Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:28
Sizden
Yönetici

Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi?

Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi?

mechul_1
Namazı bitirdikten sonra parmağımın kesilmiş olduğunu üzerimde çeşitli yerlere kan bulaşmış olduğunu gördüm. (elimi nasıl kestiğimden haberim dahi yok)

Şüphe kalmaması için abdest tazeleyip, üzerimdeki kanlı yerleri yıkayıp, namazımı tekrar kıldım. Ama namaz bittikten sonra gözümden kaçmış bir yer daha gördüm. Koluma da kan bulaşmış.

Şimdi namazımı tekrardan kılmam gerekiyor mu?

acil yardım edin lütfen, yatsının vakti geçiyor (:


Cevap: Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi?

HAMMADUN
Mum hoca’dan alıntıyla şunu bulabildim. İnşaAllah işinize yarar.

Okudunuz mu?  Büyüden Kurtulmak İçin Ne yapmalı?

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Abdesti bozan durumlardan biride: Ön ve arka yolların dışında, bedenin herhangi bir yerinden kan, irin, sarı su gibi akıntıların gelmesi…Bu gibi akıntıların abdesti bozması için, çıktığı noktada durmayıp etrafa yayılması lâzımdır. Bu bakımdan sıkıp çıkarılması ile kendiliğinden çıkması arasında abdest bozma açısından fark yoktur. Nasıl çıkarsa çıksın, çıkış noktasını aştıktan sonra abdesti bozarlar. Hacamat yoluyla kan aldırmak, sülük tutmak da, abdesti bozar. Kan, irin ve sarı sudan başka olan akıntılara gelince, bunlar ancak bir dert ve hastalık sebebiyle akıyorlarsa, abdesti bozarlar. Meselâ bir göz hastalığından dolayı gözleri sulanan kimselerin abdesti bozulur. Bir hastalığa bağlı olmayarak gelen akıntılar ise, abdesti bozmazlar. Meselâ, ağlama ve çok gülmekten dolayı akan gözyaşı veya havanın soğukluğu sebebiyle burundan gelen akıntı abdesti bozmaz. Vücuttaki kabarcıklardan çıkan safi su, sahih olan görüşe göre, kan gibidir, abdesti bozar. Diğer bir görüşe göre ise, abdesti bozmaz. Bu ikinci görüşte, uyuz olanlar ve çiçek çıkaranlar için kolaylık vardır. Zaruret halinde bu görüş ile amel edilmesinde bir beis olmadığı, İmam-ı Hulvanî`den nakledilmiştir. Mayasıl ve eksama yaşlığı ve parmak araları pişintisi ise, abdesti bozmaz. Şâfiîlere göre, önden ve arkadan başka herhangi bir uzuvdan gelen kan, irin, sarı su gibi akıntılar abdesti bozmazlar.

Okudunuz mu?  Rabbenağfirli duası sonunda "Birahmetike yâ Erhamerrahimîn" demek

Cevap: Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi?

Zeineb
Namazda ağlayıp, burundan sıvı akması namazı bozar mı ?


Cevap: Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi?

HAMMADUN
Namazda rabbini tefekkür edip, ağlayıp, burundan sıvı gelirse, ne abdesti bozar. Ne de namazı ama şeytan aleyyullana’nın oldukça kimyasını bozar. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Namazın ahiretteki cezası ne kadar

mechul_1
Allah razı olsun. parmağımı sarıp, abdest aldım tekrardan. üzerimi de temizledim. fakat namazı tekrar kıldıktan sonra üzerimde farketmediğim bir yerde daha kan olduğunu gördüm. diğer yerleri yıkamıştım.

üzerimde o kanla bilmeden namaz kılmam namazımı tekrarlamamı gerektirir mi? bunu merak ediyorum ama biliyorsanız da bilmiyorsanız da Allah razı olsun 🙂

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde ağza ve burna su vermeyi unutursak

Zeineb
Peki Hammadun ağabey, diyelim ki çok üzücü bir olay yaşadım dünyalık, birisi beni çok üzdü.
O üzüntüm de bir türlü geçmiyorsa ve ben namaza başlamışsam, Rabbime bir yandan dua ederek, bir yandan da bana yardım etmesini dilersem bozulur mu namazım?
Bir nevi namazdayken Rabbimle dertleşmek gibi.
Ben namaza durduğum zaman, sevindiğim bir şey olursa tebessüm ederek Rabbime teşekkür edercesine namazımı kılıyorum.
Üzüldüğüm bir şey olunca da, Rabbimle dertleşir gibi namazımı kılıyorum, ara sıra da ağlıyorum ister istemez.
Hani dünyalık ama, namaz boyunca ağlamak tutuyor beni, Rabbimden yardım dileyerek sessizce ağlayıp namaz kılıyorum.
Çok hassasım ben,aşırı derecede.
Birisi kalbimi az da olsa kıracak bir şey söylese, dert oluyor içime.
Anca namazdayken, Allahın büyüklüğünü dile getirdiğim zaman rahatlıyorum.

Okudunuz mu?  Hırsızın çaldıgı eşyaları geri getirmesi için bu dua büyümüdür?

HAMMADUN
İnşaAllah bu hususda size hazreti malik şefaatçi olur. Bu hususda bir kaynakça vardı arşivimde ancak onu bulamadım. Yalnış hatırlamıyorsam şöyle diyordu; Mezhep imamları kendilerine uyan içtihatlarda, diğer mezhep imamlarının içtihatlarına uymayan ve yalnız kendi içtihatlarına uyan hususlarda müslümanlara hangi mezhep imamının içtihadı içerisinde olduğuna bakmaksızın, rabbi huzurunda şefaat yetkisini almış olan peygamber efendimizden o müslüman için şefaatte bulunmak için şefaat isteyecektir. İnşaAllah kaynakça’yı bulabilirsem onuda buradan arz ederim. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?

HAMMADUN
Rabbinle tefekkür halinde bir namazda, (Beni kırık kalplerde arayınız…) Kalbinde rabbin, (Namaz mümin’in Miracıdır) miraca çıkmışsın, Keşke her müslümana nasib olsa öyle bir namaz. Sesli gülmeden, tebessümle abdesti bozamazsın.

Bir gün hocaefendinin biri bir talebe kabul eder.

Namaz hususunda devamlı hocaefendiye sorular sorar talebe ve her defasında hocam bizim fakirhaneyi de inşaAllah bir şereflendirseniz der.

Okudunuz mu?  İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

Ertesi gün yine gelir, yine namaz hususunda sorular sorar. Derken hocaefendi meraktan fakirhaneyi ziyarete gidelim evladım der ve yola koyulurlar.

Önlerine bir su çıkar, hoca sandala biner, talebe suyun üzerinden, yalın ayak, başı kabak, şen şakrak koşarak geçerken, hocası gelir aklına ve hocam der ne gerek vardı kayığa. Beraber şen şakrak koşarak geçerdik karşıya…..

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre gündüz banyo yapmak orucu bozar mı? (kulağa su kaçmasına binaen?

Bu arada hocam, namaz hususunda bir sorum daha olacak diyince.

Hoca dayanamaz. Evladım sen namazı bildiğin üzere kıl. Zira bizde şu hali gösterecek ahval yok der.

Allah mubarek eylesin inşaAllah. Güzel bir ahval üzeredir kıldığınız namaz… Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  İçinden Allah'ın sesini duymak?

Zeineb
Allah razı olsun canım ağabeyim, gönlüme su serptin, Allah bin kere razı olsun senden.
İnşaAllah Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Allah razı olsun tekrardan ağabeyim, çok mutlu ettin beni.


namaz kıldıktan sonra kan görmek, namazdan sonra kanı fark etmek, namazdan sonra kan görmek

Bu kategoride yer alan Yatsı ve Sabah Namazının Zor gelmesinin Sebebi Nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kıldıktan sonra, kıyafette kan görmek namazı tekrarlamayı gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.