Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:27
sizden8
Abone

Ahir Zamanda Genç Olmak

Ahir Zamanda Genç Olmak

emre002
selamün aleyküm öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. 17 yaşındayım namazlara başladım okuldan gelince ikindi,akşam,yatsıyı camide kılıp eve geliyorum ve aklıma çok sorular takılıyor. lisede 2. sınıfım okulu saçma buluyorum nedeni ise sadece ibadet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Allah bizi çok güzel şekilde yaratmış ve irade vermiş ama insanların çoğusu bunun farkında değil neden vakitimizi ashabı ikramı öğrenmeye kuranı ezberlemeye resulullahın ümmetini hak edecek şekilde davranmadığımızı çok düşünüyorum ve çok üzülüp ağlıyorum. Anneme okulu bırakmak hafızlığa gitmek istediğimi söyledim onun ise tek umrunda olan şey büyüyünce ne olacağım. okul yüzünden cuma namazlarını kılamıyorum ve okul ortamı çok pis %98i islama uygun davranmıyor ve bu beni rahatsız ediyor. İnternetten çok dini şeyler izliyorim ve accayip şekilde etkileniyorum. Peygamberimiz (s.a.v) aklıma geliyor ağlıyorum o şuan yok ve derdini sorularını ona soramıyorsun onun nasıl yaşadığını tam anlamıyla görüp o şekilde davranamıyorsun. çok günahkar birisi olduğumu düşünüyorum sürekli tövbe edip bozuyorum ama Allah kendini bana unutturmuyor tekrar tövbe ediyorum inşAllah bu son tövbem olacak. Ramazan ayı gelicek ve biz okulda olucaz mukabelelere katılamicaz bu tür şeyleri birilerine sorduğumda senin mazaretin var evdede okuyabilirsin yada evdede namaz kılabilirsin diyorlar. cuma namazının farz olduğunu ve camiye gitmemenin günah olduğunu biliyorum bu yüzden özen göstermeye çalışıyorum. Ahir zamandayız insanlar beni anlamıyor derdimi benden daha iyi bilen sadece Allah var. Dinimi tam anlamıyla bilmiyorum ve 4 aydır namazda aynı zamlı sureleri okuyorum çok gerideyim. Hiç arkadaşımda yok kimseyle konuşmam yada zor durumdada olsam kimseden yardım istemem yere bakarak yürürüm kızlarla uğraşmam selam verseler bile bakmadan geçerim. İnsanlar garip davrandığımı ve salak olduğumu düşünüyorlar aslında çok zekiyim ama böyle davranmam gerektiğini düşünüyorum. Ne yapmam lazım ? ashabı ikramdakilerle yarışır şekilde olmak istiyorum. onlardan çok geride kaldğımı düşünüyorum çok üzülüyorum bu konuda okuluda bırakmama izin vermiyorlar ve anne hakkının ağır olduğunuda biliyorum ve anlatamadığım çok şey var nasıl iyi bir genç müslüman olabilirim ?

Okudunuz mu?  Namahreme dokunmak abdesti bozar mı ?

Yorum: Ahir Zamanda Genç Olmak

Şem’a
Okuldaki uygunsuz davranışlardan rahatsız olman normal dır ama okul okuyup bu işlerin düzelmesi için çalışman en doğru yoldur.
Okulu bırakmak akıllı bir iş değildir


Yorum: Ahir Zamanda Genç Olmak

met1995
Kardeşim senin Başini opuyorum ki Sana helal olsun diyorum.Aklin başina gelmiş Allah seni doğru yola eriştirsin.Şunu unutma fitne dönemindeyiz.Herkesin gevşek davrandığı toplumda yaşıyoruz.Dinimiz ne zam ne indirim yapar nede gevseklik gosterir der.Islam dinimizi onlardan satin aldik ve sımsıki sarilmak zorundayiz.Şunu unutma Kurani kerim Boş boşuna indirilmedi ve Allah boşuna emir vermedi.Insanin kilavuzu kurani kerim Allahin emri ve peygamberimizin sünnetidir.Kardesim bol bol kuran oku.seni displin ederki artik çevreyle uyum saglama konusunda sana mesafeli olmayi öğretir.Sor bakalim kendine okul ortaminda peygamberimizn sünnetine uyuyor mu…?Bu yuzden şeytan hummali çaliştiği için çok dikkatli olmak zorundayiz?Allaha siğinmaliyiz. Birde sureleri ezberle ki.namazda bol bol okuyabilirsin.cok zevk olur.Birde Risalenur Oku ki Içinde bal var bittikçe bitmez.dert isyan şeytana mahsus.Oyuzden sabir tevekkul içinde rahatini sirat koprusune verki.Huzur bulasin.
Tek basina geldin tek basina gidecen.kendini sorguya cek ki.tefekkür et.birde Allahin mucizeleri mutlaka ogren imanini pekistirir.Allaha emanet Ol.

Bu kategoride yer alan Vesvese ve mesuliyet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahir Zamanda Genç Olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.