Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Nafile Namaz Hakkındaki Hadisler

Nafile Namaz Hakkındaki Hadisler

LeoparGS
Nafile Namaz Hakkındaki Hadisler

Hz. Bilal (radıyAllahu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyudular ki: "Size geceleyin kalkmayı tavsiye ederim. Çünkü o, sizden önce yaşayan salihlerin âdetidir; Rabbinize yakınlık (vesîlesi)dir; günahlardan koruyucudur; kötülüklere kefarettir, bedenden hastalığı kovucudur."

İbnu Amr İbni’l-As (radıyallalhu anhümâ) anlatıyor:
"Reulullah (alyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim geceyi on âyet, okuyarak ihya ederse gafiller arasına yazılmaz. Kim de yüz âyetle gecesini ihya ederse "kânitîn" zümresine yazılır.Kimde bin âyet okuyarak geceyi ihya ederse mukantırîn arasına yazılır."

Okudunuz mu?  Hadis-i şeriflerde zikrullah

Ubâdetu’b’nu’s-Sâmit (radıyAllahu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Geceleyin kim uyanırsa şunu söylesin: "Allah’tan başka ilâh yoktur, O birdir, ortağı yoktur. Mülk O’nundur, hamd de O’na aittir, O herşeye kâdirdir. Hamd Allah’a aittir, Allah münezzehtir, Allah büyüktür, bütün amel ve ibadetler için gereken güç ve kuvvet Allah’tandır. Sonra aleyhissalatu vesselam buyurdular: "Rabbim beni affet!” desin veya dua ederse duasına cevap verilir. Eğer abdest alır ve namaz kılarsa namazı kabûl edilir.”

Okudunuz mu?  Kişinin her duyduğunu söylemesi ona günah olarak yeter

Muğîre İbnu Şu ‘be (radıyallhu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) ayakları kabarıncaya kadar geceleri kalkıp namaz kılardı. Kendisine: "Allah senin geçmiş ve gelecek günahlarını affetti (niye kendini bu kadar hırpalıyorsun?)” denildi. . "Şükredici bir kul olmayayım mı?" cevabını verdi."

Hz. Aişe (radıyAllahu anhâ) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) gece namazını hiç terketmezdi. Öyle ki hastalanacak veya ağırlık hissedecek olsa oturarak kılardı."

Okudunuz mu?  Beyaz Kılları Yolma Yasağı

Hz. Ebu Hüreyre (radıyallalhu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Allah, geceleyin kalkıp namaz kılan ve hanımını da uyandıran, hanımı imtina ettiği taktirde yüzüne su döken kula rahmetini bol kılsın. Allah, geceleyin kalkıp namaz kılan, kocasını da uyandıran, kocası imtina edince yüzüne su döken kadına da rahmetini bol kılsın.”

Okudunuz mu?  Kevser havzı ile ilgili hadisler

Yine Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Biriniz uyuyunca ensesine şeytan üç düğüm atar. Her düğümü atarken, düyüm yerine eliyle vurarak üzerine uzun bir gece olsun, yat" dileğinde bulunur. Adam uyanır ve Allah’ı zikrederse bir düğüm çözülür, abdest alacak olursa bir düğüm daha çözülür, namaz kılarsa bütün düğümler çözülür ve böylece canlı ve hoş bir hâlet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde habis ruhlu (içi kararmış) ve uyuşuk bir halde sabaha erer."

Okudunuz mu?  Abdestin Zineti (Uzuvların Kıyamet Günü Parlaması): ile ilgili hadisler

Cevap: Nafile Namaz Hakkındaki Hadisler

find
Nafile namaz hadisleri

18. İbni Mes’ûd radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, bir adam bir kadını öptü. Sonra Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem’e gelip durumu haber verdi. Bunun üzerine: "Gündüzün iki yanında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl. Şüphesiz iyilikler kötülükleri giderir" [Hûd sûresi (11), 114] anlamındaki âyet nâzil oldu. Adam: – Bu sadece bana mı mahsus yâ ResûlAllah, dedi? Resûl-i Ekrem:
– "Ümmetimin tamamı içindir" buyurdular. Buhârî, Mevâkît 4, Tefsîru sûre (11) 6; Müslim, Tevbe 39. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîru sûre (11)

Okudunuz mu?  Fısıldaşmak - Gizli konuşmalar şeytandandır

nafile namazlarla ilgili hadisler, nafile namazla ilgili hadisler, nafile namazlar hakkında hadisler

Bu kategoride yer alan Dil ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nafile Namaz Hakkındaki Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.