Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında)

Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında)

Kayıtsız Üye
ahlakı güzel nişanlı nasıl olmalı? düşüncelerinizi paylaşır mısınız


Yorum: Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında)

Omer Faruk
İslam’da nişanlılık dönemi olmamakla beraber, örf’ten gelen bir anlayışla evliliğe ön sözleşmesi anlamında bir adım atılıyor. Bu örf kanunlarda yer alarak buna ait hukuki düzenlemeler yapılmıştır. Bu durum İslam’a aykırı olmamakla beraber "tam nikah" sayılmadığı için "nişanlımız" hala bir yabancı erkek/kadın gibidir.

Okudunuz mu?  Cuma hutbe metni

Müslüman bir birey kendisine nikahı düşen birisi ile nasıl muamele yapması gerekiyorsa nişanlısı ile o şekilde muamele yapmalıdır. Konuşması tesettür çerçevesinde, görüşmesi esnasında mutlaka ya kalabalık ortamda ya da aile bireylerinden en az bir tanesinin eşliğinde görüşmelidir. Telefon, sosyal medya araçlarıyla haram konuşma ve resim içermemek şartıyla iletişim kurulabilir, birbirlerini daha derin tanımaya çalışabilirler.

Okudunuz mu?  Ölmüş birinin resmine bakmak ona zarar verir mi

Neden bu kadar dikkatli olmalıyız çünkü her nişanlılık evlilikle sonuçlanmayabilir. Bu da hem masumiyetiniz hem de töhmet altında kalmamanız için önemlidir.

Niyeti evlenmek olanlara Allah yardımını ve bereketini esirgemez. Selametle…


nisanlilar ne konusurlar, nisanli kisilerin konusma uslubu nasıl olmali

Bu kategoride yer alan Şeytanın fiziki tarifi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlılar arasındaki mesafe nasıl olmalı? (görüşme konuşma anlamında) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.