Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:07
Namazlar
Yönetici

Şafi mezhebinde cuma namazı kaç kişi ile kılınır

Şafi mezhebinde cuma namazı kaç kişi ile kılınır

musab
Şafi mezhebinde cuma namazı en az kırk kişi ile kılınır.Tabi bu kırk kişi erkek olacak,mukim olacak,hür olacak,buluğ çağına erişmiş olacak.


Cevap: şafi mezhebinde cuma namazı kaç kişi ile kılınır

DELFİN
Bazı kırsal yerlerde bu durum sıkıntı yaratmaktadır.Yani 40 kişi tamam olmayınca cuma namazı da kılınamamaktadır.Bu nedenle bu sayıya ulaşmak için çaba sarf edilmektedir.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Ağlamak Namazı Bozar mı?

Cevap: şafi mezhebinde cuma namazı kaç kişi ile kılınır

hafız..
hanefi mezhebine göre cuma namazı için imamla birlikte 2 kişi şafi mezhebinde 40 kişi olmalı ancak imam hanefi cemaat şafi olursa nasıl olur?


cuma namazı kaç kişi ile kılınır

@hmet
cuma namazı kaç kişi ile kılınır

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde nafile namazda kaç rekatta bir selam verilmelidir?

< imam hanefi cemaat şafi olursa nasıl olur? >
Hanefi veya şafii imam fark etmez.


Kayıtsız Üye
Safi mezhebinde cuma namazı 40 kisi ile olur dogru. imam hanefi olursa ? buna ben sahit oldum, tabiki ben bayanim o tarihte cocuktum koye yeni imam geldi, bir kisi sanirim bu konuda tasalanmisti babama imam hanefi diyorlar nasıl olacak ? dedi, çok iyi hatirliyorum babam dediki imam hanifiyse cemaat safiiyse cemaate uyar yani , imamlar bu konuda iyi bilgilidir gitikleri yerdeki halkin mesebini takip ederler( hanefi, safii maliki, hambeli bu mezhepler sunni islamdir). bunu da uygulamisti imam. bu konu tasalanacak hiç bir durum yok yani imaminiz hanifiyse siz safi iseniz cekinilcek bir durum yok.sonucta iyiside Sunni meshebinin dallarindandir. bu arada bir kisi safiiyse vede hanefilerin bulundugu bir yerde yasiyorsa hanifilere gore namaz kilar bu camide vede cemaatle olan mazda (evinde de safii mezhebindeki gibi kilar ) , ayni sey hanefiler içinde gecerlidir. anliyacagiziz cogunluga uyulur tabiki sunni meseplerde bu, yani irana git onlar gibi ol demiyorum.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Vitr Namazında Konut Tekbirinden Sonra Eller Salındıktan Sonra mı Bağlanır?

şafilerde cuma namazı kaç kişi ile kılınır, şafi mezhebinde cuma namazı nasıl kılınır, şafi mezhebine göre cuma namazı kaç kişi ile kılınır

Bu kategoride yer alan Şafi Mezhebinde Ezandan Sonra Salavat Okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafi mezhebinde cuma namazı kaç kişi ile kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.