Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğrumudur.

Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğrumudur.

Ümmü Süleym
Bir sohbette Kızının çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunun çocukları senin çocuklarındır…şeklinde bir ifade söylendi bu doğrumudur.


Cevap: Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğru

99/1
Kaynagi neymis bunun. Hic sahih bir ifade gibi gelmedi bana..

Okudunuz mu?  Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

Cevap: Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğru

Ümmü Süleym
nette Medrese dersleri diye site de de var şu an bu konu odada gördüm var hoca söylüyor girersen siteye en alta in orda görürsün.


Cevap: Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğru

99/1
Bu hocanın kim olduğunu bilmiyorum. Diyor ki: Kızınızın çocukları sizin çocuklarınız değildir, çünkü sizin neslinizden değil, sizin soyadınızı taşımıyor. Oğlunuzun çocukları sizin neslinizdendir, sizin soyadınızı taşır ve sizin coçuklarınızdır.
Değişik bir düşünce şekli. Ama herkes bilir ki hem oğulun çocukları hem de kızın çocukları torundur. Hoca neden böyle demiş neden böyle düşünmüş bilmiyorum. Peygamberin asm nesli kızından devam etmiştir. Yani kızın çocukları da sizin neslinizden olabiliyormuş. Bilgisi olan abiler daha çok açıklayabilirse sevinirim
Allah utandırmasın selametle…

Okudunuz mu?  Oruçluyken isteyerek meni getirmek ilişkiye girmeden meni gelmesi

Ümmü Süleym
İnşAllah acıklayan biri çıkar benm de sen gibi düşünüyordum kafam karıştı.

Ablası deyeceğim müsaden olursa sen öğrencisin herhalde ben ablanım 🙂 birde aynı sitede boşanan bayanların nafaka almasıyla ilgili konu var onu da bir bakarmısın oda bnm kafamı karıştırdı Allah’a Emanet.

Okudunuz mu?  Abdest alırken burundan çıkan kanlı sümük abdesti bozar mı?

99/1
ABLA 🙂 Dinen bir erkek ile bir kadın boşanınca, iddet süresi bitinceye kadar erkek kadına nafaka ödemeye devam eder. Ancak büluğa ermemiş kız veya erkek çocuk varsa onların nafakası verilmeye devam edilir. Bu bilginin kaynağı dinimizislam bu arada.
Hukuken bir erkek ile kadın boşanınca mallarında %50 ortaklık olduğundan o şekilde bölüşülür. Erkeğin yapması gereken ise hakimin takdir ettiği nafakayı ödemektir.
Allah utandırmasın selametle!

Okudunuz mu?  Rüyada karabasan gelmesi

Ümmü Süleym
Hakim kanat ettiği paranın yani nafakanın caiz olmadığı yani bayana haram olduğu almaması söylenmişte ondan sordum bende içinde yaşadığımız devletin kurallarına uymalıyız diye biliyodum Teşekkürler ablası .


Kayıtsız Üye
cevapla kısmının sonu doğru ile bitmiş.sanki cevap doğru yani kız çocuklarından insanın zürriyeti devam etmez gibi anlaşılıyor. bunun düzeltilmesi gerekir.yetkililere duyurulur.

Okudunuz mu?  Misafirlikte namaz

ixa
Normalde soy erkeklerden devam eder,Peygamberimizin durumu istisnadır,soyun devamı için kastetmiş olabilir söyleyen hoca…


Kayıtsız Üye
"Allah utandırmasın" ne zevzekçe bir laf arkadaş. Utanılacak bir şey yapma sen de, adam ol adam gibi iş yap. Ama sen utanılacak bir iş yaptıktan sonra utanmana Allah mı engel olacak. Allah utanmazın yanında mı olacak. Bir lafı duyuyorsunuz; içinde "Allah" var mal bulmuş magribi gibi, papağan gibi tekrarlayıp duruyorsunuz!

Bu kategoride yer alan Kul Hakkını bulamıyorsan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğrumudur. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.