Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
sizden9
Abone

Efendimiz’in soyu türklere de dayanıyor mu?

Efendimiz’in soyu türklere de dayanıyor mu?

takva sahibi
Efenizim(sav)’in soyu türklere dayanıyor mu?Sorum saçma gelebilir ama geçenlerde bir arkadaş her ne kadar araplara dayanıyor dediysem de hayır türklerede dayanıyor dedi.Bu doğru mudur?


Cevap: Efendimiz’in soyu türklere de dayanıyor mu?

mrtcvk
Arkadaşım sana öncelikle net bir cevap veremicem.Ama kısa olarak tam bilgilendirme olmasada şu küçük bilgileri vereyim.Efendimiz(sav) türklere ayit bir çok hadisi bulunmaktadırYani türkler hakkında oldukça bilgiye sahip

Aradım bunu bulabildim

oyların ülkeler üzerindeki yayılış sürecini istatistiki verilerle mercek altına alan İrlanda’daki Dublin City Üniversitesi’nin araştırmasına göre Arap Yarımadası, Kuzey Afrika ve Avrupa ülkelerinde yaşayan milyonlarca kişi Hz Muhammed’in torunu

Okudunuz mu?  Babaya küfür etmek ?

İrlanda’nın en saygın eğitim kurumlarından Dublin City Üniversitesi, insanların kökenlerini ortaya çıkarmaya yönelik çarpıcı bir araştırmaya imza attı Dünyanın nüfus artış hızı ve soyların ülkeler üzerindeki yayılışının istatistiki veriler kullanılarak mercek altına alındığı araştırmaya göre, birkaç asır önce dünya üzerinde yaşayan ve çocuk sahibi olan herkesin şu an milyonlarca torunu bulunuyor Bir başka deyişle günümüzde yaşayan insanların çoğunluğu kral, padişah veya sultan kanı taşıyor

Soy ağacı çıkarıldıProfesör Gary Murphy tarafından yapılan araştırmanın, gündeme bomba gibi düşen sonuçlarına göre Arap Yarımadası’nda, Kuzey Afrika’da ve Avrupa ülkelerinde yaşayan milyonlarca kişi peygamberimiz Hz Muhammed’in soyundan geliyor Genetik uzmanı olan Profesör Murphy, geliştirdiği modelle bilgisayar üzerinde 670 yılında hayata veda eden Hz Muhammed’in soyunun dünya üzerinde nasıl yayıldığının haritasını çıkardı Buna göre nesiller geçtikte Hz Muhammed ile kan bağı bulunan milyonlarca insanın yaşadığı coğrafya üç kıtayı aştı Örneğin, ünlü jön aktör Humphrey Bogart, ünlü Hollywood yıldızı Audrey Hepburn ve aktris Brooke Shields, Hz Muhammed’in kanını damarlarında taşıyor

Okudunuz mu?  Vücuttaki kir gusle engel mi

İmam torunu İspanya’ya gidinceİrlandalı bilimadanıma göre Hz Muhammed’in soyu ilk olarak kızı Fatma ve Hz Ali aracılığıyla Arap Yarımadası’nda yayıldı Peygamberin 9’uncu kuşaktan torunu olan ismail aracılığıyla ise soyu Avrupa’ya uzandı İspanya topraklarına giderek Sevilla Müftüsü olan Hz ismail’in oğlu, burada bir hanedanlık kurdu Endülüs Enıevileri’nin sürdürdüğü hanedanlık, bölgeyi Avrupa’nın kültür merkezi haline getirdi Hanedanlığın son emirinin kızı olan Zaida ise Hıristiyanlığa geçerek Isabel adını aldı Hz Muhammed’in kanını taşıyan Isabel, Kral 6’ncı Alfonso ile evlendi Böylece Hz Muhammed’in soyu Hıristiyan kökenli hanedanlara da taşınmış oldu

Okudunuz mu?  Cünüpken tırnak ve saç kesmek caiz mi?

Isabel’in 5’inci kuşaktan torunu olan Prenses Maria’nın Kral Zalim Peter ile yaptığı evlilik sonucu ise Hz Muhammed’in soyu ingiltere’ye uzandı Prenses Maria’nın torunlarının aracılığıyla Hapsburg ve Bourbon hanedanlıklarına, bir başka deyişle tüm Avrupa’ya yayıldı Hz Muhammed’in soy ağacıyla bağlantılı olanların arasında İtalyan düşünür Niccolo Machiavelli, Amerika kıtasını keşfeden Cristopher Colombus ve evrim teorisini geliştiren bilimadamı Charles Darwin gibi Avrupa kültürünü şekillendiren önemli isimler yer alıyor Hz Muhammed’in günümüze 43 nesil gelindiğinde ise karşımıza İtalyan Prenses Maria Torlonia çıkıyor Prenses Maria’nın torununun torunu ise ünlü aktris Brooke Shields

Okudunuz mu?  Sabah mümin akşam kafir akşam mümin sabah kafir oluyorum

Yanıt: Efendimiz’in soyu türklere de dayanıyor mu?

takva sahibi
Ben bu şekilde sormamıştım.Efendimiz’den sonra gelenlerin soyu değil,Efendimiz’in kendi soyu (kendisinden önce gelenler) türklere dayanıyor muydu?Sormak istediğim bu.


Soru: Efendimiz’in soyu türklere de dayanıyor mu?

takva sahibi
arkadaşlar yok mu sorumu cevaplicak biri

Okudunuz mu?  4 Büyük hak Mezheplerin üzerine Hadis veya Kuran ayet var mıdır?

acizane
Hz. Muhammedin soyu peygamber soyu. Peygamberlerden Türk olan varmı? türklerin ortaya çıkışını Hz.Nuh’un bir çocuğunun soyu olduğu söyleniyor. Ki zaten o zamanda asya ve arabistan arasında bir bağlantı olmadığına göre ve Türkler o tarihlerde asyada bulunmakta ve daha öncesinde de. Türklerle ilgili hadisler uydurmadır yani benim karşma çıkanların hepsi uydurmaydı ve onlardan başkada hadis görmedim. O(s.a.v)nun Türklerle ilgili en güzel hadis İstanbuldur ki orada bile ırklardan bahsedilmiyor. Ve Irkçılık/Milliyetçilik islamla alakası yoktur.

Okudunuz mu?  İhtilam olmamak için yapılması gereken nedir?

Yanlış bilgim varsa İnşAlllah bizde sizlerle doğrusunu öğreniriz.


Ebu Müslim
Peygamberimiz arap değildir.Kureyş kabilesi arabı müstarebe dir.Yani araplaşmış arap.
Hz.Peygamber Hz.İbrahimin soyundan gelmektedir.Hz.İbrahime sadece Türkler değil her millet sahip çıkmaktadır.
Kafkasyalılar,Türkler, İranlılar,Kürtler….
Tabiiki hepside karanlığa kurşun atıyorlar.
Ben de Hz.İbrahimin dolayısı ile Hz.Muhammedin Kafkas kökenli olduğuna inanıyorum.

Hz.İbrahim gibi Hz.Muhammed gibi insanlığın iftyiharı olan kişilere herkes elinden geldiğince sahip çıkar,bu doğaldır.Fazla takılmamak lazım.
Onlar insanlığa ait değerledir.


alper_61
kardeşlerim

verilen her cevap doğrudur.

bizler hz. Adem in çocuklarıyız.peygamber efendimizde hz.adem in çocuğudur.dolaysıyle türkler-araplar-kürtler-iranlılar – yahudiler bir ademin çocuklarıdır.peygamber efendimiz de soy olarak her millettendir.

Okudunuz mu?  Minibüste şöföre para vermemek

ama yanlız müslümanlar kardeştir.

sadece kardeş olmaya çalışalım.bizi kardeş sadece şeriat düzeni-rejimi-sistemi yapar.

kapitalizm bizi kardeş olmaktan çıkarır düşman yapar ve de yapmaya devam eder.

Allah c.c yardımcımız olsun.


ugurlu
Efendimizin soyu türklere dayanmadı diyelim.Ne yapacağız. Onu kabul etmeyeceğizmi
Arap diye kaldırıp atacağızmı. En güzel kardeşlik islam kardeşliğidir. Bunu bir nimet bilp islam kardeşliğini tesis etmeye çalışalım.


ugurlu
Yahudilerde Hz. İbrahimden gelmektedirler. Hz. ishakdan. arap ve diğer kabileler ondan sonra ayrılmış herkes kendi coğrafyasına çekilmiştir.Hz.ismailden araplar Hz. ishakdan beni israil türemiştir. müstağrebe daha sonra ki bir meseledir.sonradan arap olma işidir müstağrebelik.dolayısıyla efendimiz.sav.ta başlangıcından itibaren arap bir kabileden gelmektedir.

Okudunuz mu?  Necaset Sıçraması

abdullah biri
Efendimiz (SAV) tabiki araptır. Yahudilerin inkar sebeblerinden biride arap olmasıdır.
ve de kusura bakmayın da bu kadarda saçmalamak yakışmıyor. o kadar ilmihal ve güzel ahlak konuları varken bunlarla uğraşmanın anlamı yok.

selam ve dua ile


OGOG
Şovenist düşüncelerin ürünü. Soyu’nun ne olduğu sonuçta neyi değiştirir, akademik çalışmalardan başka ?


Kayıtsız Üye
Şimdi ben şöyle bir şey demek istiyorum sizlere kuranı kerim de de bildirildiği üzere ibrahim aleyhisselamın babasının adı azer dir bu şüphesizdir ve hazar denizi kıyısından gelerek urfaya yerleştiği bilinmektedir hal böyle iken varın gerisini siz düşünün aslında söylenecek çok söz var ama ben şimdilik sadece bu kadarını söylüyorum

Okudunuz mu?  Ticaret, esnaflık ve alış veriş ile ilgili hadisi şerif , ayet lazım

umutlucan
hz peygamber araptır boşu boşuna araştırma yapıp kafanızı karıştırmayın


Kayıtsız Üye
Ben duymuştum ve Gordum de Turkiyede peygamber Efendımızın soyundan gelen kişiler var


Şii
Bazı bilgisizler Hazreti Muhammed(s.a.a) Türk’tür diyerek haşa Rasulullah’ın hangi milletten belli olmadığı gibi bir fitne yaratmışlar. Demek ki faşizanlık iyice hasta etmiş bunları.
Hazreti Muhammed(s.a.a):

"Üç hasletten dolayı Arabi seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur’ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır."

Okudunuz mu?  Şartlı Boşamaya girer mi?

Kayıtsız Üye
Ey güzel kardeşim neden bu cevabı orda burda ararsın aç kur an i kerim de yazıyor oku mealini HAŞA EN DOĞRU OLAN O DUR


hz Muhammedin soyundan yaşayan varmı, peygamber efendimizin soyundan yaşayan varmı, türklerin soyu nereye dayanıyor

Bu kategoride yer alan Esma-ül Hüsna nasıl ezberlenir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Efendimiz’in soyu türklere de dayanıyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.