Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:06
sizden05
Abone

Şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır? hangi sure ve dualar okunur?

Şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır? hangi sure ve dualar okunur?

lomlom
Merhabalar sizden ricam şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır hangi sure ve dualar okunur ozellikle cuma ve teravih namazlarınıda anlatırsanız sevinirim çok aradım ama bulamadım kitaplardada sadece isin derin kısımları anlatılmıs soyle nasıl kılıncagını anlatan bir kitap bulamadım arkdaslar hangi rekatta hangi sure okunur mesela sabah namazını kaza ederken eller yukarı kaldırılıp kunut duası okunuyormus ben bilmiuorum mesela ben şafii yim ama ne nasıldır bilemiuorum etrafımdaki herkes hanefi kıldıgım namazlardan supheye dsuyorum sunu anlatabilicek bir arkadaş varsa çok sevinirim detaylıca simdiden teşekkürler alalh razı olsun…

Okudunuz mu?  Gusülden sonra vücutta görülen maddeler

Cevap: şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır? hangi sure ve dualar oku

Hoca
lomlom kardeş,
Sedanurun verdiği linkte şafii mezhebinde namaz konusunda tam 28 konu var.
yinede anlaşılmadık bir durum olursa buraya yaz yardımcı olalım.


Yanıt: şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır? hangi sure ve dualar oku

lomlom
Arkadaslar sagolun ama onları gormustum zaten onlar fıkıh turu seyler yani hep açıklamıslar hikaye gibi evde zaten bir suru fıkıh kitabı var ama benim istedigim bunlar değil benim istedigim su arkadaşlar şafii mezhebinde sabah namazı şoyle şoyle kılınır şu rekatta su dua okunur kaza ederken mesela kunut dualarını okunuyor eller ters cevriliyor falan secdeye bunların hicbirini anlatmamıs ordaki konular isin hep ilim kısmı anlatılmıs yani kısacası ben namaz hocası gibi bisey arıyorum ama bütün farz namazlarını icericek bisy anlatabilmisimdir sanırım teşekkürler

Okudunuz mu?  Vesveselerden bıktım artık.

Soru: şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır? hangi sure ve dualar oku

HAYRUNİSAGÜLL
Bende şafiyim, uzun süre şafi namazını aradım ama tam olarak bulamadım. Şuan namazımı hanefilere göre kılıyorum. Bunun bir sakıncası var mıdır? acaba!


Hoca
elbette olur ama artık hanefisin:) hanefilik ve şafiilik ismi, bu mezhepleri taklid edenlere kullanılıyor. Hanefi Mezhebini taklid eden hanefi, Şafii mezhebini taklid eden şaffiidir.
bulmadığın nedir onu anlmadım. şafii ilmihali diyorsan her dini kitap satan yerde vardır, nettede var bulunmayacak hint kumaşı değil:)

Okudunuz mu?  Bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

HAYRUNİSAGÜLL
Demek artık hanefiyim……. Bişey yapmama gerek yok dimi? Tamamen hanefiyim yani. Ben şimdiye kadar hanefi namazı kılıp, şafi gibi davranıyodum ama… mezhep değiştirmek için bişeye gerek yok yani.


murat
şafi mezhebinde kan vermek yada parça alma sırasında az bir kanama olması abdesti bozar mı ?

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli bir şeyler adamak geliyor

esin-ti
< şafi mezhebinde kan vermek yada parça alma sırasında az bir kanama olması abdesti bozar mı ? >
şafilerde kanama abdesti bozmaz.


Cennnet
LomLom kardeşim bendede senin gibi aynı sıkıntı var istediğin bilgiye ulaşırsan senden ricam benimle paylaş selametle kal

Okudunuz mu?  Namazda tahiyyatı unutma

VanLi
şafilere göre hanaz hocası satılmaktadır herhangi bir kitapçı yada kırtasiyeden alabilirsiniz.


şafilerde namaz nasıl kılınır, şafi mezhebine göre namaz nasıl kılınır, şafii namaz hocası

Bu kategoride yer alan Affı olmayan tövbe etsekte günahlar nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre beş vakit namazlar nasıl kılınır? hangi sure ve dualar okunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.