Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:12
missa94
Abone

Ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi var mı?

Ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi var mı?

Kayıtsız Üye
ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi


Cevap: ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi var mı?

İnanc
SORU
Sürekli ölüm korkusu var. Yakınlarımı kaybetme korkusu ve her an kötü bir haber alacakmışım korkusu ile yaşıyorum. Bu durumu şu ana kadar hiç kimseyle paylaşmadım. Bazen kendimi çok iyi hissederken bir anda her şey eski haline dönüşüyor, aşırı bunalıyorum. Şu anda eşime bir şey olacak korkusu yaşıyorum.
CEVAP
Belirttiğiniz yakınmalar daha çok genelleşmiş anksiyete bozukluğunda görülür. Kişi yakınlarının başına bir şey geleceğinden, sağlıkla ilgili bir sorun yaşayacağından, kötü bir haber alacağından endişelenir; içinde nedensiz bir sıkıntı duygusu yaşar. Genelleşmiş anksiyete bozukluğunun tedavisi vardır. Tedavide en etkin yöntem ilaç tedavisiyle birlikte psikoterapi uygulanmasıdır. Yakınmalarınız ve yaşamınıza olumsuz etkileri sürerse, bir psikiyatriste başvurmanız gerekir.


Cevap: ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi var mı?

@mir
var kardeşim kadere iman
kadere iman edersen hiçbir ölümü engelleyemeyeceğini anlarsın
eneglleyemeyeceğin şeyler için de üzülmenin boş olduğunu anlarsın

Okudunuz mu?  Yüzüme gülüp arkamdan konuşanlar

Hadid Suresi-22,23
Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah’a göre kolaydır.
(Allah bunu) elinizden çıkana üzülmeyesiniz ve Allah’ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız diye açıklamaktadır. Çünkü Allah, kendini beğenip böbürlenen kimseleri sevmez.

keferelerin kitabında da buna benzer bir cümle var
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeylerideğiştirmek için CESARET, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR, ikisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver.
deyu

Bu kategoride yer alan Umutla ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.