Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Süt kardeşler evlenebilir mi?

Süt kardeşler evlenebilir mi?

Hesna
En güzel cevap:

Nisa suresi ayet 23-

"Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri, ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen (öz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde geçen geçmiştir. Şüphesiz ki Allah gafur (çok bağışlayıcı) ve çok merhamet edicidir."

Okudunuz mu?  Hurma çekirdiğini bereket için saklamak

Cevap: süt kardeşler evlenebilir mi?

HADİE
süt kardeşleri ile evlenmek dinen yasaklanmıştır çünkü onların normal bir kardeşten farkları yoktur bu husus ile ilgili en önemli kesin kaynak kuranı kerimdir


Süt kardeşler evlenebilir mi

Kayıtsız Üye
İyi günler ben 12, 13 aylıkken amcamın eşi beni bir defa emzirmiş ama ben geri kusmuşum sütü benim annem amcamın çocuklarından hiçbirini emzirmemiş ve amcamın kızıyla birbirimizi seviyoruz evlilik caizmidir kime sorsam siz süt kardeşisiniz olmaz diyor bunun bir çaresi yok mu

Okudunuz mu?  Top sakal bırakmanın hükmü nedir? Adam keyf için bırakıyorsa bir zararı var mı?

Yorum: Süt kardeşler evlenebilir mi?

arifselim
Hayırlı günler. Hanefi mezhebine göre süt kardeş sayılırsınız. Ama süt kardeşliği konusunda şafii mezhebini taklit etmek caizdir. Bu durumunuzda şafii mezhebini bu konuda taklit ederek evlenmenizde bir sakınca yoktur.


Kayıtsız Üye
Evlilik çok ciddi bir mevzu. Bence asla riske atmayın. Mezhep taklidi ise zorunluluk halinde olur. Kaldı ki mezhep taklidi vs son dönem alimlerce uygun görülmüş. Bu konun da şaibeli.

Okudunuz mu?  Abdest azalarını şaşırıp üç defadan fazla yıkamanın bir sakıncası var mıdır?

Yabo
Teyzemin kızını seviyorum ve evlenmek istiyoruz ama annem süt içirmis evlenmemiz için bir yol var mı lütfen yardımcı olun


ACİLSERVİS
Sorun çok detaylı değil. Annen emzirmişse o senin kız kardeşindir. Kız kardeşinle evlenemezsin.


süt kardeşler evlenebilir mi, sut kardesler evlenebilirmi

Bu kategoride yer alan 40 günlük cenini kürtajla aldırmanın hükmü nedir. Bu günahtan kurtulmak için ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt kardeşler evlenebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.