Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

Bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

Bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

TatarRmzn
Selamun aleykum.Uzun bir süredir işlerin yoğunluğundan dolayı forumumuzu ziyaret edemiyorum.Ama hep aklımda varsınız.Amcam konfeksiyon işi yapıyor, yaz aylarında genellikle tatil yerleri olmak üzere kendisi ile beraber mal satmak için gidiyorum.Bu soru bilmiyorum ne kadar önemli fakat aklıma takıldı sizlere danışmak istedim ilk fırsatta.Antalyada bungee jumping denememi teklif ettiler.Yükseklik ile ilgili hiç bir sorunum yok fakat aklıma eğer bir kaza olurda düşersem kendi ecelimle mi yoksa kendi isteğimle mi ölmüş olacağım aklıma geldi.Açıkcası 3 günlük dünya için böyle bir riske girmenin hata olacağı kanısına vardım.Aynen düşüncemi de aktardım.Karşılığında da beklediğim tepkileri aldım.Bi tanesi de şuydu ” Denize kendi isteliğinle serinlemek ve eğlenmek için girmiyor musun? Orada da aynı şekilde kaza geçirebilirsin, boğulabilirsin” Yaz geçiyo aslında daha bir kere girmedim denize,zaten her yerde de girmem ama bu konuyu daha fazla dillendirmedim.Eskiden olsa bunu büyük ihtimalle yapardım çok şükür eski halimden eser yok şimdi 🙂 .Ama aklıma takıldı bir taraftanda.Görevi uğruna paraşütle atlıyor kaza geçirebiliyor insanlar bu konuda hiç bir şüphem yok .Yalnız insanların zevk için bungee jumping, yamaç paraşütü gibi şeyler yaparken kaza geçirip öldüklerinde durum nedir? Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.Allah c.c. razı olsun.

Okudunuz mu?  Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi?

Cevap: bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

Ecrinim

ve aleykumusselam ve rahmetullah,hoş geldin kardeşim
yıllar önce bende de bungee jumping yapma merakı oluşmuştu,hatta ciddi ciddi niyetlenmiştim denemeye,uygun bir fırsatını bekliyordum sadece,bir süre sonra yabancı bir turistin bu macera sonucunda feci şekilde can verdiğine tanık olduk,o dehşet verici kazadan sonra aklım başıma geldi ve bu gereksiz fikirden tamamen vazgeçtim,şuan o korkunç sahne tekrar gözümün önüne geldi, irkildim:(Rabbime sonsuz hamd ve şükürler olsun ki böyle bir şeyi yapmama izin vermedi..
senin de ifade ettiğin gibi bu bir zaruret değil tamamen keyfi bir durum,Allah c.c. muhafaza bundan sebep hayatımızı kaybettiğimizde Rabbimizin huzurunda bunun hesabını nasıl verebiliriz ? veremeyiz tabiki..çünkü makul açıklanılacak bir tarafı da yok..
bunlar benim fikrim,işin fetva boyutu beni aşar kardeşim
eminim hocalarımız gerekli yanıtı vereceklerdir
selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Namaz sırasında yutkunma

Yanıt: bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

DZALBAY
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah kardeşim…

Peygamber SAV efendimiz,malayani işleri müminlere yasaklamıştır.Bu anlatılan da,bir çeşit malayani iştir.İnsana ne kazandırıp,ne kaybettirdiğine bakmak gerek…Kazandırdığı bir şey yoksa,malayani oluveriyor…

İbrahim Ethem hazretleri ks. av mübah ve helal olduğu halde,avlanmaya çıkar,kendisine seslenilir:Ya İbrahim,sen bunun için yaratılmadın!Bunun üzerine tefekküre dalan bu büyük insan,o helali bile terk eder ve sonrası malum…

Okudunuz mu?  İntihar eden birinin afolma ihtimali var mı?

Fetva değil,bildiklerimi ve düşündüklerimi paylaştım.

Bu tür malayani bir iş üzerine vefat edene,herhalde sorulacaktır:Ömrünü nerede harcadın?Sağlığını nerede harcadın?Gençliğiniı nerede harcadın?…diye…

Bendenizin mesajı bu kadar kardeşim…Gerisi,senin tefekkürüne kalıyor.

< yıllar önce bende de bungee jumping yapma merakı oluşmuştu,hatta ciddi ciddi niyetlenmiştim denemeye,uygun bir fırsatını bekliyordum sadece >
:eek::eek::eek: Bu bir şaka değilse ne derlerse desinler…

Okudunuz mu?  Evde müzik dinliyorum günah mı

Selam ve dua ile…


Soru: bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

Desert Rose
Ve aleykumusselam ve rahmetullah
Evet bir keresinde bende bir grubun toplanarak bungee jumping yaptığına tanık oldum arabadan inip onları seyrettim ama bende yükseklik korkusu olduğundan baş dönmesi ve miğde bulantısı şikayetleri neticesinde onlar bana su yetiştirdiler çok komik bir durum oluştu birde atlayış sırasında neler hissettiğini sorduğun zaman müthiş bir duygu olduğunu denemeden anlayamayacağını söylüyorlar,yani anlatılmaz yaşanır misali.
atlayıştan sonra geri yaylanma süreci beni çok korkutuyor.
sanki kafaları köprüye çarpacakmış gibi…
Adrenalinin bu kadarıda fazla bile,bile intahar etmek….
Yani neticeyi kestiremiyorsun heran herşey olabilme riski var ve hayatını riziko ediyorsun..
Spor adına canını tehlikeye atmak tabiiki sorumluluk yükler.
Bu bu sorunun tam cevabını bende çok merak ediyorum mumsema hocam ilgilenirse isabet olur.
paylaşım için sağol kardeşim.

Okudunuz mu?  Hz Mehdi Kimdir?

Ecrinim
< Bu bir şaka değilse ne derlerse desinler >
şaka olmasını inan ben de en az senin kadar isterdim abim,ama ne yazık ki doğru
aklımız bir karış havadaymış da çok geç fark etmişiz:(tam bir cehalet..gaflet..


DZALBAY
< şaka olmasını inan ben de en az senin kadar isterdim abim,ama ne yazık ki doğru >
Öyleyse biz,boşuna ortalıkta erkekiz diye dolaşıyoruz…:p

Okudunuz mu?  İsraile beddua etmek caiz mi?

Selam ve dua…


Desert Rose
< 🙁tam bir cehalet..gaflet.. >
Birde gözü karalık ve umursamazlık bana bir şey olmaz mantığı:)


meçhul_100
forumduasi.com/misafir-sorulari/123662-insan-oglunun-olum-sekli-bellimidir.html

Allah’ın izni olmaksızın hiçbir nefis için ölmek yoktur. O, süresi belirtilmiş bir yazıdır… (Al-i İmran Suresi, 145)

Okudunuz mu?  Sabah namazını kaçırdım

RABBİM cümlemize ölümün de hayırlısını nasip eylesin..Selam ve duayla


Ecrinim
< Öyleyse biz,boşuna ortalıkta erkekiz diye dolaşıyoruz >
Estağfirullah abim o nasıl söz:(

bunun o dediğinle alakası yok ki:)
dediğim gibi cehalet

< Birde gözü karalık ve umursamazlık bana bir şey olmaz mantığı >
aynen öyle rosem..

Okudunuz mu?  Sıhhat yönünden hadis çeşitleri

DZALBAY
< dediğim gibi cehalet >
I-ıh,beni kandıramazsın…Cehalet değil,cesaret…;)


Rayyan Emir
yok yok hakikatten cehalet.ben yamac parasutu ve bungee jumping yaptim hiç eglenceli bir yani yok adrenalin çok fazla ama korkmadim aklim ‘eger ip kopar da olursem hesabini nasıl vericem’ le mesguldu..


Ecrinim
< I-ıh,beni kandıramazsınCehalet değil,cesaret >
:p

peki dediğin gibi olsun o zaman,seni mi kıracam güzel abim


TatarRmzn
Rabbim bildiklerini ve yorumlarını esirgemeyen kardeşlerimden razı olsun.Her ne kadar içimdeki merak duygusu ve nefsimin dürtüsü olduysa da kanmayarak çok doğru bişey yaptığıma daha da fazla inandım sayenizde.

Okudunuz mu?  Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum...)

Rayyan Emir
evet kesinlikle kardesim hesabini veremeyecegin bir is cunku her an hersey olabilir. lunaparktaki oyuncaklar da oyle bakimlari oyle az yapiliyor ki. cinde zincirli salincak coktu izlemissindir belki.. mahal vermemek lazim boyle bir duruma.. babam bizi bindirmezdi,kalabalik carsilara gondermezdi,aksam vakti disari cikmak yasakti . bomba patlar soyle olur boyle olur diye onumuze engel koyardi. çok kizardim ama simdi onu daha iyi anliyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba bu konu ile ilgili bir şey olmak istiyorum paraşüt ile atlamak istiyorum ve yukarıdan da tefekkür etmek mümkün.Rabbbimizin nkdr yüce olduğuna bir de yukarıdan tecrübe etmek kötü mu sizce.

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimizin Saç Ve Sakal şekli Nasıldır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.