Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Latin harfleri ile yazılan Kuranı Kerimi okumak caiz midir?

Latin harfleri ile yazılan Kuranı Kerimi okumak caiz midir?

islamdostu
Latin harfleri ile yazılan Kuranı Kerimi okumak caiz midir?

Kuranı Kerimdeki harflerin bir kısmı türkçede bulunmadığı için Kuranı Kerimin en güzel şekilde okunması arapça şekliyle okumaktır. Bununla beraber türkçe yazılışıylada okunabilir.

Okudunuz mu?  İslama göre adam öldürmenin hükmü nedir?

Cevap: Latin harfleri ile yazılan Kuranı Kerimi okumak caiz midir?

HADİE
kuranı kerimim arapça okumak aslında en doğrusudur fakat imkanı yoksa ve yapamıyorsa türkçede okuyabilir sonuç olarak latince yazılması ve gerçekten doğru olarak yazılması incelenmelidir

Bu kategoride yer alan Dinimizde, ölünün kırkıncı ve elliikinci gecesi diye bir durum var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Latin harfleri ile yazılan Kuranı Kerimi okumak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.