Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

İçinden Allah’ın sesini duymak?

İçinden Allah’ın sesini duymak?

ugurdogan
Selamun Aleykum,

Ben içimden Allah’ın sesi olduğunu hissettiğim ve düşündüğüm sesler duyuyorum. Bir kelimelik bir şey söylüyor genelde. Beni aşağılayan şeyler söylüyor bazen de. Şimdi bu Allah’ın sesi değil de şeytani bir cin veya benim nefsimin oyunuysa da bana Allah’ın sesiymiş gibi geliyor. Allah’ın sesi değilse ben Allah olmayan bir varlığı Allah zannetmiş mi oluyorum? Normalde namaz kılarken veya dua ederken ben bilinç altımda esasen Allah’ı bulamamış şeytani veya nefsani bir varlığa Allah ismini mi etiketlemişim?

Okudunuz mu?  Namahremin yanında bir bayanın yemek yemesi ve gülmesi günah mıdır ?

Cevap: İçinden Allah’ın sesini duymak?

silversoul
Güzel kardeşim Allah teala nın sana olan her hangi bir hareketinde kendinden geçersin hıçkırıklara boğulursun dilin tutulur çünkü sonsuz muhteşemlikte olan bir şey sana etki ederse sonsuz muhteşem bir şey hissedersin. Oysaki sıradan duyduğun kalbinde pekte etki yaratmayan sesler şeytanın vesvesidir.
Sen namazlarında ve dualarında o en muhteşem olan ALLAH celle celaluhu na yönel ve onu hamdü sena et Allah’ı birle
Unutmaki Allah herşeyi bilendir gizliyide gizlinin gizlisinide bilir. Sen Allah yöneldikten sonra korkma samimi ol. ALLAH bilir.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerimin dili arapça mı?

Cevap: İçinden Allah’ın sesini duymak?

karadamlalar
dediğin gibi şeytan ile alakalı bir durum da olabilir Allahu alem, fakat Allah senle konuşuyor olmasa dahi yaptıklarından haberdardır bunu bilmek de yeterlidir.


Cevap: İçinden Allah’ın sesini duymak?

ugurdogan
Benim durumuma benzer bir olayı Cübbeli Ahmet Hoca bir sohbetinde anlatmıştı. Adamın biri peygamberlik iddiasıyla beraber bana vahiy geliyor demiş. Padişah da bunu duyup O’nu huzuruna çağırtmış hadi bakalım söyle ne vahiy geliyor şeklinde sormuş. Adam dur demiş şimdi bende baskı oldu biraz rahat edeyim burda o zaman gelir demiş. Neyse adamı bir kaç zaman konuk etmiş Padişah sarayında, sonra çağırtmış ne oldu bu adam. Vahiy geldi mi? diye sormuş O’na Padişah. Geldi demiş adam. Ne geldi demiş Padişah. "Habibim tam yerini buldun kıpırdama" diye vahiy geldi demiş.

Okudunuz mu?  Allaha söz vermek

Cübbeli Ahmet Hoca bu olaya "Ya senin gibi adama şeytan musallat olmuş" gibisinden bir yorum yaptı. Acaba o kişi hakketen de kötü kişi de Allah O’nunla alay ediyor(cezalandırmak için) olabilir mi? Yoksa gerçekten de Hoca’nın dediği gibi şeytan adama kendini ben Allah’ım diye mi yutturuyor?

Okudunuz mu?  Şafii yim Namazdayken ayakta selam verip namazdan ayrılmada bir günah var mıdır?

Kayıtsız Üye
İyilikler Allahtan kötülükler nefsimiz ve şeytandandır. Ayeti kerime

İnsan iyi ile kötüyü ayırt edebilecek donanıma sahiptir.


Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanirrahim dostlar Allah cc seversen onu hoşnut edersen ki bu çok başka bir konu kimi bir derya kimi bir damla yakınlaşma ile kısaca şöyle diyelim derece derece terbiyelerden geçerken perdeler kalkmaya başladımı kişinin fıtratı kadar kaldırabileceği kadar hediye babında tecellilerini gösterir Elhamdulillah bu yolda yürüyenlerin nereleri ve neleri gördüklerini anlatmakla bitiremeyiz bu Allah’ın lütfudur Elhamdulillah dilediğine dilediği kadar gösterir duyurur (gizli bir hazineydim bilinmek istedim) perde arkasından kendini duyurabilirmi sırlara ve hükme girmeyelim duyana isabetsiz demeden örnekleyelim musa peygamber ağaç kıssası malumunuzdur peygamberimize tabi olan varislerinin büyüklügü üstünlüğü ayrıca araştırılırsa gerekli bilinmesi gerekenler bilin miş olur neler mümkündür Allah aşıkları yaşayan tecrübe edenler bilir ileri gitmeyelim baş gözüyle görmek dünya hayatında bir tek peygamberimiz Muhammed Mustafa s.a.v efendimize miraçla nasip olduğu malumdur bu durum bir başka kula nasip olurmu herşeyin en doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Günlük hayatta dar kıyafet giyen kızlara bakmak hakkında?

rüyada Allahın sesini duymak, rüyada Allah diye ses duymak

Bu kategoride yer alan Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinden Allah’ın sesini duymak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.