Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Nefsine uyup hırsızlık yapan kişi ne yapmalıdır?

Nefsine uyup hırsızlık yapan kişi ne yapmalıdır?

Ferhat1991
Selamun Aleyküm Musterem kardeşlerim ve abilerim ben bundan bir sene öncesine kadar hırsızlık yaptım bakkaldan birşeyler çaldım ve cuma günüede onu ödemeyi düşünüyorum gidip herşeyi itiraf edicem ben senin malını çaldım ve paranı geri veriyorum ve helallik istiycem bu konu hakkında sizden yardım istiyorum ne yapmalıyım bir yanım git ver diyor helallik al diyor bir yanımda biraz daha bekle diyor ve ben biraz daha bekledim biraz daha beklemek istiyorum ama ne kadar yaşıycağımı bilmediğim için hemen gidip vermekte istiyorum napmalıyıım ?_? gidip herşeyi anlattimmi cesaretimi toplamışken

Okudunuz mu?  Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed'in Yaşamı

Cevap: """KUL HAKKI"""sizce ne yapmalıyım

Hoca
< Selamun Aleyküm Musterem kardeşlerim ve abilerim ben bundan bir sene öncesine kadar hırsızlık yaptım bakkaldan birşeyler çaldım ve cuma günüede onu ödemeyi düşünüyorum gidip herşeyi itiraf edicem ben senin malını çaldım ve paranı geri veriyorum ve helallik istiycem bu konu hakkında sizden yardım istiyorum ne yapmalıyım bir yanım git ver diyor helallik al diyor bir yanımda biraz daha bekle diyor ve ben biraz daha bekledim biraz daha beklemek istiyorum ama ne kadar yaşıycağımı bilmediğim için hemen gidip vermekte istiyorum napmalıyıım ?_? gidip herşeyi anlattimmi cesaretimi toplamışken >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
yaptığın işin kötülüğünün farkındasın ve yapılması gerekenide biliyorsun.
Rahmani tarafın seni ödemeye teşvik ediyor, şeytani tarafın ise engellemeye çalışıyor. yapman gereken hiç vakit kaybetmeden kul hakkını ödemendir.
Allah muvaffak etsin.
not: ödeyince haber ver bizlerde kardeşlerin olarak sevinelim:)

Okudunuz mu?  Sıkıntıları aşmak ve sabrı geliştirmek için neler yapılabilir

Yanıt: nefsine uyup hırsızlık yapan kişi ne yapmalıdır?

Ferhat1991
çok teşekkür ederim saolasın bide ben şöyle bişey duydum eğer ben ALLAH (C.C) nin sevgili kuluysam ALLAH (C.C) kabirde üzerimde hakkı olan kişiye bana hakkını helal etsin diye cennetten bir yer talep ediyormuş ve ikiniz orda beraber yaşayın diyormuş bunun doğruluk payı nedir

Okudunuz mu?  Cuma namazının farzını yanlış kıldım

Soru: nefsine uyup hırsızlık yapan kişi ne yapmalıdır?

Hoca
< çok teşekkür ederim saolasın bide ben şöyle bişey duydum eğer ben ALLAH (C.C) nin sevgili kuluysam ALLAH (C.C) kabirde üzerimde hakkı olan kişiye bana hakkını helal etsin diye cennetten bir yer talep ediyormuş ve ikiniz orda beraber yaşayın diyormuş bunun doğruluk payı nedir >
kardeş bu durum, günahlarından tevbe edip, kul haklarını ödeme imkanı olmayan/ömrü yetmeyen içindir.
kul hakkını ödeme imkanı olduğu halde ödemeyen (nasıl olsa Allah yerime öder diyen) sadece kendini kandırmış olur.

Okudunuz mu?  Tevbe ettikten sonra haram para giysi ve diğer mallar ne olacak?

Ferhat1991
peki saolasın ALLAH (C.C) razı olsun


Ferhat1991
selamun aleyküm arkadaşlar ben kul hakkımı ödedim adam gayet makul bir şekilde karşıladı hatta çaldıklarımın parasını verdim ama almadı bile senin gelip bunu bana söylemen yeter dedi helal etti ben burdan biri çalsa haram etmem fln nefistir insan nefsine uyar helal ederim dedi kısacası iyi bir adam neyse helalleştim fln ama ben o kull hakkını ödeyeceğim gün içimde bir sıkıntıyla uyandım ve ödedikten sonra biraz ferahlıktan sonra tekrar skıntıya düştüm ama ben normaldede sıkıntılı biriydimde son günlerde hayatı sevmeye çalışıyordum herşey düzgün gidiyordu ama o gün parayı ödüyceğim gün içime sıkıntı girdi acaba yalnış bir şeymi yaptım yaptıysam cezası ne olur iyi birşeymi yaptım yaptıysam karşılığı ne olur ?

Okudunuz mu?  Uyanınca çamaşırdaki iz

Kayıtsız Üye
kardeşler ben 2-3 yıl önce bir oyunda adamın itemlerini yani silahını zırhını fln çaldım şimdi pişmanım ama adamı bulamam o silahı zırhı falan napmalıyım sizce ?


Kayıtsız Üye
ben sınıfta birini hır sızlık yaparken gördüm.fakat başkasına suç atılıyor me yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Melhame-i kübra ve armegedon savaşı

arifselim
Bu durumda öğretmenine söylemen gerekir. Birisine haksız yere iftira atılmasına sessiz kalamazsın bu ayrı bir günah olur.


Recep40
Ben 13 yasindayim 11 yasinda nefsime uyup hirsizlik yaptim odicek param yok ama helallik istedim olurmu ne yapmaliyim

Selamun Aleykum ben 13 yasindayim hirsizlik yaptim bqkkaldan para aldim ama helallik istedim ama. Odicek param yok ne yapmliyim helallik verdi bir kisi kaldi ondanda isticem Birde o parayla yaptigim ve aldigim seyler ne olacak yani harram yerine mi gecio yoksa helallik verdiklrrinde helal mi ooluyor haram oluyorsa aldigim yerlerdendemi helalllik istemrm gerek yardımcı olurmusunuz????

Okudunuz mu?  Gusül tırnak üstündeki deri

ACİLSERVİS
Zaten itiraf edip helallik almışsın yapılacak şey oydu.


hırsızlık yapan ne yapmalı, seytana uyup hirsizlik yaptim, Hırsızlkk

Bu kategoride yer alan İslam Da Dans Etmek Ve Müzik Dinlemek Günah Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsine uyup hırsızlık yapan kişi ne yapmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.