Anasayfa
26 Haziran 2023, 15:09
missa91
Abone

Müminler Kardeştir Ile Ilgili Bir Kompozisyon örneği

Müminler Kardeştir Ile Ilgili Bir Kompozisyon örneği

MÜMİNE
S.a Müminler Kardeştir Ile Ilgili Bir Kompozisyon örneği Yayınlarsanız Benim Için Iyi Olacak şimdiden Allah Razı Olsun


Cevap: Müminler Kardeştir Ile Ilgili Bir Kompozisyon örneği

islamdostu
Müminler Kardeştir Ile Ilgili Bir Kompozisyon örneği

Okudunuz mu?  Yahudilerin yaşlılarının domuz, gençlerinin maymuna dönüşmesi temsili midir yoksa filiyatta gerçek midir ?

MÜMİNLER KARDEŞTİR.

Dinimiz İslam, inananlar arasındaki birlikteliğe büyük önem vermiş ve müminleri kardeş ilan etmiştir. Kardeş demek; en yakın dost, en samimi arkadaş ve en fedakâr yoldaş demektir. Yüce Allah konu ile ilgili olarak bir ayet-i kerimede: Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki esirgenesiniz.(1) buyurarak bütün müminlerin kardeş olduğunu bildirmektedir. İslam Müslümanlar arasındaki bağın güçlü olmasına önem vermiş ve gerçek kardeşliğin nesep değil, iman kardeşliğiyle meydana geldiğini vurgulamıştır.
Peygamberimiz (sav) de; Müminler bir duvarın birbirlerini destekleyen tuğlaları gibidir. buyurarak müminlerin ayrılmaz bir bütünün parçaları olduğunu dile getirmişlerdir.

Okudunuz mu?  Hac mülakatı ile ilgili çıkmış sorular

Dinimiz, müminler arasındaki tefrika ve düşmanlığı hoş görmemiş, düşmanlık yaratacak fiillerden kaçınmayı emretmiştir. Bu yüzden Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de; Kötülüğü en güzel tarzda uzaklaştırmaya bak. Bir de bakarsın ki seninle arasında düşmanlık olan kişi, candan, sıcak bir dost oluvermiştir. (2) başka bir ayet-i kerimede ise; O muttakiler ki kızdıklarında öfkelerini tutarlar. İnsanların kusurlarını affederler. Allah (c.c) da böyle davrananları sever (3) buyurarak öfke anında kardeşliği zedeleyecek ve fitneye sebep olabilecek hal ve hareketlerden uzak durulmasını tavsiye etmekte; Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin (4) ayeti ile de aralarında düşmanlık veya küslük olan Müslümanların aralarının düzeltilmesi emredilmektedir.

Okudunuz mu?  Allaha verilen sözü bozmak keffaret gerekir mi?

Peygamber efendimiz (sav) de; Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. O’na zulmetmez, onun ırzı, malı ve canı haramdır. Bir Müslüman’ın din kardeşine üç günden fazla sırtını dönüp küsmesi helal olmaz. Her kim Müslüman kardeşiyle 3 günden fazla dargın durup dünyadan göçerse cehenneme gider. (5) buyurarak Müslüman’ın Müslüman kardeşine karşı hukukunu en güzel şekilde ortaya koymuştur.

Okudunuz mu?  İmam nikahı kaç kere kıyılır

Bir Hadis-i Şerifte ise Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuşlardır; pazartesi-Perşembe günü Haftalık Ameller Allah’a arz edilir. Din kardeşiyle arasında düşmanlık olan dışında, Allah’a şirk koşmayan her mümin bağışlanır. Cenab-ı Hak Meleklere Şu iki hasımın bağışlanmasını onlar birbirleriyle barışıncaya kadar tehir edin buyurur. (6) Bu hadisten, mümin kardeşler arasındaki küslük ve dargınlık devam ettiği müddetçe günahlarının bağışlanmayacağı anlaşılmaktadır.

Okudunuz mu?  Yüzdeki oluşan lekeler için ne yapılabilir okunacak dua varmıdır?

Hz. Peygamber’in bir Hadis-i Şerifleri ile bitiriyorum;
Sizden biriniz kendisi için sevip istediği şeyi mümin kardeşi için de sevip istemedikçe iman etmiş (kamil mümin) olamaz."(7)

Haşim KESKİN
İlçe Müftüsü-Yüksekova/HAKKARİ


müminler kardeştir, mümin müminin kardeşidir kompozisyon, Bütün Müslümanlar kardeştir konulu kompozisyon

Bu kategoride yer alan Lohusalık nedir ? Lohusa olan kadın hangi ibadetleri yapamaz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müminler Kardeştir Ile Ilgili Bir Kompozisyon örneği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.