Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden4
Abone

Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiyorum…

Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiyorum…

ordeall
askere gelmeden kandil gecesi 4 rekat namaz kılıp şehit olmayı Rabbimden istedim acemiligim erzincan topçu tugayına düştü bende topçu olucam sanmıştım sordum saga sola hep batı dediler topçular için buraya geldim havancıymışım meger komutanlar bize %100 dogu dedi içimde o an korku oldu birden yerler açıklanacagı gün çok dua ettim aklıma gelen bütün duaları etmiştim sonunda sıra bana geldi gittim komutanın yanına şırnak cizre dedi eyv dedim şırnak cizre suriye ye yakınmış arada bir nehir varmış o kadar ben zırhlı tugayına düştüm bizim burası sürekli sınırlara sevkiyat gönderiyormuş suriye tam yanımızda aramızda fazla mesafe yok malum ortalık iyice karışık biz sürekli çatışmada olucaz gabar ve cudi dagı bizim yakınlarımızda hatta tam karşımızda kandi günlerinde edilen dualar geri çevrilmezmiş bende öyle bir dua etmiştim ve cehennem gibi bir yere gidiyorum şimdi ben şehid olacagımı rüyamda falan görebilirmiyim nasıl bir dua edebilirim ben bir yardım edin ben asker filmlerinde görürdüm bir asker şehit olmadan önceki gün rüyasında şehid oldugunu görüyordu ve ertesi günde şehid oluyordu kafam çok karışık ecel gelmedikten sonra ölüm olmaz tabi ama kandillerde edilen dualar geri çevrilmez diye duymuştum bunun kabul olma ihtimali nedir onu bilmiyorum işte…

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme banyodan çıkamıyorum...

Cevap: Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiy

Searhalu
Tağut kavramını bir araştır kardeşim ve tağuta askerlik yapmanın hükmünü

Cihad Allah’ın dinini hakim kılmak için mücadeledir.

Ebu Musa el-Eşari (r.a)’den şöyle rivayet edilmiştir: Rasulullah (s.a.s)’e birisi gelip:

Okudunuz mu?  Bu yaşadıklarım bir vesvese midir?

«Ya RasulAllah! Allah yolunda savaş ne demektir? Kimimiz öfkesine kapılarak, kimimiz utancından dolayı savaş ediyor. Buna ne dersin?» diye sordu. Rasulullah (s.a.s) başını kaldırıp:

«Her kim Kelimetullah’ın (yani Kelime-i Tevhid’in) en yüce olması için savaşırsa işte ancak onun savaşı Allah yolundadır» buyurdu.

Okudunuz mu?  Alacağını alamayıp karşılığında izinsiz mal almak caiz midir

(Buhari-Müslim)

– Ebu Musa (r.a)’den şöyle rivayet edilmiştir:

«Rasulullah (s.a.s)’e bir kişi geldi de:

«Ya RasulAllah! Bir kısım kimseler ganimet malı için savaşırlar. Bir kısım insanlar savaştı desinler diye savaşırlar. Bir kısım insanlar da kahramanlar arasında yer alsınlar diye savaşırlar. Şu halde Allah yolunda cihad eden kimdir?» diye sordu. Rasulullah (s.a.s):

Okudunuz mu?  Takıntı ve Beddua

«Kim ki yalnız Allah’ın şeriati hakim olsun diye cihad ederse o mücahidin cihadı Allah yolundadır» buyurdu.

(Buhari-Müslim)
forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/220430-33-kufur-duzenini-korumak-askerlik.html
forumduasi.com/itikat-iman-soru-ve-cevaplari/220449-oy-isteme-oy-verme-demokratik-secimlere-katilma-tagutun-kurumlarinda-gorev-alm.html


Cevap: Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiy

Berşan
Öncelikle ölen bütün askerlerimize Allah (c.c.) rahmet etsin.
Şehitlik kavramını detaylıca araştırmanızı öneririm.
Selametle.

Bu kategoride yer alan Ziynet Ne Demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehid olmak için çok dua etmiştim heralde kabul oldu çatışmanın ortasına gidiyorum… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.