Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Zalim babanın ölmesi için adak adadım

Zalim babanın ölmesi için adak adadım

Kayıtsız Üye
Babam ne çocukluğumu ne gençliğimi ne de evlilik hayatımı yaşamamı sağladı.Annemi içip içip döverek bize cehennem azabı yaşattı yıllarca.Sonra ben okudum evlendim kendi hayatımı kurdum derken bu kezde yine zalimliğine devam edip annemi sakatlayacak hale getirene kadar dövdüğünü öğrendim. Anneme boşanmasını söyledim annem ev hanımı .Annem boşandı.13 sene oldu.Anneme ben bakıyorum ev tuttum kirası elektriği suyu harçlığı derken …Neyse mühim olan onun rahatı.Annem nafakada almıyor ondan.Çünkü arsız edepsiz benim huzurumu kaçırmasından korkuyor.Babamın oturduğu evde annemin üzerine annem orada oturmasına ses etmedi.Yıllardır onuda kollarım ahlaksız bir baba olmasına rağmen Ankara’ya geldikçe onuda ziyaret ederim torunlarını gösteririm. Velakin geçen yaz tatilinde şeker hastalığından gözleri 3 hafta görmemişti.1 hafta hastanede kaldı kostüm geldim .Tüm yaptıklarıma rağmen telefonla aradığımda telefonuma cevap vermiyor 3 aydır.Ne arıyor ne soruyor.Şubat tatilinde yine geldik.Bu kez de ben aramadım sormadım. Aramayı da düşünmüyorum.Zalimliğinden bıktım usandım.Ölmesi için adak adadım.Sabrım kalmadı.Usandım canımdan bezdim.Ne sevgi verdi şefkat. Rabbim onu nasıl biliyorsa öyle yapsın.Hakkım helal değil. Günaha girsemde sabrım yok artık.Nefret ediyorum ondan.

Okudunuz mu?  Cimrilik ile ilgili hadisler

Yorum: Zalim babanın ölmesi için adak adadım

emirhan uysal
Kardeşim esselamun aleyküm.Allah zalimleri sevmez gördüğünüz gibi cezasını dünyada vermiş ve ahirette de adalet ile hüküm verecektir.Sabırlı olun

Nurettin Yıldız hocamız şöyle diyor :
Sizin böyle bir baba gören ilk çocuk olmadığınızı iyi bilin. Bu bir fitnedir, imtihandır. Sizi de böyle sınamayı dilemiştir Allah Teala; gayret edip bu sınavı kazanmalısınız.
a- Asla babanızın şirk ve haram olan bir emrine itaat etmeyin, yardım etmeyin. Sizden böyle bir şey isterse nezaketle karşı durun. Ama seviyenizi kesinlikle düşürmeyin.
b- Evlat olarak, babanızın babalığını inkâr edemezsiniz. İnkâr etmedikçe de babanızın evladı olarak yapmanız gerekenleri istemeyerek, hoşlanmayarak da olsa yapacaksınız. Mesela hastalanınca ilgileneceksiniz. Ama o, sizden bir şey beklemediği sürece siz bir şey yapmak zorunda değilsiniz.
c- Hidayeti için dua etmeye devam edin. Onun kötülüğünü uluorta konuşmayın. Zira siz, onu kötü olarak konuştukça kendinizi de yıprattığınız gibi şeytanın da işini kolaylaştırmaktasınız.
d- Annenize sahip çıkın. Onun yanında olun, duasını alın. Fakat, ikisinin arasında hakem ya da savcılık rolüne bürünmeyin. Annenizi mesela döverken annenizi kurtarmaya çalışın ama babanızı ezerek olmasın bu.
Çok sabırlı olun; sabrınız sayesinde bu sıkıntınız sevaba dönüşsün. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  İyilik ve güzel ahlak ile ilgili hadisler

Yorum: Zalim babanın ölmesi için adak adadım

Kayıtsız Üye
Haklısın belki çok acı çekmişsin bide annene şiddet çok acı Allah’a havale et sen yinede ölmesi için dua etme çünkü ölüm Allahın yazdıgı kader dir eceli kimse değiştiremez Allah c.c yar ve yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Dini Kültür soru ve cevaplar (test)

Yorum: Zalim babanın ölmesi için adak adadım

Kayıtsız Üye
NURETTİN HOCA ya mı sordunuz?Cevap yazmış.Allah razı olsun.Ben adak adamıştım ya.Tövbe edip vaz mı geçmeliyim böyle bir adaktan?Yani günah mı?Birde hala beni torunlarını aramıyor.Gelip gelmediğimi merak etmiyor.Buna rağmen onu ben mi arayıp soracaģim?Hiç istemiyorum artık.Gerçekten usandım.İçimden hiçbirşey gelmiyor yapmak.Rabbime namazla sığınıyorum. Rabbim bana ayetlerle sabretmemi öğütlüyor.Ama sabırda kalmadı.

Okudunuz mu?  Ailem beni zorla torpilli işde çalıştırmak istiyor

Allah razı olsun.Dua edin çok dardayım bunaldım.Asi olmaktan rabbimi incitmekten korkuyorum


emirhan uysal
Nurettin hocamız bu konu ile ilgili sorulan bir soruya böyle cevap yazmış sizinle paylaştım 🙂
En güzeli adaktan vazgeçmektir.Siz yine arayıp sorun mükafaatını alırsınız İnşaAllah


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun.Demek ki aynı kaderi yaşadığım insanlar var.Bazen sadece benim başımdaymış gibi geliyor.Aramaya gelince inanın içimden hiç gelmiyor.Mevlaya bırakacağım.

Okudunuz mu?  Sadaka ne kadar verilmelidir

emirhan uysal
Elbette kardeşim senin yaşadıklarının daha fazlası da var.Bombalanan ülkeler var.Daha beterleri.Siz arayın şeytan içinizden kin tutar.Allah kin tutanları sevmez.Arayın, en azından görevinizi yerine getirmiş olursunz.


Kayıtsız Üye
Siz görevinizi fazlasıyla yerine getirmişsiniz. Hiç haketmeyen bir insana siz de, anneniz de fazlasıyla emek vermişsiniz. Bir insanın sevgisiz ve vahşi olmasının bedelini siz ödemişsiniz. Bence babanızın ölmesini dilemekte sonuna kadar haklısınız. Siz iyi bir insansınız ve belli ki bu düşünceniz yüzünden içten içe suçluluk duyuyorsunuz. Bence duymayınız. Belki o, annenizi sakat bırakana kadar dövdüğünde biraz daha ileri gitse öldürecekti. Siz böyle bir insan için ömür boyu uğraşmışsınız. Şimdi bir parça adalet duygusu için böyle bir adak adamanızı çok yerinde buluyorum.

Okudunuz mu?  Şafilik mezhebinin ibadet kuralları nelerdir?

Adak

Bu kategoride yer alan Anneme öfkelenmekten nasıl kurtulurum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zalim babanın ölmesi için adak adadım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.