Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Anneme öfkelenmekten nasıl kurtulurum?

Anneme öfkelenmekten nasıl kurtulurum?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Ben bir şey far kettim, maalesef küçük küçük ve önemsiz şeylerde anneme hemen öfkeleniyorum ve uff diyerek yada ona "kızarak" öfkemi kendisine dile getiriyorum. Bunu yaptıktan sonra hemen pişman oluyorum ve üzülüyorum anneme şefkatli davranmadığım için ve kendi kendime diyorum bu son olduğunu ve bir daha anneme off bile demeyeceğimi ancak yinede zaman geçtikten sonra aynı durumu bidaha yaşıyorum…

Okudunuz mu?  Kurandaki aşırların listesi sayfa numarası ve ayet sayısı lazım

Anneme karşı bu öfkemi nasıl kontrol edebilirim? Kendisi Bundan şikayetçi olmasa bile ben bu durumu düzeltmem gerektiğini düşünüyorum.

Selam ve dua ile.


Yorum: Anneme öfkelenmekten nasıl kurtulurum?

arifselim
Aleykum selam. Anne ve babaya üf denmesini bile yasaklayan bir dinin mensuplarıyız. Öncelikle anneni üzmenin büyük bir günah olduğunu ve şeytan sana bu tür düşünceler verdiği zaman öfkelendiğin zaman hemen Allah’ın bu emrini hatırla ve kendini toparla. Annen şikayetçi olmasa bile senin buna zaman zamanda olsa devam etmen asla caiz değildir.

Okudunuz mu?  Ruh hali nedir kısaca

Yorum: Anneme öfkelenmekten nasıl kurtulurum?

Kayıtsız Üye
Bu konuda kendinizi kötü hissederek zaten önemli bir adım atmışsınız. Her seferinde kendinize bunu hatırlatacaksınız ve zamanla bitecek bu. Kendinize çok da yüklenmeyin, gençlikte öfke kontrolü zor olabiliyor, kendinize çok yüklenirseniz daha da zorlanabilirsiniz. Etrafınızda farketmeden taklit edebiliyor olabileceğiniz öfkeli kişiler olabilir, ya da geçmişte öfke yoluyla iletişim kuranlara (yani iletişim kuramayanlara) maruz kalmış olabilirsiniz. Bu tip insanlardan da uzak durmalısınız.

Okudunuz mu?  Üniversite Ortamında Nasıl davranılmalı

Sinir

Bu kategoride yer alan Günahını bilmeden yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anneme öfkelenmekten nasıl kurtulurum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.