Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Akıl Baliğ Olmayan Çocuk İmam Olabilir Mi?

Akıl Baliğ Olmayan Çocuk İmam Olabilir Mi?

Hoca
AKIL BÂLİĞ OLMAYAN ÇOCUK İMAM OLABİLİR Mİ?

781- Amr b. Seleme el Cermî (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Bulunduğumuz yerden kervanlar geçerdi, biz de onlardan Kur’an okumasını öğrenirdik. Babam Rasûlullah (s.a.v)’e gelerek imamlık hakkında bazı şeyler sormuştu da Rasûlullah (s.a.v): Kur’an’ı en iyi ve düzgün bilen imamlık yapsın buyurmuştu. Babam da yanımıza gelerek: Rasûlullah (s.a.v) Kur’an’ı en iyi okuyanınız size imamlık yapsın dedi. Oradaki bulunanlar etraflarına baktılar o anda içlerinde Kur’an’ı en iyi okuyan ben idim. Sekiz yaşında olduğum halde onlara imamlık yapardım. (Ebû Davud, Salat: 61; Müsned: 19864)

Okudunuz mu?  Kader ile ilgili hadisler

Cevap: âkıl Bâliğ Olmayan çocuk Imam Olabilir Mi?

İsrâ
forumduasi.com/hadisler-bolumu/88901-akil-balig-olmayan-cocuk-imam-olabilir-mi.htmlâkıl Bâliğ Olmayan çocuk Imam Olabilir Mi?

ne güzel bir paylasim hadis çok hosuma gitti, insana yasiyla değil ilmiyle deger veren dinimiz elh.

Allah c.c. razı olsun 🙂


Yanıt: âkıl Bâliğ Olmayan çocuk Imam Olabilir Mi?

Ecrinim
Kur’an’ı en iyi ve düzgün bilen imamlık yapsın”

Okudunuz mu?  Sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua

demek ki yapabilirmiş:)
Allah c.c. razı olsun bilgi için hocam


Soru: âkıl Bâliğ Olmayan çocuk Imam Olabilir Mi?

DZALBAY
O çocuk akıl baliğmiş…Allah cc razı olsun.


TatarRmzn
< Rasûlullah (s.a.v): "Kur’an’ı en iyi ve düzgün bilen imamlık yapsın” buyurmuştu >
Allah razı olsun hocam.Hadisten de anlaşıldığı gibi ”en iyi ve düzgün bilen” yaş ayrımı yapılmamış.Bu da dinimizin yaşa değil başa yani ilme değer verdiğinin bir güzel örneği daha.

Okudunuz mu?  Öncekilere Verilmeyen Beş Şey [hadis]

Hoca
Tatar kardeş doğru yazdın ama bu durum mezhepler arasında ihtilaflıdır.
Hanefi mezhebinin imamı imamı azam ebu hanifeye göre İmamın âkıl-bâliğ olması da şarttır. Delinin, sarhoşun, bülûğa ermemiş çocuğun
imam olması sahih değildir.

Şafii mezhebi imamı, imam şafiye göre ise Baliğlik şart değildir, mümeyyiz olması yani helali ve haramı/iyiliği kötülüğü bilmesi, kendi bakımını yabilecek halde olması yeterlidir.

Okudunuz mu?  Hadislerde YEDİ Rakamı

çocuktan imam olurmu, çocuk imam olurmu, cocuktan imam olur mu

Bu kategoride yer alan Hz.Peygamberin isim koyduğu Sahabiler ve Sahabe çocukları ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akıl Baliğ Olmayan Çocuk İmam Olabilir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.