Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

İçimde ölüm korkusu var ne yapmalıyım

İçimde ölüm korkusu var ne yapmalıyım

PeçeLi9494
Anlamsız ölüm korkusu var içimde iki yıldır iman ediyorum elhamdülillah başımı kapatmayı öğrenmeden Rabbim çarşaf giyinmeyi nasip etti daha sonra korkularım başladı ölüm korkusu bundan iki yıl önce kadir gecesinde birden ölüyorum sandım acile gittik doktor panikatak dedi ilaçlar kullandım sonra ilacı bıraktım ilacın yan etkileri de korkutuyordu beni kendi başıma aşmaya çalıştım ama olmadı araştırmalarıma göre Elhamdülillah Rabbim iman edene veriyor bu hastalığı çok nadir rastladım açık saçık olup namaz kılmayan birinde


Cevap: İçimde ölüm korkusu var ne yapmalıyım

Şema
Panik atak yani ölme endişesi çoğu kişide olur bu geçicidir
Manen tevekkül et maddeten nöroloji dr git sakinleştirici ilaç versin dideral gibi
Sadece örnek verdim hiç bir yan etkisi olmayan ilaçlar var

Okudunuz mu?  Utangaçlıktan ve çekingenlikten nasıl kurtulurum

Yorum: İçimde ölüm korkusu var ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm benim yaklaşık kafama takılan soru var ve bunu kimseye açamadım bugüne dek 11 aydır bu korku ile yaşamaktan yoruldum o histen o vesveseler den yoruldum sabahlara kadar oturup beklemekten yoruldum beynimin içini kemiren o seslerden kalbime gelen sorulardan yoruldum bakın bir geceydi evin içinde kendi kendime dolaşırken kapıya ambulans geldi bende meraktan kapının dürbününden baktım kim.diye yukarıda hasta varmış megersem bir kadın sonra ben meraklı gözlerle bakıyordum ve birden bire ağzımdan bir söz çıktı ve o gün bugündür ben evde deli gibi dolanmaya başladım dedim ki bu apartmandan iki cenaze çıkacak dedim biri o kadın dedim biride ya ailemden biri yada ben dedim ve sabah oldu kadın öldü benim aklımda sorular sıra kimde diye kendi kendimi yedim bitirdim evdeki herkesin nefesini kontrol etmeye başladım yaşıyorlar mi diye kendi kendime konuşmalar banyoya girme korkusu kafamın içinde sesler korkunç rüyalar ve en kötüsü titreme terleme nefes kesilmesi bedenimin kendi kendine sallanmasi bunları yaşamaya başladım bazen öyle bir nefesim kesiliyor ki korkuyorum şuan da iyiyim kendi kendime kafamdan ölüm tarihleri veriyorum bekliyorum o tarihi yok kafayı yemek üzereyim bana bir şey diyin kendimi iyi hissetmiyorum ne yapmam lazım bu korkuyla çok şeyler yaptım onlar ayrı vijdan azabim oldu Allah’ın selamı üzerinize olsun hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Ebu cehil mezarı nerede? Tuvalet yapıldığı doğru mu?

Yorum: İçimde ölüm korkusu var ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Allah yardımcın olsun güzel kardeşim. Her şeyden önce bilmelisin ki seni yaratandan başka kimse bilemez nasıl ve ne zaman öleceğini. Ölümden değil de ibadetsiz ölümden korkmalıyız. Bu yaptığın yani ölümünün ne zaman olacağını kendi kendine karar vermen bile şirke giriyor bana göre. Namazını kılmaya çalış, başka şeyler düşün. Allah’ı sürekli an, sürekli duâ et ki sana yardım edebilsin. Sürekli ayetel kürsiyi oku. Boş kalıp öyle şeyler aklına geldiği andan itibaren hemen ibadetle meşgul et kendini, Kur’an-i Kerimi oku/dinle. Ailenin senin için duâ etmesini iste, seni dinlemelerini iste kendini kötü hissettiğin an. Sadece kendi kafanda kurduklarınla bir süre sonra psikolojik sorunlar bile yaşabilrsin, buna kendine yapma. Emin ol bir süre sonra kendiliğinden geçecek inşAllah rabbimin izniyle.

Okudunuz mu?  Azimetler ve Ruhsatlar Nelerdir?

#uğur#
Güzel kardeşim ölüm Allah’ın emri hepimiz birgün o yere gidicez senin burdan3 o evden 5 öteki sokaktan 2 tane cenaze çıkıcak demenle bu işler olmaz bu şeytan seni parmağında çeviriyor ibadetten uzak tutuyor halbuki ölüm ve zamanını Allah c.c ‘den başka kimse bilemez sende şeytana uyup onun vesvesesine kanıp Rabbinden ibadetten uzak durursan bu senin zararına bu vesveseyi takarsan senin için hiç hayırlı olmaz kendine gel ve bu vesveseyi takma sakın yoksa çok daha beter olursun beni dinle yaşantına bak kadıncağızın ömrü oraya kadarmış demekki Allah c.c Rahmet Eylesin bu vesveseyi terket yoksa seni şirke kadar götürür bu Allah c.c korusun ölüm kötü olsaydı ölürmüydü Rahmet Elçisi Muhammed Mustafa (S.A.V) ?

Okudunuz mu?  İslam Dinimizde ilkler

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam.Panik atak durumuyla karşı karşıyasınız.Ölümün bitiş değil başlangıç olduğunu unutmamanız gerekir.Ölümden korkmak yerine ölümden sonrası için hazırlık yapın.Ailenizdeki kişilerede ölüm sonrası için hazırlık yapmalarını söyleyin.Allahu Teala biz insanlara Bakara Suresinde şöyle sesleniyor;
Bakara 155;
Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

Okudunuz mu?  Kadınlarda Rüyalanma ve Sarı Akıntı Hakkında

Bakara 156;
Onlar; başlarına bir musibet gelince, Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz derler.

Bakara 157;
İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır.

İşte yukarıda ayetlerde görüldüğü gibi biz Allah’a(azze ve celle) ahidiz ve Allah’a(cc) döndürüleceğiz.O yüzden ölümden değil ahiretteki sorgudan korkalım inşaAllah.Eski bir panik ataklı olarak söylüyorum bunları.5-6 aylık dönemde sizin gibiydim bende.Ancak şuan Elhamdulillah sıkıntım yok.Ayrıca panik atağı nimet olarak görüyorum.Çünkü çoğu insan öleceğini unuttuğu için dünya hayatında rahatça günahlara girebiliyor.Ancak ölümü sık hatırlamak Allah’a(cc) yöneldikten sonra insanı korkutmaktan çok ahirete çalışmaya itiyor.Allah’a emanet olun.Bitirirken bir ayet daha paylaşayım inşaAllah.

Okudunuz mu?  Şu işi benim için hayırlı et demek doğru mudur?

Zumer 53;
De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.


Maviw
Selamün aleyküm Bir konuda görüş almaya çok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

Yakın bir akrabamız benden yaşa büyük birisi idi. Kendisini severdim ama sürekli aklıma o ve baska kişiler gelmeye başladı sanki içlerinden birisi ölecek gibiydi. Kendi kendimi diyorum ki bu kisi çok saglıklı neden ölsün iç sesimi bastırmaya calışıyorum ama sanki bir tarafimda o kişinin ölmesini istiyor sanki öleceğini biliyor gibiydi. Yani sevdigim saydiğim bir kişi normalde aklima gelmezken bir anda gelmeye başladı özellikle öleceği hafta o kadar çok hiç sıkıntım vardı ve bu fikir aklımdan geçti ki delirecektim (keske arayip uyarabilseydim diye çok üzülüyorum benim dememle olacak bir sey değil diyorum ) ve farklı bir senaryo kafamda iken öyle olması sonucu onun çok acı çekecegini düşündüm aklımdan farklı bir alternatif gecirmeme, sadece bu iç sıkıntısını gecirmek için çok komik bir şey dilememe sebep oldu. Aslında tek amacım bu düşünceleri susturmamdı ama akrabamı kaybettim sanki öyle dedigim için birebir oldu çok acı çekiyorum neden böyle hissettim bu yüzden mi oldu o kadar zorlandım ki artık ölürse ölsün dedim ve bu beni mafvetti sonuçta Allah istemese olmazdı dimi ?inançlı birisiyim Allah’a dua ediyorum bana tekrar böyle bir sey yaşatmaması için görüşlerinize çok ihtiyacım var ve çok korkuyorum ya aileme en yakinlarima böyle hissedersem ne yapmalıyim nasıl dua etmeliyim

Okudunuz mu?  Bozulan büyük yeminin kefareti nedir

Sonuçta günlük hayatta insanlar sinirlendikleri insana beddua ediyorlar hepsi tutmuyor ki tutmasını istemem zaten ama bunu Allah bilir ama yinede kafamı toparlayamıyorum o kişi rüyama giriyor ve rüyamda bana kızıyor vicdan azabı çekiyorum ve yaşımda küçük bu yükü kaldıramıyorum bu düşüncelerden dolayı hayatıma devam edemiyorum yaşadigimiz sehirler bile çok uzaktı sürekli ya başkasına bir sey olur mu diye düşünmeye başladım.

Okudunuz mu?  Çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları

Alettin ve
İslamı namaz, oruç, hacc’ dan ibaret, görüp dua ile kendine çıkış yolu arayan zumrenin başına bela olmuş durumdur, bu vesveseler. Takıntılar… Sitresin artmasıyla takıntılar yönünü panik atağa çevirir.

Arkadaşlar! İslam sizin kur an da cezası bile belirtilmemiş üç beş kişisel ibadetlerinizden ibaret değil.

Okudunuz mu?  Eşime küfür ettim bu boşama sözü sayılır mı?

Kafanızı kaldırın ve dünyaya bakın! İşçilere – patronlara bakın. Üreticiye -aracıya bakın. Ezenlere – ezilenlere bakın. İleri olanlara ve geri olanlara bakın. Tarihe ve bugüne bakın; yarını değerlendirin.

Sonra da kur’ an’ a ve peygamberin hayatına bakın. Düşünün, sürekli kıyaslayın. Her sıkıntının sebebinin islamsızlık olduğunu görmeye başlayacaksınız.

Okudunuz mu?  Adem İle Havva'nın nikahını kim kıydı

işte o zamam kalp gözüymüş, rüyaymış, sihirmiş, panikmiş, takıntıymış önünüzde toz gibi savrulup gittiklerine şahit olacağınıza yemin ederim.

Yeter ki kur’ an’ ı camilerden, mescitlerden, hasta ziyaretlerinden, mezarlıklardan çıkarıp hayatın gerçeklerinin içine bırakın. Onun nasıl hakemlik yaptığına ve adaleti kolladığına şahit olacaksınız.

İşte o gün, bugünkü akıl hocalarınızın, şeyhlerinizin, hocalarınızın gözlerinizi nasıl bağladıklarını ve sırtınızdan nasıl geçindiklerini göreceksiniz.

Size yemin ederim.


Ölecek hissi, icimde bir korku var, panik atak

Bu kategoride yer alan Kuran hangi halife döneminde kitap haline getirilmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimde ölüm korkusu var ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.