Anasayfa
20 Ekim 2022, 8:17
sizden04
Abone

Livata ne demektir? Kısaca

Livata ne demektir? Kısaca

sadık
İyi günler benim aklımda olan bir soruydu hep artık buraya yazıyorum livata dedğimiz sözcüğün anlamı erkek erkeğe cinsi ilişkimidir yoksa livataya sürtünmede dahil midir? birde livata kadın ile erkek arasındamı olur yoksa erkek erkeğemi olur. sorum bu kadar hayırlı günler dilerim


Cevap: Livata

Kayıtsız üye
Onu tam olarak bilmiyorum ama ben şey sorucaktım bluğ çağına girmeden bunları yaptıysak günah olurmu tövbe ediyorum ama içim vicdanım rahat değil .


Cevap: Livata

yasemin
Livata erkek erkeğe kurulan ilşkidir . Bu konuyu okuyabilirsin
forumduasi.com/misafir-sorulari/191759-livata-nedir.html


Cevap: Livata ne demektir? Kısaca

@hmet
LİVÂTA

Okudunuz mu?  Meni ile Mezi özellikleri nedir

(لواطة)

Erkekler arasındaki eşcinsel ilişki.

Sözlükte havuzu çamur vb. ile sıvamak suretiyle onarmak anlamına gelen livâta kelimesi örfte erkekler arasındaki eşcinsel ilişkiyi ifade eder. Arapça’da bu mânada aynı kökten türeyen livât, mülâvata ve televvut kelimeleri de kullanılmaktadır. Kelime anlamını erkekler arası eşcinsel ilişkinin yaygın olduğu Lût kavminden almaktadır. Cevâd Ali, livâta kelimesinin Araplar arasında Kur’an’da Lût kavminden bahsedilmesinden sonra (aş. bk.) kullanılmaya başlandığını söyler (el-Mufaśśal, V, 143; ayrıca bk. Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, lvŧ md.). Kesin bir ayırım yapılması güç olmakla birlikte livâta fiilinde aktif olan taraf lûtî, lâit, mülâvit; pasif taraf me’bûn ve übne kelimeleriyle ifade edilir. Türkçe’de livâta karşılığı olarak lûtîlik ve oğlancılık kelimelerinin yanı sıra eşcinsellik de kullanılmaktadır. Bununla birlikte aynı cinse mensup kişiler arasındaki cinsel ilişkileri ifade etmesi sebebiyle eşcinsellik (İng. homosexsuality), lezbiyenlik / sevicilik (bk. SİHÂK) olarak adlandırılan kadınlar arası eşcinsel ilişkileri de kapsamaktadır. Türkçe’de livâta fiilini işleyen kimselere lûtî ya da eşcinsel adı verilir. Batı dillerinde livâta karşılığı olarak Lût kavminin yaşadığı Sodom şehrinden türetilen sodomy / sodomie kelimesi de kullanılır.

Okudunuz mu?  Anneden helallik almak

Erkekler arası eşcinsel ilişki hemen her dönemde ve her toplumda cinsî bir sapkınlık olarak görülmüş ve kınanmış, dinlerin de ortaklaşa mücadele ettiği çirkin bir davranış olmuştur. Tevrat’ta, Sodom halkının rabbe karşı günahkâr olduğu ve orada her türlü ahlâksızlığın, özellikle cinsî sapıklığın yaygınlaştığı ifade edilir (Tekvîn, 13/13; 18/20). Yahudilik’te çirkin bir davranış olarak kabul edilen erkekler arası eşcinsel ilişkiler yasaklanmış ve bu tür ilişkide bulunanların cezalarının ölüm olduğu belirtilmiştir (Levililer, 18/22; 20/13). Yeni Ahid’de de eşcinsel ilişkide bulunanlar şiddetle kınanan kimseler arasında zikredilir (Romalılar’a Mektup, 1/27; Korintoslular’a Birinci Mektup, 6/9).

Okudunuz mu?  Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiyorum...

Kur’ân-ı Kerîm’de livâta kelimesi geçmemekle birlikte aşırı derecede çirkin davranış, açık hayâsızlık ve sapkınlık anlamındaki fâhişe (çoğulu fevâhiş) ve fahşâ kelimeleri livâta fiilini de kapsayan geniş bir içerikle yirmi dört yerde geçer ve zina, livâta, sevicilik gibi iffetsizlikler şiddetle kınanır, yol açacağı dinî ve hukukî sorumluluklara işaret edilir (bk. M. F. Abdülbâkī, el-MuǾcem, fĥş md.). Cinsî ihtiyaçların tabii ve meşrû çerçevede karşılanması, fıtrat ve iffetin korunması, insanlık onurunu zedeleyen her türlü cinsî azgınlık ve sapıklıktan uzak durulması Kur’an’ın temel mesajlarından biridir. Kur’an’da, Lût kavminin livâtanın yaygınlık kazandığı ilk toplum olduğuna atıfla onların, bu çirkin fiili işlemeleri ve peygamberleri Hz. Lût’un kendilerini bu işten alıkoymaya yönelik uyarı ve öğütlerine kulak vermeyişleri sebebiyle helâk edildiği anlatılır (el-A’râf 7/80-84; Hûd 11/78-83; el-Enbiyâ 21/74; eş-Şuarâ 26/161-175; en-Neml 27/54; el-Ankebût 29/28-35). Hz. Peygamber’in hadislerinde de livâta kınanmış ve bu fiili işleyen kimseye Allah’ın rahmet nazarıyla bakmayacağı bildirilerek (Tirmizî, RađâǾ , 12) livâta yapanların lânetlendiği ifade edilmiştir (Müsned, I, 317). Resûl-i Ekrem ayrıca, Ümmetim hakkında en çok korktuğum şey Lût kavminin davranışıdır demiş (İbn Mâce, Ĥudûd , 12; Tirmizî, Ĥudûd , 24) ve erkeğin eşiyle anal ilişkide bulunmasını da küçük livâta şeklinde nitelendirerek yasaklamıştır (İbn Mâce, Nikâĥ , 29; Ebû Dâvûd, Nikâĥ , 45; Tirmizî, Ŧahâret , 102). Bir başka hadiste de hemcinsleriyle ilişkide bulunan kadınlar ve erkekler zina yapan kişiler olarak ifade edilmiştir (Şevkânî, VII, 131).

Okudunuz mu?  Tesettür hakkında kaç ayet var?

İslâm dini, cinselliği tabii bir vâkıa olarak kabul edip cinsel ihtiyaçların mâkul ve meşrû zeminde giderilmesine imkân vermiş, ancak cinselliğin insanlık onur ve değerini ihlâl edecek biçimde kontrolsüz kullanımını önleyici bazı sınırlamalar getirmiştir. Evliliğin teşvik edilip aile hayatını ve kurumunu korumaya yönelik tedbirlerin alınması, iffetin ve neslin korunmasının dinin temel gayeleri arasında gösterilmesi, cinsel sağlık ve ahlâk eğitimine önem verilmesi, müstehcenlik, fuhuş ve zina ile mücadele edilmesi böyle bir anlam taşır. Bunun için Kur’an ve Sünnet’te cinsî hayata ilişkin olarak birçok ayrıntılı düzenleme ve hüküm yer almıştır. Bunlardan biri de livâtanın İslâm’da şiddetle kınanıp büyük günahlardan sayılması olmuştur. İslâm literatüründe konu ferdî ve içtimaî ahlâk, cinsiyet ahlâkı ve eğitimi gibi açılardan ele alınıp fert ve toplumların böyle bir sapkınlıktan korunması, fertlerin bu tür davranış ve eğilimlerini önleyici ve tedavi edici tedbirlerin alınması üzerinde durulmuş, fıkıh literatüründe ise daha çok hukukî açıdan bu gruba giren fiillerin suç teşkil etmesinin şartları ve bu fiili işleyenlere uygulanacak ceza yönüyle incelenmiştir.

Okudunuz mu?  Üşüttüm , Namaz kılmalı mıyım ?

sadık
Peki ergenlik çağından önce günah olduğunu bilmeden erkek erkeğe sürtüşmekdemi günahtır ?

veya kızla sürtüşmek ama bluğ çağından önce olsa genemi günahıtır ve bundan sonra birdaha yapmadı ama işte unutamıyor işte bunu yapan şahıs


@hmet
Ergenlikten önceki durumdan sorumlu değilsin. Unut ve tevbe et.
Bir daha da bu gibi geçmişteki hoş olmayan durumları yazma-anlatma.

Okudunuz mu?  Hoca sınav sorularını verdi?

Kayıtsız Üye
Aynen ergenlikten önce olan durumlardan sorumlu değilsin gönlünü rahat tut unut yani ergenlikten önce günah olmaz


umutlucan
livata erkeğin erkege arkadan yaklaşmasıdır.

ayrıca Hz. peygamber buyurdular ki bir erkeğin hanımına arkadan yaklaşması yarı lutiliktir.


Kayıtsız Üye
14 yasimda küçük bircocukla zina ettim birde kendimden 2 yas küçük biriyle soyunup zina ettik ama ayiptir soylemesi onlarinki benimkinin içine girmedi benimki de onlarinkine girmedi lütfen ama lütfen bir yol gosterin ne olur tovbe edip ibadetimi yapacagim ne olur yardim edin bir yol gosterin Allah ruzasi için

Okudunuz mu?  Camide yellenmek

kalamam artık
Livata Anal yoldan ilişkiye girmektir. Yani gerek eşcinsel ilişki olsun gerek kadının anüsünden olsun ilişki livatadır ve haramdır.


livata, livata ne demek, livata nedir

Bu kategoride yer alan Taharetle ilgili bir soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Livata ne demektir? Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.