Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
missa0
Abone

Livata nedir?

Livata nedir?

fiko0
livata nedir livatanın erkeğin erkeğe veya kadına arkadan yaklaşması olduğunu biliyorum ama bu yaklaşmadan kasıt nedir en ufak bir sürtüşme veya arada pantolon varken bu olay olursada livata mıdır? yoksa açıkça cinsel organların birleşimimidir?


Cevap: livata nedir?

Hoca
< livata nedir livatanın erkeğin erkeğe veya kadına arkadan yaklaşması olduğunu biliyorum ama bu yaklaşmadan kasıt nedir en ufak bir sürtüşme veya arada pantolon varken bu olay olursada livata mıdır? yoksa açıkça cinsel organların birleşimimidir? >
Sürtünmek de livatanın kardeşidir.
İslamda harama götüren bütün yollar haramdır.
< Erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunmaya Livata denir.

Okudunuz mu?  El yıkama takıntısı

Islâm dininde zina, fahişelik gibi bir hayasızlık örneğini teşkil eden livâta da, kesinlikle yasaklanmıştır. Livâtaya, oğlancılık veya homoseksüellik de denir. Livâta, insan şahsiyetine ve haysiyetine hiç bir şekilde yaraşmayan ahlâkî suçlardan biridir.

Hz. Lût (a.s), sapıklığın, ahlâksızlığın, edepsizliğin en adîsi olan livâtanın yaygın olduğu Sedum halkına peygamber olarak gönderilmiştir. Sedum halkı, daha önceki milletlerde görülmeyen bu ahlâksızlık suçunda çok ileri gitmişti. Iffet, namus ve hayânın unutulduğu bu toplumda Lût (a.s) gibiler, onların bu tür ahlâksızlıklarına engel olmak istemişler, ancak susturulmuş ve etkisiz hale getirilmişlerdi.

Okudunuz mu?  İstihareyi kişi kendi mi yapmalı yoksa başkasına mı yaptırmalı?

Sedum halkının ahlâksızlık ve edepsizliğini ifade eden ayette şöyle buyurulur: "Lut`u da hatırla. Hani o, kavmine şöyle demişti: Âlemlerde hiç kimsenin sizden önce yapmadığı bir hayasızlığı mı yapıyorsunuz?" (el-Ankebût, 29/28). Ancak diğer ayetlerde, bunların yaptığı kötülüklerin cezasız kalmadığı vurgulanarak, gökten gelen acı bir azab ile yerle bir edildikleri belirtilmiştir.

Okudunuz mu?  Dinden Çıkan Ne Yapmalı?

Livâtanın veya başka bir deyişle homoseksüelliğin Islâm hukukundaki cezası, bazı fakihlere göre zina cezasıdır. Öte yandan, hakimin, bu kötü durumdan insanları alıkoymak için toplumun yararına göre ceza verebileceği görüşünü savunanların yanında, livâta işini yapan ve yapılanın öldürülmesi gerektiği görüşünde olan Islâm fıkıhçıları da vardır. >


Livata ile ilgili

mehmet naim ağım
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

"Allah, Hakkı açıklamakdan haya etmez. Kadınlara arkalarından (cinsi sapıklıkla) yaklaşmayınız."

Okudunuz mu?  Gusülden sonra abdest alan bizden değildir Hadisi Şerifi doğru mudur ?

(Mişkat, s. 276)

"Bir adama veya kadına arkasından yaklaşan adama Allah (rahmet nazarı ile) bakmaz.

(Mişkat, s. 276).

"Kadına arka tarafından varan (yaklaşan) kimse mel’undur."

(et-Tac c. 2, s. 281).

Bir kadınla nikahlanmaktan doğan faydalanma, çocuk yetiştirme niyetine dönüktür. Bunu dinlemeyen kimse, Resul-i Ekrem’in lanetine hedef olur. Bu okla yaralanan mel’un, felah bulamaz. Lut kavmini yere geçiren livata, gayr-i müslim memleketlerde çok geniş boyutlara ulaşmıştır. Müslümanların yaşadığı muhitlerde de bu kötü halin gün geçtikçe yayılma istidadı göstermesi, tehlikeli olduğu kadar, düşündürücüdür.

Okudunuz mu?  Aldatılan kocanın hakkını helal Etmemesi

Nikahın temin edeceği yakınlık, her yerden yaklaşma olmayıp Allah’ın müsaade buyurduğu ve çocuğun olmasına vesile kılınan tek yerden olacaktır. Bir çiftçi, nasıl tohumunu sokağa ve çamura atmayıp nadas olmuş tarlaya serpmekte ise, evlilikten güdülen gaye evlat yetiştirmek olduğuna göre, kişinin hanımı ile olan beşeri münasebetleri bu cihede dönük kalmalıdır.

Bu benim nikahlı ailemdir, diyerek dilediği gibi hareket etmeye kimsenin hakkı yoktur. Böyle bir rezaleti işleyenin ahirette uğrayacağı azap çok fecidir.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna nasıl ezberlenir

Bu işi yapan karı-koca arasında nefret meydana gelir. insanda üzüntü ve keder olur. Bu insanlara karşı insanlarda da tiksinti olur. Yüzleri çirkin, kalpleri nursuzdur. Azıcık anlayışı olanlar bunları görür görmez tanırlar. Bu hareketlerin çoğalması belaların gelmesine sebep olur. Bugün insanlık alemini tehdit eden AİDS’den büyük bela olur mu?

Livatanın tarihi kaynağını oluşturan Lut (a.s.)’ın kavminde livatanın, erkeklerin kadınlara arka yoldan ilişkide bulunmakla başladığını Peygamber efendimiz (s.a.v.) şu hadisiyle bildirmektedir:

Okudunuz mu?  İslamda hoşgörü nedir?

"Lut toplumunda livata erkekler arasında başlamadan kırk yıl önce, kadınlara yönelik olarak başladı."

Peygamberimiz bir hadis-i şerifiyle de Allah’ın bu gibi kimselere lanet ettiğini buyurmaktadır.

"Kıyamet gününde Allah, yedi zümreye rahmet nazarıyla bakmaz. Onları günahlarından arındırmaz ve onlara "gireceklerle beraber cehenneme girin" buyurur.

Bu yedi zümre şunlardır:

1) Homoseksüellik (livatayı) yapan ve yaptıran.

2) İstimna yapan (eliyle boşalan).

3) Hayvanlarla cinsı temas kuran.

4) Anası ile kızını bir arada nikahlayan.

5) Komşusunun hanımı ile zina eden.

Okudunuz mu?  Bilmeden hadisi şerife saçma demek

6) Lanet ettirircesine komşusunu üzen.

7) Karısına arka yoldan yaklaşan."

.


Cevap: livata nedir?

Kayıtsız Üye
Livatadan dolayı Lut kavmi helak olmuştur.


Kayıtsız Üye
S.a livata hükmü nedir.Zinamıdır.Zinadan büyükmüdür?Peygamber bu konuda lanet etmis.Lanetlenen biri tevbe etse lanet kalkarmı.


Ensar
Livata kadın yada erkeğe arkadan yaklaşmaktır ve bunun hükmü haramdır. Allah cc bu tür davranışları yasaklamıştır.
Şunu bilmek gerekirki kişi eğer tövbesinde ciddi ve samimi ise umulur ki Allah cc günahları büyükte olsa af eder. Yeterki nasuh bir tövbe olsun. Sonuç olarak livata zinadır.

Okudunuz mu?  Ölen kişiye dua etmek

Kayıtsız Üye
Mizanda sevaplar ağır basması için büyük günahları olanlar tevbeden sonra neler yapmalıdır.


Ensar
Allah cc kulları için her daim af edicidir ve kulun da bu durumu su istimal etmemesi gerekmektedir. Peygamberler hariç hayatta günah işlemeyen hiçbir kimse yoktur. Allahın kulunu af etmesi için ve cennetine koyması için nasuh tövbe etmeyi ve birdaha o günahı işlememek için gayret göstermelidir. Kulluk bilincini yerine getirerek kişi sevaplarını çoğaltabilir. İşlenen günahtan sonra içten tövbe edin ve bu tövbenizde ısrarcı olun ve o günahı işlemeyin.

Okudunuz mu?  Dışlandığımı hissediyorum ben insanlar tarafından sevilmek sayılmak istiyorum ne olursunuz yardım?

livata nedir, livata, livata yapmak ne demek

Bu kategoride yer alan Sevmediğin Biriyle Evlenmek Caiz mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Livata nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.