Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Dinimizde, ölünün kırkıncı ve elliikinci gecesi diye bir durum var mıdır?

3. 7. 40. günler (Ölmüş bir kırkıncı, elliikinci gecesi için merasim tertip etmek)

annadurdy
Ben Türkmenistan’da yaşıyorum. ve burada merhumun ardından 3. 7. 40. gününde, 40. gününe kadar her Perşembe akşamı insanlar merhumun ailesine geliyorlar ve Kur’andan ayetler okuyorlar, dualar ediyorlar. bunu yapmanın hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde kuru yer kalması (şafii mezhebine göre)

Cevap: 3. 7. 40. günler

Hoca
Bu gibi amellerin dinimizde bir yeri yoktur, bid’attırlar/sonradan uydurmuşlardır.


Dinimizde, ölünün kırkıncı ve elliikinci gecesi diye bir durum var mıdır?

Hoca
Ölünün kırkıncı ve elli ikinci gecesi ile ilgili hiç bir şey vârid olmamıştır. Böyle geceler için özel merasim tertip etmek doğru değildir. Cahil halkın uydurduğu bir bidattir. Meyyit için dua ve tasadduk etmek, kur’an okumak her zaman iyidir. Şu veya bu geceye tahsis edilmez.

Okudunuz mu?  Büyü yapmak günah mıdır ?

Soru: 3. 7. 40. günler (Ölmüş bir kırkıncı, elliikinci gecesi için merasim tertip etm

maznun
3.7,40,52. gunlerde uygulanan bu bidat art niyetli uyanık hoca, mevlidhan, müezzin ve kayyumların ölü ardından alacakları paraların 3 veya 4 taksitle cenaze sahibinden alma işlemidir.Ölü ölse bile bu art niyetli kişiler ölüden ümitlerini kesmemektedirler.Bunun için cenaze sahiplerini yolma peşindedirler.Bunu en iyi rahmetli Timurtaş Hoca bu şekilde bir vaaz-ı nasihatinde vurgulamıştı.Müslüman cahil olmayacak vesselam..

Okudunuz mu?  Süt kardeşler birbiriyle evlenebilir mi?

Hoca
eyvAllah maznun hoca. ne bid’at işleyin nede art-niyetlilere para kaptırın:)


HADİE
bu tür geceleri aslında olmadığı söylenmektedir ölü için kuran okumak yemek vermek sadaka vermek yapılabilecek güzel hayırlardandır sayısı belli bir gün de yapılması diye bir şey yoktur herzaman yapılabilir

Bu kategoride yer alan Abdest azalarını şaşırıp üç defadan fazla yıkamanın bir sakıncası var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde, ölünün kırkıncı ve elliikinci gecesi diye bir durum var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.