Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:43
missa94
Abone

Allahın sesini duymak mümkün mü?

Allahın sesini duymak mümkün mü?

Kayıtsız Üye
Allahın sesini nasıl durarım


Cevap: Allahın sesini duymak mümkün mü?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Allah’ın sesini nasıl mı duyarsın dinle bak ne diyor !

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)

Okudunuz mu?  Misk kokusu nedir?

Demek ki Şeytan sana Allah’ın sesini nasıl duyarsın diye fısıldıyor da sen bunun farkında bile değilsin.
Allah’ın sesini duymak istiyorsan kelamını oku seni yaratan rabbinin adıyla oku !


Cevap: Allahın sesini duymak mümkün mü?

İLİMCİK
Cenab-ı Hak, cisimden, zamandan, mekandan ve bütün noksan sıfatlardan münezzehtir. Kainat ise, Allah’ın isim ve sıfatlarını tezahür ve tecelli ettiği bir yerdir. Mesela, Allah’ın hakim ismi, kainattaki hadsiz hikmetli eserlerde göründüğü gibi, Allah’ın rahmeti de mesela dodğduğumuz anda bize en muhtaç olduğumuz bir sütü göndermekle tecelli ediyor. Öyle ise, Allah’ın kelam sıfatının yani konuşmasının tecellilerini görebiliriz. Mesela, bütün kainat ve kainattaki varlıklar ve bilhassa canlılar Allah’ın bir konuşması olduğu gibi, Kur’an ve İncil gibi kitaplar da Allah’ın kelam isminin yani konuşmasının tecellileridir. Ayrıca, Cenab-ı Hak, arı ve karıncadan tut, ta insanlara ve ta meleklere kadar ilham yoluyla konuşuyor. Yani, Allah’ın şefkat ve merhameti, bize sunduğu ihsan ve ikramlarla tecelli ettiği gibi, kelam sıfatı da vahy ve ilhamlarla tezahür ediyor….Yoksa, Cenab-ı Hak bizim konuştuğumuz gibi konuşmaz..Bizim gibi konuşmaktan nihayet derecede münezzeh ve alidir.

Okudunuz mu?  Ölümle İlgili Dini Hikayeler

rüyada Allahın sesini duymak, Allahın sesini duymak, rüyada Allahin sesini duymak

Bu kategoride yer alan Heryerin pis olduğunu düşünüyorum yardım edin... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın sesini duymak mümkün mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.