Anasayfa
7 Ekim 2023, 11:38
sizden2
Abone

Allaha söz vermek

Allaha söz vermek

yarencik
sa.lütfen yardımcı olun .ben rabbime söz verdim tövbe ettim sigarayi birakmak için ama 3 gun tutabildim,bozdum sözumu zaten 2 tane icerim normalde de ama,vicdanim o kadar rahatsiz ki utaniyorum rabbimden sözumden vazgectim die.ne yapcam o 2 dal siagarayi da icim ezilerek kivrilarak iciyom napcam bilemiyorum birakamiyomda bisey sööyleyin birakim. lütfen namazlarimda dua ediyorum, bana dua edin


Cevap: ALLAHa söz

_aSya_
uWmw8LNaPcA
Allaha söz vermek

Sigarayı bırakmak istiyorsanız ve buna cesaret edemiyorsanız yukarıdaki sigara ile ilgili video size bırakmak için bir fikir verebilir. söyliycek başka bişey bulamıyorum…


Cevap: ALLAHa söz

gulistan-ank
Mevlam sabırlar kolaylık versin,nefsini sogutsun inşAllah
canın istedigi zaman gönülden besmele cek ,
faydasını görülsün..

Okudunuz mu?  Kumarda Kazanılan Para

Cevap: ALLAHa söz

musab.b.umeyr
< lütfen namazlarimda dua ediyorum, bana dua edin
>

Sen yine az içiyormuşsun.Tabi onuda bırakmanda fayda var.Kıvranarak, utanarak içmende senin iyi niyetli olduğunu gösterir.

Bak benim aklıma hiç dua etmek gelmedi.Bende dua edicem bundan sonra.Hem tüm sigarayı bırakmak isteyenler için hemde kendim için dua edicem.Allah inşaAllah bırakmak isteyenlerin hepsine bırakmayı nasip eder.Özellikle Allah rızası için bırakmayı isteyenlerin hepsi bıraksın inşaAllah.
Sigara çok kötü birşey.Hani görünürde içki, uyuşturucu kadar kötü değil belki ama onlara yakın bence.Allah inşaAllah seni o iki taneden de kurtarır.Sende hatta hepimizde tüm sigarayı bırakmak isteyenler için özellikle Allah rızası için bırakmak isteyenler için du edin.Allah müslümanın başka bir müslümana ettiği duayı kabul eder.
Benim içinde dua edin.
Bu illete nereden bulaştık.Çok yanlış bir iş yaptık.Neyse.
Allah yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Allaha söz verdim ama tutamadım kefaret gerekir mi?

Selametle.


HAMMADUN
allah-u Taala’ya söz verdim kat-i tutacağım.

Yok böyle bişey.

İnşaAllah tutacağım.

Tamam şimdi oldu. İnşaAllah sözünüzü tutarsınız.

ALLAH-U TAALA’dan DAHA SÖZÜNE SADIK, KİM OLABİLİR….???

allah-u Taala’ya karşı söz verdin. Sözünü tutamadın. allah-u Taala bu durumda sizden bir tövbe etmenizi beklemezmi…..???

Okudunuz mu?  Cinlerle konuşabilen cinleri görebilen arkadasım

Tövbe ettiniz ve tekraren niyetlenip, tekrar söz verdiniz Rab’binize. Bu şeytan Aleyyullana’nın pisliğinden bir daha tatmayacağım diye.

İradenizi kullandınız ve iradeniz bunu bırakmaya yeterli olmadı. Dereceniz üç gün. Üç gün bırakabilmişsiniz. Tövbe kapısı yine açık. Olaki dört gün bırakabilirsiniz. Olaki ondan sonraki denemenizde beş gün bırakabilirsiniz. Olaki ondan sonraki denemenizde bir hafta bırakabilirsiniz ve Olaki Rab’binizden aldığınız bu vücut emanetine ihanet ettiğiniz zannı içerisinde Rab’binize karşı bir utanma olur içinizde ve bakmışsınız ki; BIRAKMIŞSINIZ.

Ondan sonraki her gün içinde muhakkak, Rab’biniz kendi rızası için bırakılan için size bir derecede inşaAllah takdir edecektir. Zira niyet Rab’binizin rızasını kazanmaktır. O kendisinden talep edilene karşılık vermek için her daim sizi bekleyendir. O ne büyük bir dost, O ne büyük bir vekildir.

Okudunuz mu?  Duayı uç kere tekrarlamak acil

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


yarencik
rabbim hepinizden razı olsun ins birakacam.rabbim hepnizin yardımcısi olsun.kalbim rahatladi tövbe yarabbim


yarencik
hayirli geceler,mumsema ekibi lütfen asyanin videosunu kaldirin çok korkutuyoi beni o görüntu,zaten forum kurallarindada geciyor korkunc videolar yasak.lütfen cekin ödüm kopuyo zaten hassasim vede hastayim iyice korktum….


_aSya_
niyetm korkutmak değildi özür dilerm hakkınızı helal edin


yarencik
sevgili asya,nerden bileceksinki benim korkak bir yapiya sahip oldugumu,senin sucun yok.olaki hak girmisse araya hakkim helal olsun.

Okudunuz mu?  Gusülsüz Abdestsiz Namaz Kılmak

Saif Al-Din
ben de aynı bu yolla bıraktım. bırakmam bikaç ayımı aldı, sürekli tevbe ettim, içtim, tevbe ettim, içtim sonun da Allah bırakmayı nasip etti, 5 aydır falan içmedim.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam ben bir yemin ettim ve kefaretini vereceğim ben iki şey için yemin ettim ve bozdum bir kefaret yeterli midir?

Hocam ikinci sorum da bu yeminle ilgili birdaha yapmamak içim fısıldayarak Alalhım sen bana yardım et sen şeytana uydurma diye dua ediyordum sanki o an tekrar söz verdim gibi hissediyorum verip vermediğimide bilmiyorum ağzımdan öyle bişey çktımı bilmiyorum içimden fıdıldayarak dua ediyordum. Bu da yemin sayılır mı hocam.

Okudunuz mu?  Birlikte uyumak

Şem’a
< ben iki şey için yemin ettim ve bozdum bir kefaret yeterli midir? >
Kardeş sen tek yemin etmişsin ve bozduğunda sadece bir kefaret vermen yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam Selamün Aleyküm, ben yemin ettiğim ve kefaretini ödeyecek olduğum bişeyi yapmamak için kendi kendime Allahım senin izninle inşAllah yapmayagım inşAllah senin izninle yapmam şeytana uymam diye dua ediyorum senin izninle iyi olup takıntılarımdan kurtulacam diye dua ediyordum bu söz veya yemin sayılır mı obsesif oldugum için çok takıyorum.

Okudunuz mu?  Meni mezi sıkıntısı

imam
Evet bu yemindir ve kefaret ödemeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm bütün kalbimle inanıyorum en güzel bıraktırma Allah (c.c) hazretlerinden yardım istemek kesinlikle aklına bile gelmiyor namaz kılarak sabrederek dua ediyorum çok şükür bıraktım hamd olsun alemlerin rabbine ..


wampirus45
Selamunaleyküm. Söz konusu islam olduğunda ne olursa olsun bu yolu bırakmamalıyız ve pes etmemeliyiz dedim. Bu Allah’a bir söz müdür? Allahım söz veriyorum demedim.

2) Bir kişiye söz veriyorum demek yemin midir? Yemin veya vAllahi gibi laflar söylemedim.

Okudunuz mu?  Adetliyken saç kesilir mi?

3) Mesela bir haramı işledikten sonra bir daha yapmamalıyız veya bir daha yapmayacağım demek de Allah’a söz vermek midir? Teşekkürler.

Bunların dışında Allah’a söz nasıl yapılır?


mum
1. Bu gibi hayrı tevsiyeler söz veya değil bir şey değiştirmiyor ki
2. Söz vermek yemin değildir ama yerine getirilmesi farzdır, terk etmek büyük günahlardandır.
3. Evet her tövbe sözdür ve imkan nispetinde günahlardan uzak durmak için direnmeliyiz


zasalamel55
Merhabalar, bir süredir bir işin peşindeyim belirli hava yolu şirketlerinde işe gireceğim ve gerçekten güzel miktarda maaş alıyorlar, sürekli olması için dua ediyorum ve devamlı diyorum ki ”Allahım eğer bu işim olursa bir öğrenciye kendi cebimden okuması için burs bağlayacağım.”
Bu gün bir arkadaşım ”sen öyle söz verirsen Allah’a söz vermiş oluyorsun,istediğin işin olmasa bile yapmak zorunda kalırsın.” dedi.

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı

bu cümlenin doğruluk payı bulunuyor mu ? her dua edişimde detaylı ve açık şekilde dua eden bir insanım zaten. istediğim şirketteki pozisyona gelirsem aylık belirli bir miktar parayı bir öğrencinin okuması için vereceğim sözü vermek yanlış ve sakıncalı mıdır ?


muvaffak
Ahid eğer söz verilen/kendisi için verilen şey olursa yerine getirilmesi gerek olur. Eğer ki bahsettiğiniz işe girmediyseniz ahid henüz gerçekleşmemiş olur ve dolayısıyla yerine getirmeniz gereken bir borç yoktur.

Okudunuz mu?  Nakşibendi tarikatı ne zaman kollara ayrılmıştır, kaç kolu vardır?

Allah rızası için sigarayı bırakmak, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Evlenmek için Kız Bulmakta Zorlanıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha söz vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.