Anasayfa
13 Kasım 2021, 20:48
sizden7
Abone

Hakkını helal etmemek

Hakkını helal etmemek

sevde_
Bir kişiyi uyardığım halde bir çok kere, bana yapılan hakıszlıklara göz yumdu ve kendiside ortak oldu bu haksızlıklara. Ben bu kişiye hakkımı helal etmiyorum. Daha fazla nefsimle savaşamıyacak kadar büyük hakıszlıklara uğradım çünkü. Ayrıca kendimi öldürmeyide düşünüyorum kaldıramadığım için. Tevbe ediyorum dua ediyorum ama kendime gelemiyorum bir türlü. Şimdi ben bu konunun ahiretle olan ilgisini öğrenmek istiyorum.


Cevap: Hakkını helal etmemek

feyza gül
Rabbım kımseye kaldıramayacagı yuku vermez kardesım sabır et hem kesınlıkle yanlış Allh’ın verdıgı canı ancak Allh alır olumle kendını kurtarcagını sanıyorsun ama malesef oyle olmuyo bu hayattan kurtulursun sadece. dıger dunyada hesap var kurtuluş yok kuran oku dua et… forum yetkılılerı sana daha detaylı bılgı verceklerdır inş kul hakkında…

Okudunuz mu?  Melekler insana görünür mü?

Yanıt: Hakkını helal etmemek

fecr
< Bir kişiyi uyardığım halde bir çok kere, bana yapılan hakıszlıklara göz yumdu ve kendiside ortak oldu bu haksızlıklara. Ben bu kişiye hakkımı helal etmiyorum. Daha fazla nefsimle savaşamıyacak kadar büyük hakıszlıklara uğradım çünkü. Ayrıca kendimi öldürmeyide düşünüyorum kaldıramadığım için. Tevbe ediyorum dua ediyorum ama kendime gelemiyorum bir türlü. Şimdi ben bu konunun ahiretle olan ilgisini öğrenmek istiyorum.
>


güzel olmayan bir durum, sinava tabi tutulmusun bacim ve bir mümine olarak Allahin verdigi cani almayi düsündügünü dile getirmisin, hakli oldugun yerde haksiz duruma adim atmaya niyet etmen/düsmen gercekden üzücü.
Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46). mümin haksızlığa karşı sabır gösterirler ve gerisini Allah’a havale eder.
cünkü iftira atan veya haksizlik yapanlarin hallerini Rahman (c.c.) ve Efendimiz (s.a.v.) acikca bildirmis.

Okudunuz mu?  Aşık oldum ne yapmalıyım?

madem o arkadaşların seni üstü ortamini degisdir kardesim ve ölümü dahi düsünecek kadar boslukda oldugun için Allah’a yaklasmani tavsiye derim.

Allah seninle olsun, elini birakmasin sabir versin.

"Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir.” (Buhari, Rikak, 48)

"Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır.”
(Müslim)

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Tuvalete Tükürmek


Soru: Hakkını helal etmemek

_KeLeBeK_
:(:(:(

Allah sabır versin…

Kimsenin kalbini kırmamalı… Büyüksen büyüklülüğünü bilmeli, yoldaş olmalı.


halil akyaz
yaradılanı yaratandan ötürü sevmek .hakkı helal etmeyi gerektirir.hem seveceksiniz hem nefret edeceksiniz ikisi bir arada olmaz.insanlar hata ederler.bu hatalar değişiktir vs vs çoğaltılabilir.insanların ne yaptıkları nasıl yaşadıkları ne düşündükleri ve ne halde oldukları bir yerde önemli deyildir.önemli olan sizin ne yaptığınız ne düşündüğünüz.ve ne halde olduğunuz önemlidir.zira kendi hesabınızı kendiniz vereceksiniz.sizi bu denli yıpratan kişide kendi hesabını verecektir.eyer siz sabredip ona hakkınızı helal ederseniz bir zoru başarmış olursunuz.dolaısıyla kazanan siz olmuş olursunuz .tabi ki müslüman akıllı olmalı kendisine zararı dokunacak kişileri önceden saptayıp onlardan uzak durmaları lazım gelir.bu bir tedbirdir.
hele intihar sözünü sıkıntıdan öylesine telaffuz ettiğini düşünüyorum.Allah korusun hem birde şöyle düşünmekte yarar var ashabı kiram ve sahabeyi kiramın hayatlarını çektikleri meşakkatleri bir düşünürsek bizler ne çekiyoruz ki.?keyfe keder .sağlıklı düşünmek lazım .

Okudunuz mu?  Sünni bir hanım alevi bir kimse ile evlenebilir mi ?

mum
hakkını helal etmemek

Kişi hakkını helal etmeyebilir ama Allah affedicidir affetmeyi sever. Affedin ki Allah da sizi affetsin ve mükafat versin.


StayAway
bir tanıdığa ekranı bozulan telefonumu tamir etmesi için verdim 350 tl para istedi onuda verdim bneim siyah olan telefonuma beyaz ekran takmış berbat etmiş neden böyle dedigimde ise siyah ekran takınca sıkıntı oluyor diyor pek inanmadım bir an evvel düzelt abi dedim tamam dedi ne zaman sorsam ık mık etti bende telefonu satmaya gittim telefoncu bana ben bunu almam dedi telefonumu mumdar etti bende hakkımı bu adama helal etmiyorum dedim ve etmedim bir abi helal etmeme hakkına sahipsin ama bence et daha iyi olur dedi ama etmeye de niyetim yok neticide 1000 1200 liraya satacagım chazı ben 500 liraya yok parasına verdim 850 tl bana zarar ettirdi bu adam şimdi sizede soruyorum bu adam abdestli namazlı adam ama bana böyle kalleşlik yaptı ben ona inandım bu olayı yapmasından dolayı ben hakkımı helal etmeme hakkına sahip miyim yoksa değil miyim?

Okudunuz mu?  Okulda sınava girmemek ve tarihini ertelemek için doktor raporu almak günah mı?

rüyada hakkını helal etmemek, hakkını helal etmemek, rüyada birine hakkını helal etmemek

Bu kategoride yer alan Altında haftanın dört günü yazan çorapları giymek sakıncalı mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hakkını helal etmemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.