Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin kızları var mıydı?

Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in kızları var mıydı?

ßaran
Hz. Hasan’ın muhtelif annelerden Hasan, Zeyd, Ömer, Ebü Bekir, Abdurrahman, Talha, Kasım ve Ubeydullah adında 8 erkek çocuğu olduğuna dair rivayetler vardır. Ayrıca Hz. Hasan’ın muhtelif annelerden dünyaya gelmiş ve bize isimleri ulaşmamış 1 veya 7 tane de kız çocuğu olduğu da söylenir. (bk. Zirikli, II. 215; İslam mezhepleri ve şiilik, tercüme, Abdülbaki Gülpınarlı, s, 367 E.Y. Şamil İslam Ansiklopedisi, mad. Hasan b. Ali b. Ebü Talib Ş.Y. İslam Ansiklopedisi, Leyden tabı mad. Hasan, M.E.B.Y.)
Hz. Hüseyn’in kızlarının ismi: Fatıma, Sekîne, Zeyneb, ve Rukayye’dır. Kerbela olayında üç yaşında olan kızı Rukayye Şam’da metfundur.
Cafer, Muhammed, Abdullah ve İmam Zeynelabidin adındaki oğullarından, kendinden sonra hayatta kalan sadece Zeynelabidin r.a. dır.

SİE


Cevap: Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in kızları var mıydı?

Ecrinim
güzel konu için Allah c.c. razı olsun kardeş..

Okudunuz mu?  Bana Çok Nazar Değiyor. Nasıl Korunabilirim?

Cevap: Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in kızları var mıydı?

Desert Rose
paylaşım için Allah c.c razı olsun Baran kardeş..


hz hüseyinin kizinin ismi, hz hüseyinin kızının isimleri, hz hüseyinin kızları

Bu kategoride yer alan İslamda kul hakkı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinin kızları var mıydı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.