Anasayfa
30 Mayıs 2022, 17:20
sizden94
Abone

Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi

Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi

ADAMIN_BİRİ
abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi ?

abdesti bozduğunu biliyorum benim merak ettiğim yellendikten sonra tekrar abdest almak için yellenen yeriyıkamak gerekirmi onu merak ediyorum

Osurduktan sonra tekrar abdest almak için götümüzü yıkamalımıyız

Okudunuz mu?  Zikir hakkında Hadisi Şerifler

Yorum: Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi

arifselim
Abdestli iken yellenen bir kimsenin teharetlenmesi yani makat bölgesini yıkaması gerekmez. Ancak bir pislik varsa o zaman yıkaması gerekir aksi takdirde yıkamaya gerek yoktur.


Yanıt: forumda baktım bulamadım da!

halil akyaz
taharetlenme.necasetten temizlenme.temizleme manasına gelir küçük apdest olsun büyük apdest olsun.gözle görülür elle tutulur maddeler olduğundan dolayı temizlenmesi icap eder.yani taharetlenmek gerekir.ancak yellenmede elle tutulan ve gözle görülen bir necasetin olmadığından dolayı yellenmeden dolayı apdest bozulur mu.bozulur taharetlenmek gerekir mi.gerekmez zira ortada bölgeyi ve çevresini kirleten bir necaset yok sadece hava.;)

Okudunuz mu?  Kayınvalidemin damadının yanında kızkardeşi nasıl giyinmelidir?

Soru: forumda baktım bulamadım da!

ubeyd 1
yellenmek sadece namaz kılmak ve kuran okumak gibi sebeplerle alınan abdeste zarar veren bir eylemdir ve de taharet öncesi veya sonrası herhangi bir sorumluluk gerektirmez.bir yoğunluğa sahip değildir.


ADAMIN_BİRİ
yani gece uyuduktan sonra sabah namazı için kalkan bir kişi taharet almadan abdest alıp namazını kılabilir anlamınada geliyor bu değilmi:)

Okudunuz mu?  3 kere gusül tekrarı yaptım, Allah rızası için bakın yardımcı olun sorularıma...

Hükümdar
< yani gece uyuduktan sonra sabah namazı için kalkan bir kişi taharet almadan abdest alıp namazını kılabilir anlamınada geliyor bu değilmi:) >
Evet Doğru anlamışsın


Hoca
< abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi ? >
taharet şart değildir ama sünnettir. Kaynak Muğnil Muhtac

Okudunuz mu?  Vesveseyi Soru Sormak Amacıyla dışa vurmak

Hoca
Uyku veya yellenmekten dolayı taharetlenmek gerekmez. Zeyd b. Eslem abdest ayetindeki; "Namaza kalktığınız zaman" (el-Mâide, 5/6) ifadesini "Uykudan kalktığınız zaman" şeklinde tefsir etmiştir. İstincâ pisliğin giderilmesi için meşrû kılınmıştır. Uyku ve yellenmede ise pislik söz konusu değildir
(bk. el-Kâsânî, Bedâyîu’s-Sanâyi’, Beyrut 1327/1910, l, 21; İbnü’l-Hümâm, Fethu’l-Kadîr, Kahire, ty., I, 148; ez-Zeylaî, Tebyinü’l-Hakâik, I, 76; el-Meydânı, el-Lübâb, tıpkı basım, İstanbul, t.y, I, 57, 58; el-Fetâvâ’l Hindiyye, Mısır 1310, I, 48).

Okudunuz mu?  Elfazı küfür kalben onaylamamak

ama hanefi mezhebinde olanlar içindir.


Kayıtsız Üye
abdestim varken gaz bıraktım tekrar büyük abdest yerini yıkamak zorunda mıyım


arifselim
Yellenmek veya gaz çıkarmakla abdest bozulur. Normalde şart değildir Ancak kirlenme olmadığından emin isen yıkaman gerekmez. Bunu kendin bilmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim fetva olarak taharret etmesi gerekmez fakat takva olarak yapması ve hatta çamaşırını bile değişmesi gerekir. Fetvaolarak hiç bir şey gerekmez sadece abdest alması gerekir.
—————
yellendikten sonra tekrar taharet almaya gerek yok abdest almanız yeterli dir

Okudunuz mu?  Az uyuyup, çok dinç kalmak için tavsiyeler(SORU?)

Kenan alp
Yellenmek tahareti bozmadigina göre abdesti neden bozuyor? Yani sonuçta sadece hava çıkıyor herhangi bir pislik söz konusu değildir.selamün aleyküm


Hoca
Taharet bozulması ne demek? Yellenmek tüm islam alimlerinin ittifakıyla abdesti bozar?
Neden mi? İmtihan
Pislik çıkma ihtimalinden dolayı gaz kaçıranın yıkanması sünnettir.

Okudunuz mu?  Oyunda çalmak günahmıdır

gaz çıkardıktan sonra taharet gerekir mi, yellendikten sonra taharet gerekir mi, gaz çıkarmak taharet gerektirir mi

Bu kategoride yer alan Kötü yazılar/küfürler okudum aklımdan çıkmıyorlar ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.