Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
sizden96
Abone

Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

gıgax
Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?Mesela Ziraat Bankası’nda çalışmak haram mıdır?Oradan kazanılan para helal midir?Devlet bankası olması bişey değiştirir mi?


Cevap: Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

SoruSoran
Haramdır kardeşim yine. Gerçi bazı bankaların faiz dışında gelirleri de oluyor. O zaman durum belki değişebiliyorsa da(Buraya kadarı Cübbeli Ahmet Hoca’nın fetvası) çalışılcak mevkiide faize dayalı herangi bir işlem yapılırsa bu işlemi yapan lanetlik bir günah işlemiş oluyor.(Peygamberin hadisinde var)
Yani şöyle bağlıyayım eğer çalışılacak bankanın geliri tamamen faizden oluşuyorsa fetva verenler haramdır demiş. Ama faiz dışında gelirleri varsa haramdır demek zor. Zira sizin kazanıcağınız paranın hangisinden faizden mi diğer gelirden mi geldiği belli değil. Görmediğimiz şeylerden sorumlu değiliz buna delil:
Peygamberimiz bir gün peynir yiyormuş, ashab demişki ya Rasulullah bu peynirin mayası domuz yağından yapılıyor, O(s.a.v) da demişki: Bunu gördünüz mü? – Hayır diye cevap vermişler. O da yemeye devam etmiş.

Okudunuz mu?  Üç harflilerden kurtulamamak ve hocaya gidemememek

Cevap: Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

dr.şeriati
Faize sahit olmak dahi haram değil midir? Ben oyle biliyordum. Ayrica parasi helal kisimdan gelmis olsa bile faize hizmet eden bir insan sonucta.


Cevap: Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

SoruSoran
< Faize sahit olmak dahi haram değil midir? Ben oyle biliyordum. Ayrica parasi helal kisimdan gelmis olsa bile faize hizmet eden bir insan sonucta. >
O dediğinizi..
< çalışılcak mevkiide faize dayalı herangi bir işlem yapılırsa bu işlemi yapan lanetlik bir günah işlemiş oluyor.(Peygamberin hadisinde var) >
Belirtmiştim zaten.

Okudunuz mu?  Grup Dergah gurubunun isimleri

dr.şeriati
Banka bir butundur mevkisi falan diye bir sey yok. Ya orda calisip oraya hizmet edersin ya da calismazsin.


silversoul
Bankada çalışmak uygun değildir. O tarz müesseselerde İslam’ı yaşamakta zordur. İnsanların elinden evini arabasını varını yoğunu alıp haram helal düşünmeden çalışan bankalarda çalışmak yerine gidip limon satmak daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Namaz Kılmıyorum...Kuran Okuyorum...

Kayıtsız Üye
Sadece calışan değil de o bankada işlem yaptırıp bankanın buyumesine sebep olmak da faize girer mantıga gore havale yapmak maaş cekmek


bankada çalışmak haram mı, bankada çalışmak günah mı, bankada calismak harammi

Bu kategoride yer alan Birkaç islami sorum var (11 dini soru ve cevap) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.