Anasayfa
5 Aralık 2021, 12:43
sizden02
Abone

Vuslat ismi için bilgi verebilirmisiniz?

Vuslat ismi için bilgi verebilirmisiniz?

istisnaa
Merhaba bilgisi olan arkadaşlardan bir tanesi cevap yazarsa sevinirim.
Kızım doğdu yeni ve adını VUSLAT koymak istiyorum. isim dinimizce uygunmudur. ne kadar uygundur bu konu hakkında bilgi verirmisiniz… şimdiden teşekkürler…


Cevap: Vuslat ismi için bilgi verebilirmisiniz?

sıla_emir
vuslat _ sevgiliye kavuşulan an , kavuşmak , son anlamına geliyor.SEVENİN SEVDİĞİNE kavuşmasını ifade eder…şeb i arus t.a(da vuslatı) anlatır..tasavvufta ölüm anı vuslat olarak ifadelendirilir..
peygamberimizin de vefatı sırasında
refik i alaya ,yüce dosta gittiği anda başlı başına vuslat anıdır…
çok hoş bir isim bence de..Allah c.c bağışlasın Rabbim uzun sağlıklı uzun ömürler versin inşaAllah

Okudunuz mu?  Allahu teala niçin ibadet etmemizi istiyor?

Yanıt: Vuslat ismi için bilgi verebilirmisiniz?

sbr yldrm
benim hiç bir bilgim yok


Soru: Vuslat ismi için bilgi verebilirmisiniz?

istisnaa
sıla emir kardeşim tamam anlamını az çok bir çok şeyden araştırdım. sende doğruladın . birde şunu öğrenmek istiyorum dinimizce uygunmudur. ne bilim kuranda filan geçermi. yoksa yanlış isimler arasında yer alırmı ? ilerde çocuğumun hakkı kalmış olurmu ?

Okudunuz mu?  Garip Kur-an tekniği

fecr
< sıla emir kardeşim tamam anlamını az çok bir çok şeyden araştırdım. sende doğruladın . birde şunu öğrenmek istiyorum dinimizce uygunmudur. ne bilim kuranda filan geçermi. yoksa yanlış isimler arasında yer alırmı ? ilerde çocuğumun hakkı kalmış olurmu ? >
VUSLAT: (Ar.) Ka. – Ulaşma, erişme, kavuşma, buluşma, beraber olma.

Okudunuz mu?  Süt kardeşlik ve mezhepler

ben senin yerinde olsam bacim eğer bu ismi çok istiyorsan birtanede kuranda gecen veya hanim sahabelerden bir isim koyardim. o kadar güzel ve hos isimler varki.:)

Ebu’d-Derdâ (radıyAllahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın"
Ebu Dâvud, Edeb 69, (4948).

Okudunuz mu?  Sürekli unutma hastalığı


esin-ti
Çocuklara anlamı güzel olan bir isim vermek gerekir.Vuslat isme çok güzel.Fecr kardeşmizin de dediği gibi bu ismin yanında Kur’an-ı Kerim’de geçen veya hanım sahabelerden birinin ismini koymanızda güzel olur..


sıla_emir
koyulan ismin Kuranı Kerim de geçmesi şart değil..anlamının güzell olması yeterliymiş..tabi Kuranı Kerimde geçmesi daha hoş olur ama .. mesela Kezban_yalancı demek,,ünzile_indi ,, Aleyna _ üzerimize demek..bu isimlerde Kuranda geçiyor ama anlamları önemli olan…vuslat ismi anlamı çok güzell Kuranda geçmese bile..

Okudunuz mu?  Ayak kırılması nasıl olur

vuslat ismi, vuslat isminin anlamı, vuslat ismi kuranda geçiyormu

Bu kategoride yer alan Dekolte elbise tasarımı yapmak günahmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vuslat ismi için bilgi verebilirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.