Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı

Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı

yektas
Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı Hakkında Yardımcı Olur musunuz ?


Cevap: Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı

Desert Rose
بسم الله الرحمن الرحيم
وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنِينَ

Ve yeşfi sudura kavmim mü’miniin.
Sure-i Tevbe 14


بسم الله الرحمن الرحيم
يَـٰٓأَيُّہَا ٱلنَّاسُ قَدْجَآءَتْكُم مَوْعِظَةٌٌ مِنْ رَبِّڪُمْ وَشِفَآءٌ۬ لِمَا فِى الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌٌ لِلْمُؤْمِنِينَ

Ya eyyühennasü gad caa etküm mev’izatüm mirrabbiküm ve şifa ül lima fissuduri ve hüdev ve rahmetül lilmü’miniin.
Sure-i Yunus 57


بسم الله الرحمن الرحيم
يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ۬ مُخْتَلِفٌ أَلْوَٲنُهُ ۥ فِيهِ شِفَآءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِى ذَٲلِكَ لَأَيَةًً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

Okudunuz mu?  Cenabet olduktan sonra attığım adım günah mıdır ?

Yahrucü min bütunihee şerabüm muhtelifün elveenühü fihi şifa ül linnasi inne fii zelike le eeyeetül likavmiy yetefekeruun.
Sure-i Nahl 69


بسم الله الرحمن الرحيم
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرآنِ مَا هُوَ شِفَآءٌ وَرَحۡمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ

Ve nünezzilü minel kur’ani ma hüve şifa üv ve rahmetül lilmü’miniin
Sure-i İsra 82

بسم الله الرحمن الرحيم
وَاِذَاَمَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ

Ve iza meriztü fehüve yeşfiin
Sure-i Şuara 80

بسم الله الرحمن الرحيم
قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدًى وَشِفَآءٌ

Kul hüve lilleziine amenü hüdev ve şifa ün
Sure-i Fussilet 44


Cevap: Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun güzel bir paylaşımda bulundunuz

Okudunuz mu?  Zakkum ağacı dikmek günah mı?

Cevap: Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun
1- Ayetlerin mealinide yazarsanız ,
2- Şuara süresinde bulunan şifa ayetleri 77-78-79-80 olarak beraberce okunursa daha iyi olur,çünkü ayetler birbirlerini tamamlıyor.
3- Nahl suresi 68 ve 69 olarak okunursa daha iyi olur kanaatindeyim.


Kayıtsız Üye
Bu Kur’ân bedenimizin dünyevi hastalıklarına değil, manevi hastalıklar olan küfür, şirk, nifak gibi kalbî ve düşünce hastalıklar için şifadır. Kandırılıyorsunuz, Kur’ândaki âyetlerin anlamlarını bir okuyun neler göreceksiniz. Dünyevi hastalıklar için ellerimizi Rabbimiz ‘e açıp şifa isteriz ve doktora gidip tevekkül ederiz. İslam bunu öğretiyor bize. Din satıcılarına asla inanmayııııınnnnn!


Kayıtsız Üye
Yukarıdaki yoruma cevaptır:

Okudunuz mu?  Kaç tane hadisi kutsi var

< Bu Kur’ân bedenimizin dünyevi hastalıklarına değil, manevi hastalıklar olan küfür, şirk, nifak gibi kalbî ve düşünce hastalıklar için şifadır. Kandırılıyorsunuz, Kur’ândaki âyetlerin anlamlarını bir okuyun neler göreceksiniz. Dünyevi hastalıklar için ellerimizi Rabbimiz ‘e açıp şifa isteriz ve doktora gidip tevekkül ederiz. İslam bunu öğretiyor bize. Din satıcılarına asla inanmayııııınnnnn! >
demişsiniz;

Bedeni rahatsızlıklar manevi hastalıklardan bağımsız değildir. Tevhid’den ayrılmayın. Şaşı bakmamak gerekir.

Misal, size şimdi hakaret etmeye başlasam; "Sen ne densiz, kendini bilmez, terbiyesiz bir herifsin!" desem mesela…bağırıp çağırsam hiç dokunmadan, vücudunuzda ne gibi değişiklikler olacaktır? Belki yanağınız kızarır, tansiyonunuz çıkar, bir takım hormonlar salgılamaya başlar. Size dokundum mu? hayır, sadece söz söyledim.
Ya da hoş güzel sözler söylesem, sen ne kadar anlayışlı biriymişsin, çok iyi niyetli birisisin diye iltifat etsem. Bakın sadece bu basit sözler sizin vücudunuzun fiziki yapısını değiştirebiliyorsa Alemlerin Rabbi’nin yüce Kur’an-ı Kerim’inde kullarına hitab ettiği kelimelerin onu okuyan ve okunanı işiten kişiler için Maddi/Manevi kim bilir ne etkileri olacaktır…

Okudunuz mu?  Evde ağ yapan örümcekleri ve haşeratı öldürmenin hükmü nedir?

Muteber Hadis külliyatında sağlık ile ilgili Hadis-i Şerif’lere bakmanızı, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin (S.A.V) bu konulardaki tatbikatını yakından incelememiz gerekir.

İslam size bir şey öğretmiyor. Peygamberimiz ve onun mübarek hayatı bize İslam’ı öğretiyor. Yani O’ndan bağımsız bir din yok. O olmadan da din olmaz.

Okudunuz mu?  Hastalık bittikten sonra gelen sarımtrak akıntı abdesti bozarmı?

Yani siz kendi başınıza buyruk bir şekilde; din şudur din bu değildir, din satıcıları gibi yaftalamalar yapamazsınız. Çünkü buna ehil olmanız (fetva vermeniz) için bütün İslam ilimlerine hakim olup bu ilimlerle amel etmeniz gerekir.

"Kandırılıyorsunuz" diye yaftalama yapmadan önce kendiniz bir düşünün isterseniz: Nefsiniz, egonuz sizi kandırıyor olmasın..?


Kayıtsız Üye
Allah sizden razı olsun, çok güzel izah ettiniz.


Kayıtsız Üye
Dualarla neler degismiyorki hayatimda bir sürü şey değişti rabbime peygamber efendimiz sav. e dinimize inancım beni ayakta tutuyor en küçük bir şey anlaticam eşim37 yaşındaydı evden çıktı kalp krizi geçirmiş1hafta yoğun bakımda kaldı ve öldü6 yaşında kızıma inancım sayesinde babasının öldüğünü yıkılmadan soyleyebildim oda benim bu gücünden dolayı bu acı olayı yıkılmadan atlatabildi psikologum senin durumunun binde birini yaşayanlar kendinden geçmiş bir halde akıl hastanesinde yatıyorlar dedi bu gücü neye borclusun dediğinde Allahım var dualarim var dedim ve ben bu olaydan daha ağrılarını yaşamıştım ve doktoruma anlatmıştım ilaç vermeden evime gönderdi beni sen ilacını bulmussun bravo dedi ve psikologum hristiyandi suanda kuranikerimi araştırıyor rabbim nelere kadir küçücük kızım bile anne babamı Allah verdi Allah aldı dedi takdiri ilahi dedi lütfen 6 yaşında kızımın aklından daha küçük olmayın çok şükür ALLAHIM VAR DUALARIM VAR

Okudunuz mu?  Oğluma aras ismini koymak istiyorum,Kur'an da geçiyor mu?

Kayıtsız Üye
Kardeşim Rabbim size dünyada ve ahirette güzellik versin.


Kayıtsız Üye
Kardeşim peygamber efendimiz bir dua si ile hem ruhen hem bedeni vucutu sifa bulmuştur yüce Allah im o kadar büyük merhametlidir ki sen yeter ki iste kalpten gönülden istenen dua Allah im yeter ki dua etsin olu kaldırır hz yusuf efendimiz zeliha yaslandi kör oldu diz leri tutmaz oldu bir dua si ile eski haline geldi sen bence bu kadar emin konusma

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed kaç yılında doğdu ve öldü

Kayıtsız Üye
Size katiliyorum efendim;cok güzel izah etmissiniz,teşekkür ederim!


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok güzel bir açıklama olmuş sözlerinizi kopyalıyorum


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
Tıp’en ıspatlanmış bir olay;
Bir bardak suya devamlı iyi şeyler söylenip diyer bir bardak suyada kötü şeyler söylendiğinde iyi şeyler söylenen bardakdaki su molokülleri daha bir berraklaşıyor. Kötü şey söylenen bardakdaki su ise kötü mikroblar çoğalıyor!
İnsan vücudunun su oranı bebeklerde %90 çocuklarda %70 yetişkinlerde ise %60 oranında olduğu için okunan ayet (iyi söz) ne kadar faydalığı olduğunu siz düş0n0n.
Saygılar…

Okudunuz mu?  Çok kısa bir peygamberin kıssası

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz bir defasinda Allahualim
buyurdular ağriyan yerin üzerine el konup Fatiha suresi
okunduğundu sifa bulur buyurmuslar.
Kendi yaşadigim bir hatirayi anlatmak isterim.
kızım 4 yaşinda iken ellerinden siir cikmisti doktora götürdüm verdigi seyler fayda vermedi cocuğun tirnak arasindan dahi cikmisti, Allah dostu bir zaata gittim kendisi kırkların postacisi idi simdi vefat etti k.s. bana belli sureleri belli miktarda her gün okumamı söyledi bizde şifayı Allahtan bekleyerek okuduk üç gün sonra ellerindeki siirlerin hepsi kayboldu hiç iz dahi kalmadi.

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf (a.s) İle İlgili Dini Hikayeler

Göksu
Kuran şifadır kardeşim sen bence ögren ameller niyetlere göredir. Rabbim kuranı insanlara bir rehber olarak yolladı elçisi resullulah a.s bize uygulamalı ögretti biz ALLAHIN kitabının hem rehber hem şifa olduguna inanıyoruz sen inanmıyorsan bir şey diyemem ALLAH kalbine merhamet versin yumuşatsın.


Kayıtsız Üye
Rabbim hepimizi korusun ve sifa versin yuce rabbim o kadar yuceki yer ve gokteki herseyin onun oldugunu biliyoruz .Rabbimin her gunune sukurler olsun


kastamonu37
Arkadaşlar ama Kur’an veya Veli olduğu söylenen bir kuldan dua istemek yada namaz kılıp dua etmek ile hastalıklar ne derece iyi olabilir ki? Allah isterse herşey olur tabiki ama ben şahsen dua ettiği kuran okuduğu halde yıllardır hasta olup mucize bekleyen çok insan gördüm

Okudunuz mu?  Geçmişte işlediğim günahı evleneceğim kişinin bilmesi gerekir mi?

şifa ayetleri, sifa ayetleri, kuranda şifâ ayetleri

Bu kategoride yer alan Namazda kafa karışıklığı ve namaza baştan başlamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.