hoşunuza gitmeyen bir durum var o kişilere kafir deyin, nerde haksız olup egonuzu tatmin edemediğniz durum var o kişilere sapık deyin, deccal deyin, şeytan deyin. Sizin işiniz bu saten milleti karalamak. Bir defa bana niye iftira atıyosun ? Benim hadislere inanmadığımı kim söylüyor. Nediye karalıyosun adamı? Ben sadece Kuran ile çelişen bir hadisin uydurma olabileceğini çünkü her ikisininde aynı kaynaktan beslendiğini , işimizi sağlama alıp Allah hakkında bilmediğimizi konuşmamız , peygamberin torpilini beklemememiz yoksa bunların Allahın ADL sıfatına ters düşeceğini söyledim. Ben o hadisi inkar etmedim , hadisleri de yok saymadım. Ama sadece kUrana ters düştüğü için bazı iyi niyetli (veya kötü niyetli de olabilir) kimseler tarafından uydurulmuş olabileceğini ve herşeye sazan gibi atlamayıp temkinli olmanız gerektiğini hatırlattım bir kardeşiniz olarak. Siz bana tuttunuz masondan şeytan hocalara tabi olan bir insan yaptınız. Biz sizinle anlaşamayacağız heralde neyse konu kapansın ama size tavsiyem kimseyi bilip bilmeden karalamayın. Benim size hakkımı helal ettim. Sizde ederseniz sevinirim. Allah hepimize hidayet versin ve Sırati Mustaqıme Önderlerden kılsın amin vesselam.

Okudunuz mu?  Unutamadığım bir şey var nasıl unutabilirim

kibrit
< Sizin işiniz bu saten, nerde ehli sünnet cemaatine ters bir görüş var onlara yobaz diyin >
??? Peygamber sünneti ve ashabının yoluna ters düşen görüşe biz yobazlık değil, sapıklık deriz!

Hadi size iyi akşamlar!


musab
sanki bu yazdıklarınızdan hesaba çekilmeyeceksiniz yazmışsın.zaten o yüzden yazıyoruz ya.Allah bize hesap sormazmı neden hakkı söylemediniz.neden benim dinimin gerçeklerini anlatmadınız diye


şükrü_01
Lafla peynir gemisi yürümez arkadaşım. Sözde ehli sünnetsiniz , adınız ehli sünnet ..!

Okudunuz mu?  Habeşistan dururken neden taif?

taat
kuranı kerimde cehennemden çıkış olduğuna dair hiç bir ayet yokki hep orada ebedi kalınacağından söz ediliyor.birde peygamber efendimiz öyle bir zaman gelecekki benim hadislerimde ihtilafa düşecekler o zaman kurana bakın demiş


taat
ben bu hadisi biyerden okumadım ama birinden duymuştum doğrulunu ALLAH bilir


açık giyinen kadınlar cehennem, açık giyinen kadınlar ile ilgili hadisler, açık giyinen kadınlar için hadisler

Bu kategoride yer alan Şalvar giymek sünnet mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnce ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacakları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.