Anasayfa
12 Ağustos 2022, 6:16
sizden3
Abone

Zalimlere Beddua Etmek

Zalimlere Beddua Etmek

BeyazGuvercin
SA arkadaşlar. Zalimlere beddua etmek hakkında bilgi istiyorum. Zulm görenin beddua etmesi günah mıdır? Haklıyken ettiğimiz beddualar bize geri döner mi?


Cevap: Zalimlere Beddua Etmek

Darusselam
Zalimlere Beddua Etmek

Hadislerde de zulmün büyük günah olduğu, Allah’ın, zulmü kendisine haram kıldığı gibi, insanlar arasında da haram kıldığı" bildirilmiştir.

Allah, zalime bu dünyada belli bir süre tanıdığı halde, mazlumu himayesinde bulundurur, onun duasını kabul eder, kıyamet günü hakkını zalimden alır.

1."Allah zalime (bir zaman) mühlet verir. Onu bir defa yakaladığı vakit te felâh vermez."

2. "Mazlumun duasın(ı almak)tan sakın. Zira onun duası ile Allah arasında (hiçbir) perde yoktur"
İslâmda günahların en büyüğü zulüm ve halka zarar vermektir. Allah, zalimleri lânetlemiştir: "İyi bilin ki Allahın lâneti zalimlerin üzerinedir" (Hûd 11/18).

Okudunuz mu?  Ayrı yaşayan eşlerin imam nikahı düşer mi

Cevap: Zalimlere Beddua Etmek

BeyazGuvercin
Teşekkür ederim


Cevap: Zalimlere Beddua Etmek

simav
Ben şahsen bu güne kadar haklı olduğum ve ettiğim her kişide neredeyse tuttuğunu gördüm. Fakat bunu site yöneticileri daha güzel ve detaylı olarak anlatacaktır.


YakarıS
< SA arkadaşlar. Zalimlere beddua etmek hakkında bilgi istiyorum. Zulm görenin beddua etmesi günah mıdır? Haklıyken ettiğimiz beddualar bize geri döner mi? >
Ben gerçek anlamda zulme uğrayan birisi olarak , yüreğimi ebedi hüzüne mahkum eden kişiyi ALLAH c.c havale ediyorum.Beş vakit namazımda yaptığım tüm ibadetlerimde o kişiye RABBİM cennetinde yer verme diyorum ve kendime şu sözlerle teselli ediyorum. < Zulme uğrayanın kurumuş dudaklarına söyleyin gülsün, bir gün mutlaka zalimin dişleri sökülecektir. >


Katade
Cevap: Zalimlere Beddua Etmek

Ebu Hureyre (R.A.)dan rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz:

Okudunuz mu?  Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

Dünya müminin zindanı, kâfirin cennetidir. 1 buyurmuşlardır.

Katâde bin Nu’man (R.A.)dan rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz:

Allah Cebrail’i, bana gönderdiği suretlerin en güzelinde indirdi. Cebrail şöyle dedi: "Ey Muhammed, yüce Allah sana selâm söylüyor ve şöyle buyuruyor:

Ben dünyaya dostlarım için acı, bulanık, dar ve sıkıntılı olmasını vahyettim. Tâ ki, Bana kavuşmayı özlesinler. Ben dünyayı dostlarım için bir zindan, düşmanlarım için de bir Cennet olarak yarattım. 2
2:153 – Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.


BeyazGuvercin
Peki ettiğim beddualar haklı olsam da bana geri döner mi?


Katade
Cevap: Zalimlere Beddua Etmek

mazlum iseniz bedduanız tutar haksız yere ederseniz ettiğiniz beddualar sahibini bulur yani sizi Peygamber Efendimiz (s.a.s.) beddua etmekten kaçınırdı. Kendisinin lânet eden değil, aksine rahmet peygamberi olduğunu söylerdi. Mekke döneminde İslâmî tebliğ etmek üzere Tâif’e gittiğinde, orada kötü bir davranışla karşı karşıya kalmış; dönüşte taş yağmuruna tutulmuş, mübarek ayakları kanlar içerisinde kalmıştı. O sırada Allah tarafından kendisine "Onlar aleyhinde yapacağı bedduanın kabul edileceği, dilerse onları helâk edeceği" bildirilmiş, fakat Peygamber Efendimiz (s.a.s) "Hayır, belki bunların sulbünden sana ibadet edecek çocuklar doğar, yâ Rabbi!.." demişti. Uhud’da dişini kıran, yüzünü yaralayan düşmanları için:
"Allah’ım! Kavmimi hidayete erdir, çünkü onlar yaptıklarını bilmiyorlar." (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, IV /314)


AoiFire
Haksız yere beddua tutmaz.Zalim olabilirler.Ama sana zalimliği dokunmadıkça sanırım ki tutmuyor.Bilmiyorum.Geri dönme olanağı vardır.Bedduayı kimi mümin eder kimisi etmez.Ben mesela beddua etmem.Gayrimüslim olanların doğru yola gelmesini müslüman olmalarını ve zalimliği bırakmaları için dua ettiğimde olmuştur.Hatta beddua eğer ettiysem tövbe bile etmişimdir ettimde.Bizzat bedduanın zararını gördüm.Babaannem kendi köyündeki evi için habire beddua ederdi.İçeriği ilginçdi.Batıl inançlarda olan"bir eve baykuş konarsa o ev yıkılır."tarzında bir batıli inanç vardır.Bunu biliyor sanırım.Bedduasıda ona benzerdi."Baykuş tüneyesi,yıkıla kalası ev"derdi.Yaklaşık 5-6 sene eve uğrayan olmadı.En son gittiğimizde duvarlar felen göçme riskindeydi,yakın zamanda çöktü.Ama beddua tutmuştu.Demek haklı bir tarafı varmış. 🙂

Okudunuz mu?  Birisine SinirLendim O Kişiye Küfür ederken aklımdan ALLAH geçti ?

Kayıtsız Üye
Yüce Rabbimden bütün müslüman kardeşlerim ve bizim için düşmanlarımizi helak etmesini her gün her saniye istiyorum Kahhar ismiyle helak etsin inşAllah


Kayıtsız Üye
Bizler bir karıncayı dahi incitmekten çekinen kullar olarak; Ey zalimler! Ramazan ayında ve oruç ağzımızla, ben ve yavrum sizlere ne yaptık? Canınıza, malınıza, namusunuza mı göz diktik de, bize haksızlıklar, zulümler yaptınız? Rabbim! Ramazan ayında, oruç ağzımızla ve Ramazan Bayramında canımızı, ciğerimizi yakan, maddi ve manevi zarara uğramamıza sebep olan, hıçkıra hıçkıra ağlamamıza, yağmur taneleri gibi göz yaşları dökmemize, 10 yaşındaki Hafız adayı H. Reyyanımın göz yaşları dökmesine ve kızımın bana sarılarak ağlama babacığım, hasta olacağın, sensiz ben ne yaparım, demesine sebep olanları Allah KAHHAR İSMİ ile kahreylesin, zelil eylesin, helak eylesin…. Amin, amin, amin- Rabbimin mazlum, öksüz ve yetim kulundan…

Okudunuz mu?  Verilen Emeklerin Karşılığını Alamamak

Kayıtsız Üye
S.a ben birisinden yıllardır çok zulüm görüyorum etmediğim dua etmediğim beddua kalmadı ama değişen hicbirsey yok bana zulmeden kişi hiçbir zarar görmüyor lütfen yapmam gerekeni bilgisi olan biri bana yardım edebilirmi


cpuslayer
En güzeli beddua etmemektir.
Müslüman lanet edici olmaz. Islah olması yönünde dua etmekte fayda var. Yok eğer ki buna gönlümüz el vermiyorsa o zaman Rabbim sana havale ettim demek daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Beni Çok Üzen İki Durum: namazdan eskisi kadar zevk alamıyorum

Bedduadan dolayı musallat yaşayan çok insan gördüm. Siz siz olun bu şekilde riskli sözlerle kendinizi tehlikeye atmayın.
Diyelim ki kocası kızdı ve eşine dedi ki ”Allah senin belanı versin.”
Veren kim eşi Allah Teala. Sen kime beddua ettin. Allah’ ın verdiğine.
Sonuç : Edilen bedduaya kadın layıksa isabet eder. Değilse etmez. Ancak Allah’ ın tayin ettiği eşe beddua eden kocaya da bu beddua geri döner.
Geri dönüş ise şeytan musallatı şeklinde olur. Konu çok derin.
Siz siz olun kimseye beddua etmeyin. Varsa ettiğiniz beddua etmiş olduğunuz beddualardan tevbe edin.

Okudunuz mu?  Namaz kılmak nefsime ağır geliyor. yardım edermisiniz?

Kayıtsız Üye
bencede beddua edilmeden Allah’a havale etmeliyiz . beddua edilmeden dahi hal diliyle uzgun olmak mutesir olmak kirik kalp tasimak bile beddua gibidir zaten. ve beddua etmeden bile zulmedenin attigi iftira yaptigi seyin aynisinin kendisini buldugunu bizzat defalarca gördüm anlatsam sir kapisi gibi kalp gozu dizisi gibi olur . artik iyiliklerine dua etmeyi biraktim birkac gun beddua ettim sonra icim rahat etmedi. Allah bilir diyorum ve bunlara beddua edip dunya hayatinin bos ve kuruntu gecici oldugunu unutmaya basladigimi düşündüğüm için beddua etmek iyi olmayabilir . sonucta bu DUNYA ZATEN IMTIHAN DUNYASI. EGER ALLAHA INANIYOR imtihan bilincine sahipsek iyi dusunmrliyiz tabikide yuregimiz yaniyor BUDA BIZIM IMTIHANIMIZ. KESINLIKLE baska daha zor seyle saglikla veya aile ici imtihan olmaktansa boyle zalimle zulmle imtihan oluyoruz diye düşünüyorum. Allah cc ayetinde diyor ya hani kaldiramayacagimiz yuk yukletmeyiz diye Es Sabur deyip sabir etmeli daha baska zor imtihandan sa bu basagelen cekilip hak aranmali. KESINLIKLE HAK ARANMALI YOKSA OLMAZ.

Okudunuz mu?  Kevser suresi ihlas suresinden daha kısadır namazın ilk rekatında kefser ikinci rekatında ihlas okun

( haksizlik zulmu varsa maddi vs. is tamam olana kadar hergun 100 defa .. Ya Müntekim celle celaluh…)


Kayıtsız Üye
kafirlere zalimlere beddua etmede dinen bir sakınca var mı? çoğu zaman beddua ediyorum yapılan bir zulüm görünce elimden başka birey gelmiyor çünkü. ama dilimi de bedduaya alıştırmaktan da korkuyorum hatta alıştı da diyebilirim cevabınız nedir acaba?

Okudunuz mu?  Sabah ve yatsı namazına üşenen münafıktır hadisi

Dumam
Müslüman kardeşlerim beddua neden ediyorsunuz? Allahın onların zulmünü görmediğinden karşılığını vermeyeceğinden mi şüphe ediyorsunuz canınızı yakanın canını yakmak istiyorsanız bedduanız tutsada bu dünyadaki bela Allahın cehenneminde vereceği beladan daha ağır olur mu hiç. Allahın yarattığı bir insanın dünyada veya ahirette acı çekmesi size ne kazandırır ama onlar için hidayet dilemez af dilemek size çok şey kazandırır bir insan nefsine şehvetine şeytanına uysada onun ruhunu Allah nur dan üflemiştir. Yaradılanı sevelim yaradan dan ötürü. Benim düşüncelerim zulme uğramadım konuşmak benim için kolay ama Peygamber efendimiz (s.a.s) en büyük zulümlere uğramasına rağmen böyle yapmıştır.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra tesbihatı elle mi yapmak daha iyidir? Yoksa tesbihle mi?

Kayıtsız Üye
Ebu Talip hakkında nazil olan Ayet (Kasas Süresi 56) (Resûlüm!) Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin; bilakis, Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir.
Efendimizin amcası için ettiği dua üzerine iniyor ayet. bir kafire Müslüman olması için ne zaman dua edecek olsam bu ayet geliyor aklıma . Allah dilemedikçe bizler dileyemeyiz. bir insanın hidayete ermesi yalnızca Allah’ın elindedir. binyamin netenyahu’ya hidayete ersin diye dua mı edeceğim ben şimdi? öldürdüğü onca Filistinli din kardeşlerimize ailelerine haksızlık olmaz mı? kaldı ki böylelerinin Ahirette’ki cezaları daha çetin olsun diye Allah daha da azdırıyor bunları benim bildiğim böyle Müslüman olan zalimler için açıkcası bazen beddua ediyorum ama sonra Allah’ım önce ıslah et ıslah olmazlarsa da belalarını ver diyorum. bilmiyorum düşüncem yanlış mı?

Okudunuz mu?  İstemeden kul hakkına girmek

Kayıtsız Üye
Kendiniz bir zalim ile başınız belaya girerse, zulme uğrayanın duası makbuldür.İstediğiniz duayı edebilirsiniz.Zalimlerle ilğili bir ayet belirteyim.Furkan suresi 21.ayet."Demekki bunlar, sizi sözünüzde yalancı çıkarmışlardır.Artık ne azabı savmaya, nede bir yardıma çare bulamayacaksınız ve içinizden kim zulmederse, ona büyük bir azap tattıracağız."


zalime beddua, zalimlere beddua ayetleri, zalime beddua etmek günah mı

Bu kategoride yer alan Ebu Talibin adı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zalimlere Beddua Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.