Kayıtsız Üye
Tarsus çöreği tarifi
hasene
1 kg.un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şumum
1 tatlı kaşığı maya (kuru ya da yaşmaya)
Yağ hariç tüm malzeme ile hamur yapılır. Yağ konur tekrar yoğrulur. Bol yağ ve şumum konularak şekil verilir tepsiye aralıklı dizilir ılık ortamda 15 daika (mayası gelene kadar) bekletilir. 175 C derecedeki fırında pişirilir. Soğuk veya sıcak olarak çayla servis yapılır.
Tarsus’a ait bir çörek çeşididir.</SPAN></SPAN>
bu corek olabilirmi?
esin-ti
< şumum >
bu ne yaa??:):)
sultans
şumum nedir, ne değildir öğrenmek lazım..
meçhul_100
Şumum ya da işmum; içerisinde anason, safran gibi baharatların olduğu 5 ayrı baharattan oluşan ve Tarsus’taki aktarların hazırladığı bir karışımdır.
Şumum: Safran,havlıcan, zencefil vs. bir çok baharatın karışımına verilen isimdir. Ayrıca işmum da denir. Tarsus’taki baharatçılarda bulabilirsiniz. Karışımın oranları önemlidir. Hoş kokulu bir baharattır.
Şumum çöreğine KOKULU ÇÖREK de denilmektedir.
paylaşım için saol kardeş..
tarsus çöreği, tarsus çöreği tarifi, tarsus çöreği nasıl yapılır
Tarsus çöreği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.