Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:56
sizden03
Abone

İsraile beddua etmek caiz mi?

İsraile beddua etmek caiz mi?

şanlıurfalı
selamun aleyküm arkadaşlar. size bir sorum olacak günümüzde malümünüz israil filistinli din kardeşlerimize zulmediyorlar tabi bizim elimizdende dua etmekten başka bir şey gelmiyor. sorum şu olacak israile beddua etmek caiz midir? cevaplarınızı merakla bekliyorum bakalım arkadaşlarda benim gibi düşünüyor mu? Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Evli olan bir insanla duygusal ilşki yaşadım ve nikah kıydık

Cevap: israile beddua etmek caiz mi?

merve
Mazlûmun bedduâsından sakınmalıdır. Zulüm ateşi ile karşı karşıya gelen kimsenin içi yanar, bedduâ yapmak zorunda kalır. Duâsı kabûl mahallinde olur.

Ebüdderdâ hazretleri buyurdu ki: Mazlûmun bedduâsından,âhından ve yetîmin gözyaşlarından sakının. Çünkü insanlar rahat uykuda iken onlar dert, sıkıntı, üzüntü içindeler.

Okudunuz mu?  Salavat ı Fatih in hikmetleri nelerdir?

Bir müslümanın kâfir olması için duâ edenin kendisi kâfir olur. Zâlimden başkasına bedduâ etmek harâmdır. Zâlime, zulmü kadar bedduâ etmek câiz olur. Câiz olan birşeyin miktarı, özrün miktarı kadar olur.

Binlerce top ve tüfek, yapamaz aslâ,

Gözyaşının seher vakti yaptığını,

Okudunuz mu?  Cennette herkes mutlu neden cennetin kademeleri var ?

Düşman kaçıran süngüleri, çok def’a,

Toz gibi yapar, bir mü’minin duâsı.


Yanıt: israile beddua etmek caiz mi?

mumsema
< selamun aleyküm arkadaşlar. size bir sorum olacak günümüzde malümünüz israil filistinli din kardeşlerimize zulmediyorlar tabi bizim elimizdende dua etmekten başka bir şey gelmiyor. sorum şu olacak israile beddua etmek caiz midir? cevaplarınızı merakla bekliyorum bakalım arkadaşlarda benim gibi düşünüyor mu? Allah’a emanet olun. >
ve aleykumusselam ve rahmetullah..evet caizdir hiç şüpheniz olmasın. Peygamberimiz (sav) namazı engeleleyne bile beddua etmişken, müslümanları küçük büyük demeden katliam/soykırım yapan israil ve yandaşlarına lanet de caizdir beddua da.
bir örnek vereyim:
forumduasi.com/peygamberimiz-ve-sahabelerdede-namaz/5296-namazi-engelleyenlere-beddua.htmlNamazı engelleyenlere beddua – Mumsema islam Arsivi

Okudunuz mu?  Sıkıntı için okunacak dua hakkında yardım edermisiniz.

Soru: israile beddua etmek caiz mi?

ezdli cündep
< ve aleykumusselam ve rahmetullah..evet caizdir hiç şüpheniz olmasın. Peygamberimiz (sav) namazı engeleleyne bile beddua etmişken, müslümanları küçük büyük demeden katliam/soykırım yapan israil ve yandaşlarına lanet de caizdir beddua da.
bir örnek vereyim: >

…………Evet aynen caizdir edebildiğiniz kadar edin ALLAH(cc) onları rezil ve zelil etsin inş.

Okudunuz mu?  İki günde bir rüyalanmak normal mi

uSTa
zaten lanetli bir kavim bedduanın alasıda cazidir bizinillah


konyalıali
bencede caizdir kuranı kerimde lanetlenen bir kavim olarak belirilen bu dinsizlere beddua etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor Allah kahhar ismiyle kahretsin. Müslümanlara birlik beraberlik ihsan etsin


naqshi
(Yahudiler peygamberlerle alay ederek) "Kalplerimiz perdelidir" dediler. Hayır; küfür ve isyanları sebebiyle Allah onlara lânet etmiştir. O yüzden çok az inanırlar.(bakara-88) Allah c.c. bile onlara lanet etmişken bizim etmememiz Allah karsı gelmek olur gibi geliyor bana sanki


şaf_ak
yahudiler Allahın lanetini almış bir topluluk.bu lanet onlara yeterde artar bile ama safımız bellidir.

Okudunuz mu?  Baba cebinden izinsiz para almak helal mi

Allahın laneti gazabı yahudilerin ve tüm zalimlerin üstüne olsun…


kevasor47
Allah razı olsun bende bu soruyu soracaktım sizlere soruyu soran kardeşimezede teşekürler


yahudilere beddua etmek

Bu kategoride yer alan Boşanmış olan birinin nafaka alması haram'mıdır? eğer haram ise neden? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsraile beddua etmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.