Anasayfa
4 Şubat 2023, 1:12
missa1
Abone

Sinirle hakkını helal etmemek

Sinirle hakkını helal etmemek

Nepprenses
SelamunAleyküm bir kişi kızgınlıkla sana hakkımı helal etmiyorum derse ve sonradan tamam sana hakkımı helal ediyorum kızgınlıkla söyledim derse yinede bir vebal üzerimize almış olurmuyuz yoksa sonradan hakkımı helal ediyorum demeyle o kişinin hakkına girmekten kurtulurmuyuz yani ilkten etmiyorum sonradan hakkımı helal ediyorum derse ne olur

Okudunuz mu?  Göz göze gelmek günah mı?

Yorum: Sinirle hakkını helal etmemek

arifselim
Aleykum selam. Önemli olan hak sahibinin hakkını helal ediyorum demesidir. Bundan önce helal etmiyorum demesinin bir önemi kalmaz. Eğer hakkını helal ederse artık daha sonra o şey için bundan vazgeçtim tekrar hakkım haram olsun diyemez.

Okudunuz mu?  Zina yaptıktan sonra nasıl tövbe etmem lazım? cezası nedir?

Yorum: Sinirle hakkını helal etmemek

duzgunomer
Kişiye hakkını helal et dediğimizde ve helal ediyorum dese. Sonradan aklına eskiden yaptığımız kötülük gelse, hakkını helal etmeme gibi bir şansı var mı?

Yada mesela bir kişi hakkında gıybet yaptık, o kişiye hakkını helal et derken gıybet yaptığımızı söylemeli miyiz?

Okudunuz mu?  Cinler musallat olur mu

Yorum: Sinirle hakkını helal etmemek

arifselim
Hakkını helal eden kişi o konu hakkında bilerek helal etmiş olmalıdır. Örneğin gıybet için helallik istiyorsa bunu bilerek hakkını helal etmelidir.


duzgunomer
Bildiği halde unuttuysa. İlk cümlemdeki dediğim gibi olursa.


Nepprenses
Hocam ben kaza oruçlarımı tutuyorum unutarak bişey yedim hatırlayınca hemen çıkardım ağzımı çalkadım ama çok ufak kırıntılar kaldığını hissettim ağzımın içinde tamda boğazıma olan yerde bende yutkundum orucuma bir zararı olmuşmudur.unutarakta yemiş olsakta ağzımızda yediğimiz yemeğin kırıntısı kalsa hatırladıktan ve ağzımızı çalkaladıktan sonra, kalan kırıntıyı yutmak orucumuza zarar verir mi Allah a emanet olun

Okudunuz mu?  Akraba evliliği ile ilgili ayetler

mum
Ağızda kalan kırıntılar Eger bir nohut tanesinden büyükse oruç bozulur, bilmeden yemek yiyen de bu hükme dahildir.


sinirle hakkini helal etmemek

Bu kategoride yer alan Yemin ettim ama çok pişmanım, bozmak istiyorum kefaretin nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinirle hakkını helal etmemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.