Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Şeytanın fiziki tarifi

Şeytanın fiziki tarifi

Kayıtsız Üye
Şeytanın fiziki tarifi nasıldır tarif eder misiniz peygamber efendimiz sav.şeytanı nasıl tarif etmiştir


Yorum: Şeytanın fiziki tarifi

Omer Faruk
Şeytan Kur’an ve Rasulullah’ın dilinde "fiziken" tarif edilmemiştir. Tam tersine amellerine ve yönlendirmelerine dikkat çekilmiştir. Dolayısıyla Hz. Peygamberin bazı tasvirleri varsa da bu O’nun çirkin amellerine dikkat çekmek için yaptığı tasvirlerdir. Buna pedogoji dilinde somuttan soyuta ilkesi denir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin çocuklara verdiği önemle ilgili anıları

Medyada yer alan şeytana ait şekiller veya formların Kur’an ile ilişkisi yoktur. Ancak çizgi film ya da herhangi bir film, tiyatro gibi eserde şeytana bir şekil öngörülmesinin herhangi bir mahzuru yoktur. Sonuçta bu da soyut olanı somut olanla anlatmaktır.


şeytanın fiziki tarifi, şeytanın tarifi, şeytanın fiziksel özellikleri

Bu kategoride yer alan Alevi Sünni Nikahı Nasıl Olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın fiziki tarifi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.