Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:46
sizden02
Abone

Bir insanın evleneceği gün kadermidir?

Bir insanın evleneceği gün kadermidir?

nur1986
bir arkadaşım insanın doğduğu evlendiği öldüğü gün kaderinde yazılıdır dedi evlenceğimiz kişiyi biz seceriz ama o gün kaderimizde yazılıdır yani nasıl şu tartihte şu saatte öleceğimiz yazılıysa evlenceğimiz günde doğduğumuz ve öleceğimiz gün gibi yazılıdır bunu asla değiştiremeyiz misal…bu doğrumudur?

Okudunuz mu?  Pazartesi ve Perşembe günleri kaza orucu tutmak

Cevap: bir insanın evleneceği gün kadermidir?

ordeall
valla nur kardeşim bende bu soruyu sormayı düşünüyordum nede olsa dert ortagı olduk artık:)


Cevap: bir insanın evleneceği gün kadermidir?

nur1986
🙂 evet …inşAllah cvp alırız sorumuza


Cevap: bir insanın evleneceği gün kadermidir?

Guray
kaderde her şey yazılıdır bazılarını biz seçeriz ( inanmak , inanmamak ) bazılarını seçemeyiz (doğum,ölüm) atacağımız adıma kadar her şey kaderimizde yazılıdır

Okudunuz mu?  Borç Parayı Yalan İle Geri İstemek

nur1986
cvbın için çok teşekkürler Allah razı olsun …ama benim sorum ogünde kaderimizde yazılımıdır yani doğumu ölümü değiştiremeyeceğimiz gibi…bir yerde okumuştum bir insan dünyada evlilik yapamıyorsa kısmeti ahirettedir diye doğrumudur?


Guray
Evet kardeşim kaderde herşey vaktiyle yazılıdır bunların meydana gelmesinede kaza denir

Okudunuz mu?  Arabada kıtmir ve 7 uyuyanlar kağıdı buldum

Bu dünyada bir biriyle evlenemeyen kişiler ahirette evlenebileceklerdir.

Dünyada bekar olarak imanlı bir şekilde vefat etmiş bir kadın Cennete girdiğinde, Cenab-ı Hak orada onu mü’min bir erkekle nikahlar. Çünkü, Cennetin zevklerinden birisi de, yeme ve içmenin yanında nikahtır. Kadın da bu nimetten istifade etmelidir. Bilindiği gibi, Cennetteki her erkeğe iki dünya hanımı yanında derecesine göre huri ihsan edilecektir. Diğer taraftan, kadın bakire olarak vefat ettiği gibi, erkeğin de bekar olarak öldüğü vakıadır. Cenab-ı Hak bekar erkekleri de Cennette nikahlayacaktır.

Okudunuz mu?  Kredi kartıyla taksitli alışveriş yapmak faize girermi?

Ayrıca Cehennemlik erkeklerin Cennetlik olan hanımları, Cennet ehli mü’min erkeklere miras olarak kalır. Çeşitli hadislerde ifade edildiği gibi, mü’min erkekler kendi hanımlarından ayrı olarak bir de Cennetlik hanımlardan bu şekilde olanları nikahlayacaktır. (İbni Mace, Zühd: 39)

Kıskançlık olmayacak mı? Hayır, olmayacaktır. Çünkü Cennete girmeden önce her türlü kötü duygular insandan temizlenecek, hep güzel huylar kalacaktır. Bunun için de, ne dünya kadınları, ne de huriler birbirlerini kıskanmayacak ve çok iyi geçineceklerdir.

Okudunuz mu?  Güsul abdesti ve tırnaklar

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


nur1986
hmm teşekkürler çok güzel anlatmışın ben çok kıskanc biriyim galiba o duygumun gitmesine sevinirim tabi Allahım cennetine alırsa beni hayırlısı artık Allah dualarını kabul etsin kardeşim çok güzel anlattınız


Guray
Amin kardeşim hepimizin inşAllah

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

nur1986
amin inşAllah!!!


bekarlık kadermidir, evlenememek kadermi, evlenmek kadermi

Bu kategoride yer alan El ile mezi getirmek gusül gerektirir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insanın evleneceği gün kadermidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.