Anasayfa
14 Ekim 2021, 22:29
itikad
Yönetici

Hırsızlık yapan cennete girer mi

Hırsızlık yapan cennete girer mi

Muhasibi
Cevap: Kişi hırsızlık yapsa da zina etse de Allah (Azze ve Celle)‘ye ortak koşmadan ölürse cennete girer! Çünkü Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur.
Nisâ: 48


Cevap: Hırsızlık yapan cennete girer mi

gimsangoksel
Sevgili kardeşimiz,cennette cehennemde sadece birer varlıktır,bu varlıklar ALLAH izniyle orada durular ve bizleri beklerler,bunlar kimlerdir onu ALLAH bilir,ama bazı şeyler vardır ki bunlar bize bazı şeylerle ifade edilmişlerdir,örneğin kafirlerin hiç bir zaman cennete girmeyecekleri gibi,ama orada bile şu vardır ALLAH kafire imanı nasip etmezse,ederse o da kendi adına en az bizler kadar ümitle oraya yakındır,veya uzağız kim bilir değil mi?Bize düşen oraya kimin gireceğinden ziyade biz girebilecek miyiz bu merak olmalı,hırsıza gelince nasıl bir hırsız ne çaldı kimden çaldı neden çaldı bedelini ödedi mi yoksa hala devam ediyor mu diye sorularımız akla gelmeli ve elbette ALLAH affettiyse aynı ihtimal onun içinde var olmalıdır.

Okudunuz mu?  Ölüm bir son değildir...

Cevap: Hırsızlık yapan cennete girer mi

Kayıtsız Üye
Ebu Zer (Cündeb İbnu Cünade el-Gıfari) (RadiyAllahu Anh) Hazretleri anlatıyor: Hz. Peygamber (SallAllahu Aleyhi Vessellem) buyurdular ki):
Bana Cebrail aleyhisselam gelerek ‘Ümmetinden kim ALLAH’a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer müjdesini verdi’ dedi.

Okudunuz mu?  Kıyamet nedir? Kıyâmet

Ben (hayretle) ‘Zina ve hırsızlık yapsa da mı?’ diye sordum. ‘Hırsızlık etse, zina yapsa da’ cevabını verdi. Ben tekrar ‘Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!’ dedim. ‘Evet, dedi, hırsızlık da etse, zina da yapsa!- [Hz. Peygamber (SallAllahu Aleyhi Vessellem) dördüncü keresinde ilave etti]: Ebu Zer patlasa da cennete girecektir.

Okudunuz mu?  Cennetin Derece Derece Olması

(Buhari, Tevhid 33)


Yorum: Hırsızlık yapan cennete girer mi

Kayıtsız Üye
Hocam ergenligimde çok gunahlarim oldu parasiz kalip çaldigim zamanlar vardi yedim ve giyindim. Daha sonra borcumu verebildigim ulasabildigim yerlere verdim kimisinide adina hayir yaptim. O vakit nisanlimla ayni evde yasadik bir hamilelik yasadim daha sonra bana istemedigini aldirmamiz gerektigini soyledi. 12 haftalikti ve istemeden de olsa aldirmak zorunda kaldim. Gecmiste degistiremedigimiz bu gunahlari Allah tovbe edersek affedermi namaza basladim ne yapmam gerekir baska affedilmek için

Okudunuz mu?  Cehennemin Vadileri Dağları Kuyuları Ve Nehirleri

arifselim
Geçmişte kalan bu günahlar için sağlam bir tövbe ile tövbe et. İbadetlerini yerine getir ve iyiliklerini çoğalt. Allah, insanın kalbindeki pişmanlığı hakkıyla bilendir. Allah, pişman olan kullarını bağışlar ve onları örter.


Kayıtsız Üye
Ben hırsızlık yaptım ve çok pişmanım ama malını çaldığım kişiden helallik almaya çekiniyorum ,çaldığım malın parasını camiye bağışlasam veya hiç bişey yapmadan tövbe çeksem cennete girebilir miyim ? Lütfen cevap verin çok üzgünüm

Okudunuz mu?  Cennet Ve Cehennem Ehlinin Konuşması

arifselim
Malını çaldığın kişi ile helalleşebilirsen mutlaka onu yapmaya çalış. Eğer bu mümkün olmaz ve çekiniyorsan o zaman o kişiye bir şekilde ulaştırabilirsin. Ama ulaştırma imkanın olduğu halde bunun yerinde sadaka veya herhangi bir hayır işlemekle bu hak üzerinden düşmez.


hırsızlık yapan cennete girer mi, hirsizlik yapan cennete gidermi, hırsızlık

Bu kategoride yer alan Cennetin İsimleri ve Tabakaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hırsızlık yapan cennete girer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.