Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:36
missa05
Abone

Kız çocukları için namaza başlama yaşı

Kız çocukları için namaza başlama yaşı

Kayıtsız Üye
7 yaşında bir kızım var. Ona ibadetleri ve dini bilgileri annesi olarak eksiksiz olarak öğretmek istiyorum. namaza başlama yaşı 7 midir. Bu yaştaki bir çocuk namazı 5 vakit namazı eksiksiz öğrenebilirmi. ona namaz kılmayı öğretirken nasıl başlamalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Reçelin küflenmemesi ne yapılmalıdır ve küflenen reçel nasıl değerlendirilmeli?

Cevap: kız çocukları için namaza başlama yaşı

Hoca
Kız çocukları için namaza başlama yaşı

7 yaş; okul ve namaz başlıyor…

"Ailene namazı emret ve kendinde ona sabırla devam et.Senden rızık istemiyoruz.Sanada biz rızık veriyoruz.Güzel sonuç Allah’a karşı gelmeden sakınanlarındır." TAHA S. 132
"Çocuklarınız yedi yaşına ulaşınca,onlara namazı emrediniz. Ebu Davut
Bugün ülkemizde ,çocuklarımızı yedi yaşına gelince okula gönderiyoruz.Göndermezsek suçlanıyoruz.Peygamberimizde asırlar önce 7 yaşında namazı emretmiş çocuklara.
Çocuğumuzun okul eğitimine öyle çok özen gösteriyoruzki,7 yaşına bile gelmeden hazırlık okullarına,anaokullarına,kreşlere vs veriyoruz.Okul yaşına gelmeden kitaplar,kalemler alıyoruz.Ama bu özeni namaz eğitimindede gösteriyormuyuz?7 yaşına gelmeden seccade,tesbih,başörtüsü ile tanıştırıyormuyuz?
Çocuğumuz konuşmaya başladığı zaman,ona kadar sayması bile çok hoşumuza gidiyor. Ama kısa dualardan kaç tanesini öğreniyor?Okul öncesi eğitimin çocuklar için çok önemli olduğu belirtiliyor ve 7 yaş çok geç deniliyor,namaza gelince ise daha erken daha küçük deniliyor.
"Ağaç yaşken eğilir"atasözü okul eğitimi için geçerli iken namaz eğitimi için geçerli değilmi?

"Ey inananlar,kendinizi ve çoluk çocuğunuzu yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun" buyuruyor cenabı hakk.
Cehennem ateşine karşı en büyük kalkan namaz.Dünyevi ateşlerden çocuğunu korumak için çaba sarfeden,hatta bu uğurda ömrünü harcayan anne baba,cehennem ateşinden korumak için hiçbir çaba sarfetmezse hem kendi ömrünü hem çocuğunun ömrünü zayi etmiş olur.


Cevap: kız çocukları için namaza başlama yaşı

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz çocuklarımıza namazı alıştırmanın yaşı 7-10 yaş arası olması lazımdır. çocuklarımızı namaza alıştırmak ve namazı sevdirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarfetmek zorundayız…


Cevap: kız çocukları için namaza başlama yaşı

Kayıtsız Üye
kız çocukarında regl olduuktan sonra namaz farz duruma gecer

Okudunuz mu?  Muhakkak ki sizin için en çok korktuğum şey küçük şirk yani riyadır (Tirmizi, Hudut, 24)

namaza başlama yaşı, kizlarin namaza baslama yasi, çocukların namaza başlama yaşı

Bu kategoride yer alan Kitap okumanın faydaları ile ilgili afiş başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız çocukları için namaza başlama yaşı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.