Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:54
sizden05
Abone

Namaz mı yoksa işmi

Namaz mı yoksa işmi

cihadislam
Selamünaleyküm mumin kardeşlerim.
Çocukluğumdan beri hep namazıma önem vermisimdir ne olursa olsun namaz kılmışımdır. Namaz kılmadığım zaman içime dert oluyordu.
Uzun zamandır işsizdim. Yeni bir işe başladı ve çk şükür iştediğim rahatlıkta bir iş fakat namaz kılmaya vakit ayıramıyorum daha doğrusu kendime bile vakit ayıramıyorum. Benim işimi soracak olursanız kendim bilgisayar teknisyeniyim telekominikasyon sirketinde data veri kablolama işinde calışıyorum şuan vodafonun görüntülü konuşma alt yaıpsını ayarlıyoruz işim biraz askeri usulu olsa gerek. Genellikle yolculuk yapıyorum bilmediğim ilçelerde dönüp dolasıp baz istasyonları arıyoruz buluncada bitirmeden gelmiyoruz saat kaç olursa olsun genellikle gece geç eve geliyorum.sabah sa; sabah namazı ile kalkıp hazırlanıp namazımı kılıp yola koyuluyorum.
Çalıştığım kişilerse biraz içkici insanlar sizce ne yapayım dünyalık insalardan olmak istemiyorum. sizden istediğim bana böyle bir durumda sizin de kendi fikrinizi söylemeniz şüphesiz benim için önemli. Şimdiden okuyan okumayan herkesten ALLAH razı olsun… Selam ve Dua ile…..

Okudunuz mu?  Kaş aldırmak , yüzdeki tüyleri almak ve bacaktaki kılları almak haram mıdır ?

Cevap: Namazmi ? Yoksa İşmi ? Lütfen yardım edin !

Sumame
ve.a.s.
Allah’ın emrinden asla taviz verme.
dinini yaşa ve onlara güzel örnek ol.
bütün dünya menfaatleri bir namaza bedel değil.
Allah yardımcın olsun


Yanıt: Namazmi ? Yoksa İşmi ? Lütfen yardım edin !

mumsema
< Selamünaleyküm mumin kardeşlerim.
Çocukluğumdan beri hep namazıma önem vermisimdir ne olursa olsun namaz kılmışımdır. Namaz kılmadığım zaman içime dert oluyordu.
Uzun zamandır işsizdim. Yeni bir işe başladı ve çk şükür iştediğim rahatlıkta bir iş fakat namaz kılmaya vakit ayıramıyorum daha doğrusu kendime bile vakit ayıramıyorum. Benim işimi soracak olursanız kendim bilgisayar teknisyeniyim telekominikasyon sirketinde data veri kablolama işinde calışıyorum şuan vodafonun görüntülü konuşma alt yaıpsını ayarlıyoruz işim biraz askeri usulu olsa gerek. Genellikle yolculuk yapıyorum bilmediğim ilçelerde dönüp dolasıp baz istasyonları arıyoruz buluncada bitirmeden gelmiyoruz saat kaç olursa olsun genellikle gece geç eve geliyorum.sabah sa; sabah namazı ile kalkıp hazırlanıp namazımı kılıp yola koyuluyorum.
Çalıştığım kişilerse biraz içkici insanlar sizce ne yapayım dünyalık insalardan olmak istemiyorum. sizden istediğim bana böyle bir durumda sizin de kendi fikrinizi söylemeniz şüphesiz benim için önemli. Şimdiden okuyan okumayan herkesten ALLAH razı olsun… Selam ve Dua ile….. >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
sevgili kardeşim,
öncelikle çoğumuzun düştüğü hatayı hatırlatmakta fayda var.
bir işe girmeden evvel, inancımızın gereği bazı durumları gözönünde bulundurmamız lazım. namaz örtümüz vs.. işe girmeden evvel, sorumlu kişiye bunu şart koşup öylece işi kabul etmeliyiz. maalesef çoğumuz "nasıl olsa kılarım" anlayışıyla şart koşmuyoruz ve sorunlar başlıyor.

Okudunuz mu?  Koltuk Altı Sürmek Namaza engel midir?

tabiki iş işten geçmiş senin için. yapman gereken namazına vakit ayırman, namaz kıldığında şayet engel olan bir yetkili olursa, oturup güzel bir dille inancının gereği namazını kılmak zorunda olduğunu ve bu ibadetinin de işine engel olmadığını söylendir.
iş arkadaşlarının alay konusu korkusu varsa aldırmayıp yoluna devam et. niceleri Peygamberlerle bile alay ettiler ve şimdi içler acısı durumdalar. yolcu yolunda gerek.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Borcunu Ödemeden Ölürsem Üzerimde Hakkı Olan Kişi yaşıyorsa

Dünyalık için ebedi hayatı ihmal etmek, akıllı insanların işi değildir.

Allah cc yardımcın olsun


Soru: Namazmi ? Yoksa İşmi ? Lütfen yardım edin !

cihadislam
cevap yazıp kendi fikrinizi söylemeniz beni çok sevindirdi. bende mumsema hocamın dediğine uyup. Dünyada kazanıp ahirette iflâs etemek akıl karı değil eğerli kardeşlerim.. Nitekim dünya menfaatleri için dinimizden taviz vermek söz konusu olamaz.Yarın işten ayrılcam, dualarımda da Allah’tan daha hayırlı ve dinimi icra edebileceğim bir iş isteyeceğim.

Okudunuz mu?  Sofilik Nedir? Sofilik Hakkında Geniş Bilgi - Kimlere Sofi Nedir?

Rabbim hepinizden razı olsun kardeşlerim


Şema
< cevap yazıp kendi fikrinizi söylemeniz beni çok sevindirdi bende mumsema hocamın dediğine uyup Dünyada kazanıp ahirette iflâs etemek akıl karı değil eğerli kardeşlerim Nitekim dünya menfaatleri için dinimizden taviz vermek söz konusu olamazYarın işten ayrılcam, dualarımda da Allah’tan daha hayırlı ve dinimi icra edebileceğim bir iş isteyeceğim

Okudunuz mu?  Fatihanın sonunu uzatmak

Rabbim hepinizden razı olsun kardeşlerim >
Allah sana hayırlı bir iş nasip etsin.


esin-ti
< cevap yazıp kendi fikrinizi söylemeniz beni çok sevindirdi. bende mumsema hocamın dediğine uyup. Dünyada kazanıp ahirette iflâs etemek akıl karı değil eğerli kardeşlerim.. Nitekim dünya menfaatleri için dinimizden taviz vermek söz konusu olamaz.Yarın işten ayrılcam, dualarımda da Allah’tan daha hayırlı ve dinimi icra edebileceğim bir iş isteyeceğim.

Rabbim hepinizden razı olsun kardeşlerim >
Allah (c.c.) gönlünüze göre versin.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.Bunda da bir hikmet vardır deyip devam edin inşaAllah..


asmina
S.a kardeşim. rabbim yar ve yardımcın olsun. İşten ayrılmadan önce namazlarını kılacak bir ortam oluşturmaya çalışamazmısın.İş bulmak da kolay değil. Lütfen yanlış anlaşılmasın sakın namazındna taviz verme ama işten çıkmayı en son çare oalrak düşün derim. Ben de bir alman firmasında çalışıyordum ve ortağı bir Türk’tü, maalesef Alman bana karışmazken Türk olan namaz kılmama izin vermezdi. Bulunduğumuz ortamda sigar içmek yasaktı ve sigara içen arkadaşlar sigara odasına gidip içerlerdi. Önceleri ben gizli gizli depoya gidip namazlarımı kıldım fakat sonra sigara içen arkadaşların, sigar için ayrıdıkları zamanı ve benim namaz için ayırdığım zamanı karşılaştırdım benim zamanım daha kısa geldi ve patronuma bu durumu izah ettim zira ben sigar içmiyordum ve seğer sigar içseydim sigara için izin olduğuna göre daha doğrusu sigara içmenin çalışmayı engellemdeiğen göre namaz kılmanında çalışmayı engellemeyeceğini anlattım ve o günden sonrada namazlarımı gizli gizli kılmak zorunda kalmadım. Bence sende namaz kıalcak zaman bulabilirsin. Yemek için illaki bir ara veriliyordur herhalde. Kusura bakma kardeşim başını ağrıttım.Uzun zamandır işsiz olduğunu yazmışsın onun için yazdım bunalrı. tabiiki herşeye rağmen namaz kılamıyorsan bencede bırak o işi. Rabbim rızkımıza kefildir sen onun emrindne çıkma.
Rabbim yar ve yardmıcın olsun.
Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Gusül için banyoya girdim. çıkarken abdest almadım

Sumame
asmina güzel olmuş tavsiyen.
namaz kılabilirsen elbette çıkma işinden.


cihadislam
asmina kardeşim benim öyle namaz kılmak için kılacak bir ortam oluşturmak isterdim fakat ben hergün fark yerlere sürekli gidiyordum ve benle calışan kişiler Allah inaçcı zayıf olan bide öldükten sonra herseyin bitceğini idda eden kişilerdi ortamıda beyenmedim acıkcası. Nitekim bu fani dunyada Allah bize birtakım sınavlar veriyor. Belkide bu iş nevsimle ilgiliydi ama sonuçta Alaha kulluk görevimizi yapmakla yükümlüyüz.Allah bize çok güzel bir cennet vaat etmiş işsiz olabilirim şuan ama Allahtan ümit kesimlez sonuçta iseten cıktıma hiçte üzülmedim keske başta heseyi konuşup başlasaydım
rabbim herseyin hayırlısını nasip etsin bizlere

Okudunuz mu?  Muhyiddin İbn-i Arabi'nin şu sözleri şirk değil midir?

asmina
ne diyelim cihadislam kardeşim, Rabbim hakkında hayırlı eylesin. Umarım en kısa zamanda istediğin şartlarda iş bulursun. Ve inşAllah ayrıldığın iş arkadaşlarına da Rabbim hidayet nasip etsin.
Allah’a emanet ol
Selam ve dua ile


muhasebeci
bende asmına arkadaşımız gubu düşünüyorum ısten cıktıktan sonra coluk cocuk ac kalırsa o ne olucak

Okudunuz mu?  Dinimiz kız kaçırmaya nasıl bakıyor

mumsema
< bende asmına arkadaşımız gubu düşünüyorum ısten cıktıktan sonra coluk cocuk ac kalırsa o ne olucak >
evet eğer maddi sıkıntısı var ve nafakasını vermekle mükellef olduğu ailesi zorluk çekecek ise, bir iş bulana kadar bu zorlukla devam etmesi en uygunudur.
Allah cc yardımcısı olsun ve hayırlı bir iş nasip etsin.


cihadislam
Muhasebeci kardeşlerim. Ben bekarım ailemde çok sükür kimseye muhtaç değil, durumumuzda gayet iyi. Beni düşündüğünüz için çok minnettarım sizlere. Ben askerden gelmiştim ve bu iş nasip oldu.Eğer iyi bir iş sahibi olmuş olsaydım. Allahın emri peygamberimizin sünneti olan evliliği düşünüyordum. Her gün dua ediyorum. Asılında Benim Allah`tan tek isteğim Peygamber Efendimize layık bir Müslüman olabilmek.

Okudunuz mu?  Dua ederek kader değişir mi?

Allah’a emanet olun.
Selam ve Dua ile…..


muhasebeci
o zaman dırek yarın bırak ısı sartların ıyımıs


elçi islam
sıkıntı,keder,dert,tasa bu dünyada
tasa,keder,sıkıntı engelse hüdaya
nefsin seni uydurmasın şeytana
bırak bunları koş ebedi olana!

Bu kategoride yer alan Dershane indirim sınavında kopya çektim ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz mı yoksa işmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.