Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed’in Yaşamı

Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed’in Yaşamı

Talas751
Allah rızası için birisi şu soruyu yanıtlasın: Bazıları Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in döneminin tarihi kaynaklarında geçmediğini ve hiç yaşamadığını iddaa ediyorlar. Bu iddaaya Buhari,Müslim gibi 800lerin eserleriyle veya Efendimize ait olup olmadığı belli olmayan mektup ve sakallarla yanıtlayınca bizlerle alay ediyorlar. Hz.Muhammed(sav)’in gerçekten yaşadığını gösteren dönemin Bizans,Fars,Çin vb. kaynaklar var mıdır?

Okudunuz mu?  Rabbiğfirli veli valideyye ve lil müminine..

Cevap: Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed

Talas751
Şu 4 argüman dinsizlerin bizimle alay etmesine sebep oluyor ve hristiyanların son peygamber İsa’dır lakırdılarını coşturuyor:
1)Buhari,Müslim vb. 800lerin kaynaklarıyla cevap vermeye çalışmamız.
2)En büyük delil Kur’an’dır diyebilirdik fakat Kuran’da Muhammed ismi çok ama çok az geçer.Günümüze ulaşmış Kur’an nüshalarının hangi yıldan kalma olduğunu bilmemiz için test yapılması gerekir.
3)Efendimiz(s.a.v)’in olduğunu düşündüğümüz mektuplarla cevap vermemiz de mantıksızdır çünkü karbon testi yapılarak ne zamana ait olduğu ortaya çıkar.
4)İlk İslam paraları diyeceğiz ama ilk İslam paralarında da hristiyan sembolleri varmış.
Bunları söyledikçe bizimle alay etmeleri gayet normaldir çünkü hiç birisi tarihi belge değil. Adamlar açık açık tez sunmuşlar demek istedikleri şu: ”Hz.Muhammed gerçekten yaşamamıştır. (haşa) Kur’an 700lerde şair ve filozoflarca uydurulup saf olan arap halkına yutturulmuş bir efsanedir.Dolayısıyla İslam hristiyanlığın bir mezhebidir” DEMEK İSTİYORLAR. Artık birileri çıkıp da ALLAH RIZASI İÇİN şu 4 argümanın dışında dönemin Bizans,Fars,Mısır,Çin kaynaklarında Peygamber Efendimizin veya 4 halifenin ismini bulması gerekmektedir. Bildiğimiz gibi ilk çağda hristiyan rahipler,keşişler vb. çok sayıda eserler bıraktılar. Mutlaka bir kısmının eserlerinde Hz.Muhammed(s.a.v)’in adı ele alınmıştır diye düşünüyorum. Müslümanım diye geçinen bir çok tarihçinin hadisleri ispata kalkmadan önce Peygamber Efendimizin gerçekten yaşadığını ispat etmeleri gerekmektedir. Korkmayalım araştıralım Allah bizimle beraberdir. Bilindiği Mute Savaşı’nda gibi Efendimizin yeğeni Cafer Tayyar(r.a.) kahramanca şehit düşmüş ve üstelik rumlarla hristiyan arapların ordusu 100.000 kişiye yakınmış. Yani bu savaş mutlaka bizans kaynaklarında geçiyordur diye düşünüyorum. Benim ricam forumdaki herkesin bu konunun üzerine titremesi ve kafir lakırdılarını kesecek ispatlarla hepimizin Salih Amellerine vesile olmasıdır.

Okudunuz mu?  Vatan Hainlerini Öldürmek ?

Cevap: Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed’in Yaşamı

beytullah
kardeşim aynı soru benim de kafamı karıştırdı ama bu iddayı atanlar misyonerler veya ateistlerdir dikkate almamız bile hata


Yorum: Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed’in Yaşamı

Kayıtsız Üye
Arkadaslar Dinimizi araştırmak tan neden korkuyosun uz. Ben size cevabını vereyim mi. Çünkü siz ve sizler gibi müslümanlar islamiyet hakkında hiç bir şey bilmiyor. Kuranda bile ne anlatılmis bilmiyorsunuz. Çünkü bence sizler Müslümanım diye geçinen ama kuran in emrettiği hiç bir şeyi yapmayan insanlarsiniz. Bir düşünün kendinizi sorgulayin. Yaratan kuranda sizden neler istiyor. Ama siz bunun karşılığında neler yapiyosunuz. Yani kuran doğruda olsa yalanda olsa sizler zaten onun dediğini yapmıyorsunuz

Okudunuz mu?  Normal bir dizi izlerken birden meni mi veya mezi mi anlayamadım

Kayıtsız Üye
Ben ateist olsam kuranı hazreti Muhammed yazdı derdim bu en azından akla daha yakın kuran okursan cevabını alırsın


bizans kaynaklarında hz Muhammed, hz Muhammedin yaşadığına dair deliller

Bu kategoride yer alan Hayırlı bir işi başarabilmek için yalan söylemek veya olduğun gibi görünmeme Münafıklık mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tarihi Belgelere Göre Hz.Muhammed’in Yaşamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.