Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Süt kardeşler birbiriyle evlenebilir mi?

Süt kardeşler birbiriyle evlenebilir mi?

Fetva Meclisi
Süt kardeşler birbiriyle evlenebilir mi?

İslâm’a göre kişi sütkardeşiyle evlenemez. Kur’an-ı Kerîm’de; Sizi emziren analarınız ve süt kız kardeşleriniz (size haram kılındı. ) (Nisa, 4/23) buyurulur. Hz. Peygamber de (s.a.s.) Doğum yoluyla haram olanlar, süt emme-emzirme yoluyla da haramdır buyurmuştur (Buhârî, Nikah 20; Müslim, Radâ 1; Ebû Dâvûd, Nikah 7). Fıkıh âlimlerinin çoğunluğuna göre çocuğun ilk iki yaş içerisinde emdiği süt az olsun çok olsun, süt hısımlığının meydana gelmesi için yeterlidir. İmam Şâfiî ise süt hısımlığının oluşabilmesi için ilk iki yaş içinde beş ayrı seferde ve doyurucu nitelikte olmasının şart olduğunu söylemektedir (Merğinânî, el-Hidâye, I, 223, İstanbul, 1986; Nevevî, el-Mecmu’, XX, 77-80, Beyrut, 1985).

Okudunuz mu?  Bir Azrâil Nasıl Binlerce Azrâil Oluyor?

sut kardesler evlenebilirmi, süt kardeşler evlenebilir mi, süt kardeşle evlenmek

Bu kategoride yer alan Bir kişi kardeşinin süt kardeşiyle evlenebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt kardeşler birbiriyle evlenebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.