Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden92
Abone

Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ?

Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ?

alonsof1
Arkadaşlar öncelikle SelamunAleykum Hayırlı Cumalar.
Bugün Cuma namazında 4 rekat ilk sünnetini kılarken ben normalde sureleri kulağımın duyacağı şekilde okuyordum biraz sesli ve bugüne dek kimse sesli okuyorsun benim kafamı karıştırdın diye bir uyarı gelmedi.
Bugün ise 4 rekat kılarken solumdaki kişi biraz yüksek sesle okuyordu sureleri e bende biraz daha yükselttim sesimi ama ben şaşırmadım ve solumdaki adamında sesli okumasına karışmadım benim için sorun değildi,
Fakat sağımdaki kişi selam verdikten sonra beni uyardı ve tam anlamadım ama hakkını helal et yüksek sesle okuyorsun senin yüzünden karıştırdım dedi. Bende bir şey diyemedim şaşırdım yani.
Yani şimdi bu durumda benim namazım kabul olur mu ? Sağımdaki ikişinin dikkatini dağıttığım için bunun bana bir günahı var mı ? Yani içimizden mi hiç ses çıkarmadan mı okumalıyız sureleri yoksa sesli mi ?
Ve biraz araştırdığım kadarıyla bu namazlarda sureleri sesli okuma ve sessiz içimizden okuma her vakit namaz için değişiyor mu msela sabah namazı öğle ikindi akşam ve yatsı namazlarında belli bir kural var mı
yoksa hepsinde sesli veya sessiz okunur mu ?

Okudunuz mu?  Memura Sakal Kesmesi Caizmi

Yorum: Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ?

mum
Kulak duyacağı şekilde Sesli okumak gerekir yani fısıltı şeklinde ama milleti de rahatsız etmemek gerekir.
Ses tonu dinlenmeden sağlıklı cevap veremeyiz, tavsiyemiz bir imamın yanına gidin ve kıraat knusunda bilgi alın

Okudunuz mu?  Bilgisayarla kazanılan para helal mi haram mı?

Yorum: Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ?

alonsof1
Hocam teşekkür ederim evet bende biliyorum kulağımın duyacağı şekilde fısıltı şeklinde okunacağını. Ama dediğim gibi evet bu yüzden yanımdaki kişi rahatsız oldu ve karıştırmış beni uyardı bu durumda bana bir günah var mıdır ? yani biraz mahcup oldum.
Ve mesela sureleri okurken sabah akşam ve yatsı namazlarını sesli kulağımızın duyacağı şekilde okumak gerekirken , öğle ve ikindi namazlarında ise içimizden gizli sessiz mi okuyacağız sureleri.

Okudunuz mu?  4444 defa okunan dua ne dilersek olurmu?

Yorum: Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ?

duzgunomer
Öğle ve ikindi namazları tek başına da kılınsa, cemaatle de kılınsa kıraatin gizli yapılması vaciptir. Tek başına kılan kimse veya imam kendi işiteceği kadar bir ses çıkararak Fatiha ve sûreyi okur.

Okudunuz mu?  Hatme i tehlil ile ilgili yazılmış yazılar

Cemaatle kılınan sabah, cuma, bayram, teravih ve vitir namazlarının bütün rekâtlarında, akşam ve yatsı namazlarının ilk iki rekâtında kıraatı cehrî yapmak, yani sesli okumak vaciptir. Akşam namazının üçüncü rekâtında, yatsı namazının da son iki rekâtında gizli okumak vaciptir. Ancak, tek başına sabah, akşam ve yatsı namazını kılan kimse, isterse kıraati sesli yapar, dilerse gizli olarak okur.

Okudunuz mu?  Okul Harcım için vade farkı ödemem caiz midir?


Diyarbakır
Kardeş benim yanimda da birinin sesi geldimi rahatsız olur ne okudugumu karıştırırım. Isra 110 da der ki ; Namazında (sesini) yükseltme ve onu (sesini) alçaltma. Bu ikisi arasında bir yol tut.


sure icimizden nasıl okunur, namazda sureleri sesli olumak mumsema, Hangi rekatler sesli okunur

Bu kategoride yer alan Namazda sesli Allahu Ekber demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.