Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Evlilik Allah insanın evleneceği kişiyi karşısına çıkarır mı

Evlilik Allah insanın evleneceği kişiyi karşısına çıkarır mı

Kayıtsız Üye
selamın alleyküm Allah insanın evleneceği kişiyi karşısına çıkarır mı insanın ağzı dili bağlanır nasip olsa diyorlar doğru mu cevap Allah razı olsun


Yorum: Evlilik Allah insanın evleneceği kişiyi karşısına çıkarır mı

Omer Faruk
< selamın alleyküm Allah insanın evleneceği kişiyi karşısına çıkarır mı insanın ağzı dili bağlanır nasip olsa diyorlar doğru mu cevap Allah razı olsun >
Yok öyle bir şey kardeşim. Allah "kim zerre miktar hayır yaparsa karşılığını görür diyor, kim zerre miktar şer yaparsa karşılğını görür" diyor. Ayrıca bunu bize tebliğ eden Rasulullah; Kadın/erkek ile dört özelliğinden dolayı evlenilir diyor: Güzelliği/yakışıklılığı, asaleti, malı ve dindarlığı. Siz dindar olanı tercih edin diyor.

Okudunuz mu?  Fitre ve zekat arasındaki farklar nelerdir?

Siz bu ayete ve Rasulullah’ın söylediğine göre hareket etmeyecek sonra da evliliğiniz kötüye gidince "kadermiş deyip suçu Allah’a atmış olacaksınız" ki bu Allah’a iftira olur.

Ağzın dilin tutulmasına gelince biz buna"aşkın gözü kördür" sendromu diyoruz. Allah’a iman ile başka şeye iman (aşk) karşılaştığında Allah’a iman öne çıkmıyorsa işte o zaman kaybedersiniz. Sevdiğiniz gencin aslında kötü alışkanlıkları olduğunu anlıyorsunuz ama o kadar aşıksınız ki nasıl olsa evlenince düzelir diye düşünüyorsunuz, ya da sevdiğiniz gencin beşvakit namaz kıldığını görüp yeterli zannediyorsunuz oysa namaz kılmak dindar olmanın tek ölçüsü değildir, kişinin etrafında vefalı, sözünde duran, çalışkan, saygılı olması da dindar olmasının diğer ölçüleridir. Bütün bunlara dikkat ettiğinizde mutlu bir evliliğiniz olur.

Okudunuz mu?  Cennet ve Cehennem İle İlgili Sorular

Tabii bu evliliklerde hiç sorun olmaz mı? Eksik olan insanların birlikteliği de eksik olur. Hepimiz hatalıyız mutlaka arızalar çıkar. Ancak kimisinde boşanmayla sonuçlanır kimisinden ise çözümle sonuçlanır.


Allah evleneceğimiz kişiyi karşımıza nasıl çıkar, Allah birini karşına çıkarıyorsa, evleneceğim kişi karşıma ne zaman çıkar

Bu kategoride yer alan Başbakanlık bursu kırıterlerinde üzerime kayıtlı araba bursun çıkmasına engel olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik Allah insanın evleneceği kişiyi karşısına çıkarır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.