Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:28
Diyanet
Yönetici

Abdestsiz namaz kıldıran kişi ne yapmalıdır?

Abdestsiz namaz kıldıran kişi ne yapmalıdır?

ßaran
Abdestsiz olarak namaz kılan bir kişi bunu yeniden kaza etmesi gerekir. İmamın abdestsiz olduğunu bilmeyerek arkasında namaz kılan kişinin namazı geçerlidir. Ama sonradan bunu öğrenen kişi bu namazını kaza etmelidir.

İmam ebdestsiz namaz kıldırdığını söylemesi zor ise veya fitneye sebep olacaksa söylemez.

Okudunuz mu?  Dua, Önemİ Ve Adabı Vaaz

SİE


Cevap: Abdestsiz namaz kıldıran kişi ne yapmalıdır?

isa polat
abdestsiz oldugumu bilmeyerek cemaate namz kıldırdım ama 2 rekatta aklıma geldi abdestsiz oldugumu ve namaza devam ettim neyamam lazım


Yanıt: Abdestsiz namaz kıldıran kişi ne yapmalıdır?

Hoca
< abdestsiz oldugumu bilmeyerek cemaate namz kıldırdım ama 2 rekatta aklıma geldi abdestsiz oldugumu ve namaza devam ettim neyamam lazım >
sevgili hocam,
bu durum bir imam için büyük bir sınav ve bu sanıvı kaybettin maalesef. 2. rekatta hatırladığınızda hemen bırakmalıydın. çünkü iki tercih var ya "insanlar konuşmasın/dedikodu yapmasın" deyip devam etmek yada "insanlar ne derse desin önemli değil, önemli olan vebalidir/Allaha karşı olan sorumluluktur" deyip bırakmak.
sonuç olarak şu an yapman gereken,
tevbe etmek ve abdestsiz kıldığın namazı kaza etmektir..
________________

Okudunuz mu?  Yatılı kız kuran kursu nerelerde var

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

(Mâide / 54)

Okudunuz mu?  Camilerin gruplandırılması (A, B, C, D, E)

Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse (bilsin ki) Allah, sevdiği ve kendisini seven müminlere karşı alçak gönüllü (şefkatli), kafirlere karşı onurlu ve zorlu bir toplum getirecektir. (Bunlar) Allah yolunda cihad ederler ve hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar (hiçbir kimsenin kınamasına aldırmazlar). Bu, Allah’ın, dilediğine verdiği lütfudur. Allah’ın lütfu ve ilmi geniştir.

Okudunuz mu?  Adana ili kuran kursu tercih yerleri

Soru: Abdestsiz namaz kıldıran kişi ne yapmalıdır?

maraşlıhakan
Tevbe ettikten sonra, tekrar namaz kıldırabilir miyiz? Hizmet evinde kaldığım için haftada bir kez namaz kıldırıyorum. Benzer bir duruma düştüm. Kaç güdür neredeyse kafayı bozacak şekilde bunu kafaya taktım. Hatta içimden bir ses, sen cehennemliksin, der gibiydi.

Okudunuz mu?  Sıla-i Rahim - Akraba ile ilgili bir hutbe

erzurum
namaz kildiran namazda abdesti bozulunca devam ederse ne olur

imamin namaz kildirirken abdestti bozuldunda imam namaza devam ederse ne olur


mum
Kim olursa olsun namazda abdesti bozulunca namaza devam edemez. Ederse büyük günah işlemiş olur


imam abdestsiz namaz kıldırırsa

Bu kategoride yer alan Recep Ayının Fazileti ve Amelleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestsiz namaz kıldıran kişi ne yapmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.