Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Okey ve tavla oynatılan kafede çalışmak caiz mi?

Okey ve tavla oynatılan kafede çalışmak caiz mi?

ßaran
< Soru
Kahvehaneye benzer Nargile Kafe adı altında bir iş yerinde; okey, tavla oynanıyor. Müşterilere tost yapılıyor, meşrubat içiliyor, nargile içiliyor. Bu iş yerinde çalışan garsonun iyi bir iş bulana kadar burada çalışması ne kadar doğru. Ve aldığı ücret ve bahşiş helal midir.
>

Okudunuz mu?  Dinimize göre erkek bebek nasıl yapılır?

Nargilenin hükmü sıgara gibidir. Yani içki ve domuz yağı gibi haram olan mamüller olmadığı için böyle bir işyerinde çalışmak caizdir.

Geliri tamamen kumardan olan kumarhane gibi yerlerde çalışmak caiz değildir. Ancak helal mal satan ve bunun yanında da okey ve tavla gibi kumara alet olan oyunları oynatan müesseselerin durumu farklıdır.

Okudunuz mu?  Tavuktan adak olur mu ?

Kumar oynamak haram olduğu gibi buna vesile olmak da haramdır. Ancak kafelerin kumarla ilişkisi olmayan örneğin mutfak kısmında çalışmak caizdir. Bununla beraber şüpheli şeylerden uzak durmak en doğrusudur.


Cevap: Okey ve tavla oynatılan kafede çalışmak caiz mi?

HADİE
kumar oynamak günahtır yasaktır bu tür işyerlerin de çalışmak işyerinin sahibi olup bu günaha davet etmek dahada günahtır çok para çok günah kazanacağına az ama helal kazanmak daha iyidir

Okudunuz mu?  Tekbir getirirken -Allahu ekber- sözü E harfiyle mi A harfiyle mi başlamalı?

kahvede çalışmak caiz mi, kahvehanede çalışmak günah mı, kahvede çalışmak islam

Bu kategoride yer alan Latin harfleri ile yazılan Kuranı Kerimi okumak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okey ve tavla oynatılan kafede çalışmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.