Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:18
Cihad
Yönetici

Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

senemali
Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

Tüm şehitlerimizin ruhuna El-Fatiha…


Cevap: Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

ceza
Allah razı olsun


Yanıt: Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

ravza 2
RABBİM razı olsun bu vatanın nasıl kazanıldığına bir örnek yerlerinde rahat uyusunlar bizde bizlere devrettikleri vatanı onlaralayık olarak korumalıyız sağolasınız

Okudunuz mu?  Tüm Osmanlı Sadrazamlarının İsimleri

Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!

Beyzaaaa
Paylaşım için gerçekten Allah razı olsun ben bile bir ekmekle doyamıyorum onlar…..
düşünmek bile istemiyorum 🙁


ebuturab
Allah razı olsun bız onlara layık torun olamadık 🙁


Ercan
Paylaşım için teşekkürler. Ancak bir yanlışı düzeltmek isterim. Verilen yemek listesi ile Çanakkale Savaşlarının hiç bir ilgisi yoktur. Çanakkale Savaşı 1915-1916 yılları arasında olmuştur. Bu daha sonraki tarihe aittir. Tüm şeihtlerimizin ruhu şad olsun.

Okudunuz mu?  Riyâset (baş olma sevdası)

Ercan
Konu ile ilgili bir mektup vardı bulabilirsem onu da paylaşacağım inşAllah.


Ercan
Topkapı Sarayı’nda kayıtlı Çanakkale Savaşı Harp Malzemeleri ve Belgeleri koleksiyoneri Seyit Ahmet Sılay’ın mektubu :

"Yemek Listesi kepazeliğine dur diyelim. Çanakkale Savaşı’nda 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1917 Yılı Yemek Listesi kepazeliğine…
Çanakkale Savaşı ile alakalı devlet dairelerinde dahi rastladığım bu yemek listesi, 18 Mart akşamı maalesef ciddi bir kanalın, reyting alan bir dizisinde karşımıza çıktı. Neredeyse şehir efsanesi olarak anılan bu uydurma yemek listesini televizyonda gördüğümde büyük tepki gösterdim. Nedeni; bir kanalın alenen bu UYDURMA listeyi dizinin jönüne gözyaşları içinde okutmasıydı..
5 yaşındaki oğluma sorsanız, Çanakkale Savaşı’nın Aralık 1915 sonunda bittiğini bilir. Maalesef, yetkililer ve sözüm ona tarihçileri seyreder… İhtiyatta bırakılan birlikler içinde bile 43. Alay yoktu. Yanılmıyorsam 1917’de Suriye cephesinde idi. Gelelim Çanakkale’ye… Çanakkale Savaşı’nda askerlerimiz hiç açlık çekmediği gibi, onlara sık sık etli yemek verilmekteydi. Münferit olarak öğün atlamış birliklerimiz dışında, yemek sıkıntısı hiç çekilmedi.
Gerek gazilerimizin hatıralarında, gerekse Genelkurmay ATESE (Askeri Tarih ve Strateji Etüt Başkanlığı) arşivlerindeki kayıtlarda aksini göremeyiz. Nedeni ise, Çanakkale’de savaşan ordunun, bilinenin aksine ‘DÜZENLİ BİR ORDU’ olduğudur.
Ne bu listenin, ne de belirtilen tarihin (1917) Çanakkale ile bir alakası vardır. İşin en acı yanı, bir yetkilinin çıkıp da "NE SAÇMALIYORSUNUZ?" dememesi…
Milletçe en büyük zaafımız, hadiseleri dramatize ederek, ne büyük bir millet olduğumuzu göstermeye çalışmamız. En çok sinirlendiğim ise, Çanakkale Savaşı’nın büyüklüğünü, şehit sayımızı artırarak (çok şehit verdik diye, bizden başka övünen millet yoktur) ya da hurafeler eşliğinde anlatmaya çalışmamız. Çanakkale Savaşı, kurtuluş mücadelesinin önsözüdür. Çanakkale Savaşı’nın yalan yanlış bilgilerle abartılmaya hiç ama hiç ihtiyacı yoktur.
Sizden ricam, bu yanlış bilgiye müdahale etmeniz. Saygılarımla…"

Okudunuz mu?  Mehdi Said nursi mi?

tekturk
Paylasim için Allah razı olsun
Ekmekleri yemekleri cöpe atanlar utansin artik!!!


Kayıtsız Üye
Allah mekanlarını cennet eylesin …her okuduğumda içim parçalanıyor.


mum
çanakkale şehitlerinin yemek menüsü

Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!!


18 Mart 19015
Bunlardan biri babamın dedesinin zor işte Allah mekanların cennet etsin

Okudunuz mu?  HasbinAllahi ve nimel vekil ve nimel mevla ve nimel nasır

çanakkale şehitlerinin yemek listesi, çanakkale şehitleri yemek listesi, çanakkale şehitlerinin yemek menüsü

Bu kategoride yer alan Cihad ile ilgili Ayet ve Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çanakkale Şehitlerinin Yemek Listesi!!! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.