Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Küskünlükle ilgili ayet ve hadisler

Küskünlükle ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
selamlar hayırlı bayramlar Küskünlükle ilgili ayet ve hadisler paylaşır mısınız


Cevap: küskünlükle ilgili ayet ve hadisler

Muhasibi
Küskünlükle ilgili ayet ve hadisler

398 – Hz Ebu Eyyüb radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selâm verendir"
Buhari, Edeb 62, İsti’zân 9; Müslim, Birr 25, (2560); Muvatta, Hüsnü’l- Hulk 13, (2, 906, 907); Ebu Dâvud, Edeb 55, (4911); Tirmizi, Birr 21, (1933)

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin medine dönemi

3399 – Ebu Hüreyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: Bir mü’minin diğer bir mü’mine üç günden fazla küsmesi helâl olmaz Üzerinden üç gün geçince, ona kavuşup selâm versin Eğer o selama mukabele ederse ecirde her ikisi de ortaktır Mukabele etmezse günah onda kalmıştır”
Bir diğer rivâyette şöyle buyrulmuştur: Kim üç günden fazla küs kalır ve ölürse cehenneme girer”

Okudunuz mu?  Livata nedir?

Yorum: Küskünlükle ilgili ayet ve hadisler

arifselim
İslam dini inananlar arasında daima sevgiyi, saygıyı, barışı, birlik ve beraberliği emretmiştir. Öyle ki iki müslümanın 3 günden fazla küs durmasını haram kılmıştır.

Küskünlük ve barışmakla ilgili ayetler:

…Sulh dâimâ hayırlıdır… (en-Nisâ, 128)

…(Hakîkî) mü’minler iseniz Allah’tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlü’ne itaat edin!.. (el-Enfâl, 1)

Okudunuz mu?  Eski hatalarımı kocama anlatmadığım için huzursuzum

Eğer mü’minlerden iki gurup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet biri ötekine saldırırsa, Allâh’ın emrine dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın. Eğer dönerse artık aralarını adâletle düzeltin ve (her işte) adâletli davranın. Şüphesiz ki Allah, âdil davrananları sever. (el-Hucurât, 9)

Mü’minler kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını ıslâh edin! (el-Hucurât, 10)

Okudunuz mu?  Beladan kurtulmak için dua

küskünlükle ilgili ayet ve hadisler, küskünlükle ilgili hadisler, küskünlükle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Anlaşmalı olarak boşanan eşlerin dini nikahı düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küskünlükle ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.